Трудно включване на 3-та и 4-та скорост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
_HepBaka_
Автомобил:
Двигател:

Re: Трудно включване на 3-та и 4-та скорост

Мнениеот _HepBaka_ » Съб 22 авг 2009 13:47

Anbuch написа:Първо да уточня ,че опората за поло 6N и 6N2 е еднаква , има малка разлика във формата на тампона 10 ,но тя е без значение в случея!
Ето я и нея прилично строшена! Там където е лъскавото е отчупването
Изображение
Напрактика тя само се беше пречупила и не вършеше никаква работа като опора ,но аз със много клатене нагоре-надолу я дочупих за да я махна защото жилото щеше да се трие в нея и рано или късно щеше да се пререже.
Ако германко и беше врътнал една видия и от другата страна нямаше да мръдне тая опора ,ама погрешно е преценил ,че метала е достатъчно здрав :evil:
Това което направих беше да махна разширителното казанче за антифриза
Изображение
Измъкнах жилото и тампона с номер 10 падна в краката до педалите. Той представлява една метална планка с дупка в средата през която да минава жилото ,но да не минава бронята му.От едната си страна планката има дебела гума която изрязах под форма за да влезна в дупката към купето
Тук се вижда тая дупка
Изображение
А така изрязах тампона с номер 10
Изображение
Набутах го в дупката
Изображение
И сега край! Ха сега да ми пробие купето това жило да го видим :Mr Green Fun
Изображение
Естествено ,както всеки "майстор" и на мен ми останаха излишни доста части (някакви пластмаски зад педалите дето само се пречкат) mhihi
Изображение

И при мен беше това..... и сега съм с чисто нова планка от няколко месеца и сичко си е на 6 ;)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 22 авг 2009 15:33

Аз написах тема, как съм го направил без да ми остават куп части и си стана оригинално и педала не хлопа... има си там някои тънкости , дето не са посочено в горното описание, но тогава всички ме наругаха че било писано , и никой нещеше и да чуе , ама ... както и да е. Ти му говориш то ти дудне...

Аз исках да помогна пък ето че просто никой нито ползва търсачката , нито чете ! Много по лесно е все пак да наругаеш някого ...... :не:

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 22 авг 2009 18:50

Едва ли точно това е проблема при мене, защото имам проблем само с 3-та скорост... много рядко 4-та да направи мизерия...

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 29 авг 2009 13:01

Ето каде май е проблема..
viewtopic.php?f=7&t=159486

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 02 сеп 2009 19:00

Според един майстор на скоростни кутии всичко е дошло от лошо масло в кутията...
Каза, че тази кутия ако не се кара с Castrol TAF-X винаги щя;о да има проблеми!
Така, че по добре дайте 40лв за литър от това масло, за да не търсите нова кутия нататък :wink:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 01 юни 2010 7:43

rollin написа:Полото тея дни взе нещо трудно да включва 3-та и 4-та скорост...
Проверих маслото в кутията... имаше си...
Проблема е само на тея двете скорости, включват когато си искат нормално, или като подам газ и същевременно държа съединитела докато изравни оборотите и тогава включва...(дано ме разбрахте)
Каде може да е проблема?
Пак повтарям: -Не го прави постоянно, но напоследък в повечето случаи

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=205001

raikobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raikobg » Сря 02 юни 2010 19:09

Възможно ли е да се базикат скоростите примерно ако е скъсан тампона на скоростната кутия.Въпросния 10 :)Аз имам такъв проблем с тампона,смених маслото,по-добре е определено,но пак се мъчи да прави мизерии"))

Потребителски аватар
VW POLO 1.4 TDI
Автомобил: VW POLO 1.4TDI HIGHLINE
Двигател: AMF 105p.s.

Мнениеот VW POLO 1.4 TDI » Пон 04 апр 2011 23:01

Браво колега много добре обяснено :да:

madman86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madman86 » Пон 07 ное 2011 12:34

чета и се радвам да отговоря на няколко поставени въпроса в темата

1-во скоростните кутии на поло 6н2 са ужасно слаби и синхронизаторите заминават супер лесно
2-ро не е съединител или жило няма как ако е едно от двете проблема ще е на всяка предавка и няма или да включи изобщо или да изключи както гледам колегата е изкъртил жилото което е доста зле ново е доста скъпичко то е със самонятягане и е комбинирано лостово жилна система която е перфектно настроена а за тампон на скоростите ще се усеща трептене в скоростния лост когято запрете на предавка и дори може да избива от скорост

НБ на полото за което говорим този тампон дори не играе роля той е една гумичка която се се износва много лесно не е сегментен тампон папример

най-вероятния проблем е скоростна кутия не си играй да търсиш части за нея аз сменсих мойта за 250 лв с гаранция така или иначе само ако я свалиш ще разбереш дали е там проблема има ли стружки в кожуха покрай съединителя не си играй отивай за кутия

НБ при кофти масло кутията почва да е шумна при смяна на предавки и да хрущи когато сменяш предавка

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”