Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
Re: Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
много е вероятно с това хилаво оилтанкче с тез малки диаметри на маркучите и изводите да ти протече гарнитурата на клапаните
- MasteR_G
- Автомобил: AUDI A3 1.8T
- Двигател: AGU 1999
Абе колеги заболяха ме очите да чета цялата тема и не само в този форум и понеже мисля утре да се пробвам да смъкна колекторите и да изолирам ЕГР,реших преди това да попитам дали всичко правилно съм разбрал и затова смъкнах една снимка от интернет на моят мотор а той е AHU (Голг 3) и да попитам дали правилно съм разбрал всичко.
Слязох долу до колата и от показаното място на снимката махнах съединението и там нямаше грам сажди,но незнам дали от там може да се разбере дали има нещо по колекторите при положение че ЕГР не е там и това ли е ЕГР което съм посочил на снимката?
Слязох долу до колата и от показаното място на снимката махнах съединението и там нямаше грам сажди,но незнам дали от там може да се разбере дали има нещо по колекторите при положение че ЕГР не е там и това ли е ЕГР което съм посочил на снимката?
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега никога не съм поглеждал голф 3 ТДИ какво има под капака.
Но така от снимката това ще де,няма какво друго да е
Затапвай гадината,да не трови колата
Но така от снимката това ще де,няма какво друго да е

Затапвай гадината,да не трови колата

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Наскоро разглобих егр-а на АУДИ с 1z мотор и е същото!Действай!
- MasteR_G
- Автомобил: AUDI A3 1.8T
- Двигател: AGU 1999
Хванах се аз да направя дадената интервенция и сичко е супер засега,но като се загледах преди минута в снимката която направих забелязах че поради разсеяност,страната намазана със силикона който издържа на голяма температура(ползва го приятел който прави мотори и маже гарнитурите с него) съм го мацнал не от страната на колекторите ами от страната на ЕГР и се чудя дали му пречи нещо.
Сложих ламаринка,но не вкарах също така и маркучето за вакума,за по-сигурно.
П.П. Я някой да ме светне със силиконовите маркучи че искам да сложа на мястото на оригиналните силиконови.Пъл по-нататък на мястото на оригиналните тръби алуминиеви.От кой мога да си ги купя и горе долу колко излиза цялата работа.Че са ми мъгла малко.И какви размери(диаметър) да търся,че нямам възможност да измеря оригиналните.Благодаря предварително за инфото.
Сложих ламаринка,но не вкарах също така и маркучето за вакума,за по-сигурно.

П.П. Я някой да ме светне със силиконовите маркучи че искам да сложа на мястото на оригиналните силиконови.Пъл по-нататък на мястото на оригиналните тръби алуминиеви.От кой мога да си ги купя и горе долу колко излиза цялата работа.Че са ми мъгла малко.И какви размери(диаметър) да търся,че нямам възможност да измеря оригиналните.Благодаря предварително за инфото.

