За или против газова уредба.
Re: За или против газова уредба.
Аз съм на дизел,но един приятел е с голф 3 на газ и си му е перфектно.
shpeki написа:nikson85 написа:hashashin_BAC написа:То колега ако бензина стане 1,50 газта ще е 0,60ст, но при такава цена и аз бих карал на бензин, но уви ние сме последното звено в обществото "консуматорите"
Ако бензина стане 1 лев аз никога няма да си пмисля за газ Щот 100км ще са ми 6 лева на абд няма смисъл да давам 500лева за монтаж на газова уредба. Това е бомба с закъснител колеги ако се блъснеш някъде ще експлоадира, но тва е късмет аз си слагам главата в торбата щом взимам газова уредба, но сега когато бензина е вече 2.20лева съм за газова уредба.Лошото е , че лятно време не е хубаво да се пъни бутилка до края,защото е жега а газта се разширява и вие си отговорете какво може да стане, достатъчно сте умни за да ви обяснявам. Така че замислете се над думите ми ако иската да няма аварии. Може днес да заредя два пъти по 15 лева но да остана жив. Зимата не е толкова опасно ако греша поправете ме.
![]()
![]()
Не знам как успя да събереш толкова глупости само в дин пост. Предполагам си ги чул на някоя маса от някоя жена ?
Просто като не разбирате недейте да давате мнение, щото само пишете глупости.
за какво си във форума тогава. Мнението ти е като на гаражен майстор , като не разбираш не пиши. Не знам какво искаш да ми кажеш тогава. били се изяснил ако обичаш нали разбираш повече.

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
от газ-та едва ли ще има по-евтино гориво,които има много кинти нека си кара на бензин и да си пази мотора(може да я кара тази кола 100 години
) аз си карам на газ и моята кола рядко се спира...горката 

- hashashin_BAC
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85
Не разбирам кой визираш колега?
Не разбирам кой визираш колега?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
ох като почнете карате си 25 годишните голфове на бензин .. и си мислите че карате мерцедес и пазите двигателя какво пазите на 25 годишната си бангия немога да разбера ..
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
мислят си че ще е вечна тази кола 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
То те на газ са по-корави
Моята съм забелязъл ,че е по-спокойна,по-пъргава и някакси работи по-добре откакто е на газ...

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
То винаги става по-пъргава като спре да ти пука за разхода. Затова и не се усеща толкова загубата на мощност. 

Последна промяна от theultimate на Вто 01 юни 2010 17:20, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е много относително, чета и си мисля. Явно всеки хвали това което има, тези които карат на ГАЗ, хвалят газт-а, а тези на бензин бензина! И ядовете по колите са горе доло еднакви, самоче разликата е там че когато идеш на бензиностанцията трябва да сложиш хем ГАз хем и бензин, димек танто за кукориго! Акай за 50 лева само бензин и това е!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
То е крайно несериозно да се хвали друго освен цената на газта - всеки би сипвал 100 октанов бензин ако не му пука за парите. За хвалене е това че като цената ти се изравни с градския транспорт и извънградските автобуси - започва да не ти пука за това че караш кола.
- barezifranko
- Двигател: ABU 1993
Взето от форума на ФИАТ:
Основни предимства на използването на L.P.G. като автомобилно гориво:
• Горивото L.P.G. постъпва в двигателя в газообразно състояние, поради което не отмива масления филм от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера. Това намалява износването на цилиндрите и увеличава експлоатационния ресурс на двигателя.
• L.P.G. лесно се смесва с въздуха и равномерно пълни цилиндрите на двигателя с еднородна гориво-въздушна смес, поради което двигателят работи устойчиво и тихо. Гориво-въздушната смес изгаря почти напълно, поради което не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи. Срокът за смяна на свещите се увеличава значително.
• Високото октаново число на L.P.G. (103 - 105) практически изключва появата на изключително вредните за двигателя детонации.
• Използването на L.P.G. води до значително намаляване на вредните вещества, съдържащи се в изгорелите газове и способства за опазване на околната среда. L.P.G. не съдържа олово и сяра, които повреждат катализатора на автомобила и ламбда сондата.
• L.P.G. изгаря малко по-бавно в сравнение с бензина, поради което се намалява натоварването на буталната група и коляновия вал, но се намаляват (2 - 5%) и динамичните свойства на двигателя. Препоръчва се предварението на момента на запалване да се увеличи с 3 - 5° , с което частично се компенсира намалената динамика на автомобила.
• Цената на L.P.G. е значително по-ниска от тази на бензина и могат да се реализират икономии.
Основни предимства на използването на L.P.G. като автомобилно гориво:
• Горивото L.P.G. постъпва в двигателя в газообразно състояние, поради което не отмива масления филм от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера. Това намалява износването на цилиндрите и увеличава експлоатационния ресурс на двигателя.
• L.P.G. лесно се смесва с въздуха и равномерно пълни цилиндрите на двигателя с еднородна гориво-въздушна смес, поради което двигателят работи устойчиво и тихо. Гориво-въздушната смес изгаря почти напълно, поради което не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи. Срокът за смяна на свещите се увеличава значително.
• Високото октаново число на L.P.G. (103 - 105) практически изключва появата на изключително вредните за двигателя детонации.
• Използването на L.P.G. води до значително намаляване на вредните вещества, съдържащи се в изгорелите газове и способства за опазване на околната среда. L.P.G. не съдържа олово и сяра, които повреждат катализатора на автомобила и ламбда сондата.
• L.P.G. изгаря малко по-бавно в сравнение с бензина, поради което се намалява натоварването на буталната група и коляновия вал, но се намаляват (2 - 5%) и динамичните свойства на двигателя. Препоръчва се предварението на момента на запалване да се увеличи с 3 - 5