- nikgk_72
- Автомобил:
- Двигател:
Темата е много яка. От нея зе запалих и днес си изчистих гадоста от колектора. Захванах и турбото, но не можах да стигна до подвижните лопатки. Достраша ме да не счупя нещо /тялото е чугунено и аха и беля/. Моля някой колега да помогне със съвет, а по възможност и снимки. Как да отворя турбото за да проверя и почистя лопатките?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, извинете ме за некомпетентният въпрос. Имам тоаран 140к.с. Светна ми лампата за свещите и загуби мощност след което угасна и светна лампата за мотора на таблото и мощноста се оправи. След тестване с ВАГ даде грешка за клапан на изгорелите газове и намаляване на мощноста на потенциометъра.Питането ми е, какво представлява този клапан, почиствали се или се сменя или евентуално някои маркуч или нещо подобно, които се свързва с него е изван строя? Къде се намира този клапан? Въпросите станаха много но в кратък вид това е проблема.Филтъра на картерните газове, кога се сменя?
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм ги чистил и се оправи не не съм запушвал агр но ще пробвам да проверя имали разлика
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно приятелче пробва да си затапи ЕГР-ра на БМВ 320Д 150коня 2004г.
Веднага светна лапичка на таблото,при някои модели софтуерно се изолира.
Веднага светна лапичка на таблото,при някои модели софтуерно се изолира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка не разбрах като се почисти колектора и се запуши ЕГР клапана трябва ли да се отиде на сервиз на ВАГ-ком или да се прави центровка или нещо друго да се прави? става въпрос за Голф 3 ТДИ 1Z 90к.с. мотор на 233 хиляди и предполагам,че ако не е правена тази процедура до сега ще има ефект от цялата тая работа.И още един въпрос забелязах,че около кулера има омасляване имали смисъл да се изчисти и тръбите до него и след него евентуално?
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
tigura_ot_kotel написа:В крайна сметка не разбрах като се почисти колектора и се запуши ЕГР клапана трябва ли да се отиде на сервиз на ВАГ-ком или да се прави центровка или нещо друго да се прави? става въпрос за Голф 3 ТДИ 1Z 90к.с. мотор на 233 хиляди и предполагам,че ако не е правена тази процедура до сега ще има ефект от цялата тая работа.И още един въпрос забелязах,че около кулера има омасляване имали смисъл да се изчисти и тръбите до него и след него евентуално?
След като запушиш ЕГР е желателно да се ограничи софтуерно (т.е. да се закачи на ВАГ) иначе не се правят никви центровки, а иначе така и така ще я разхвърляш изчисти си и кулера

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskog написа:tigura_ot_kotel написа:В крайна сметка не разбрах като се почисти колектора и се запуши ЕГР клапана трябва ли да се отиде на сервиз на ВАГ-ком или да се прави центровка или нещо друго да се прави? става въпрос за Голф 3 ТДИ 1Z 90к.с. мотор на 233 хиляди и предполагам,че ако не е правена тази процедура до сега ще има ефект от цялата тая работа.И още един въпрос забелязах,че около кулера има омасляване имали смисъл да се изчисти и тръбите до него и след него евентуално?
След като запушиш ЕГР е желателно да се ограничи софтуерно (т.е. да се закачи на ВАГ) иначе не се правят никви центровки, а иначе така и така ще я разхвърляш изчисти си и кулера
Значи 2 месеца си джиткам с печката и никакви ядове,само поставих пластина за да го затапя тоя гад мръсен

Никакъв софтуер не съм барал колата си върви и всичко е ОК.
Нека да си отваря вътре и да си мърда ЕГР-ра нали НЕ влизат боклуците вътре

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз се запалих от вас и неделята свалих ЕГР и смукателния колектор-за моя изненада на дебелата тръба след ЕГР имаше 1-2мм налепи а на изходите към главата -макс 1мм.Очаквах повече налени оттам като ги изчистя да тръгне по-добре,изчистих и затапих ЕГР с медна ламаринка.Разлика във вървежа не намирам.
Пасат Б5,AFN.
п.п. Имам чувствато ,че разхода леко се повиши-Възможно ли е???
Пасат Б5,AFN.
п.п. Имам чувствато ,че разхода леко се повиши-Възможно ли е???

-
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:vaskog написа:tigura_ot_kotel написа:В крайна сметка не разбрах като се почисти колектора и се запуши ЕГР клапана трябва ли да се отиде на сервиз на ВАГ-ком или да се прави центровка или нещо друго да се прави? става въпрос за Голф 3 ТДИ 1Z 90к.с. мотор на 233 хиляди и предполагам,че ако не е правена тази процедура до сега ще има ефект от цялата тая работа.И още един въпрос забелязах,че около кулера има омасляване имали смисъл да се изчисти и тръбите до него и след него евентуално?
Значи 2 месеца си джиткам с печката и никакви ядове,само поставих пластина за да го затапя тоя гад мръсен![]()
Никакъв софтуер не съм барал колата си върви и всичко е ОК.
Нека да си отваря вътре и да си мърда ЕГР-ра нали НЕ влизат боклуците вътре
А ти с къв мотор си ? Защото четох по на горе в темата,че при различните варианти на моторите има разлика даи трява да се прави и софтуерно или не
Върни се в “Дизелови агрегати”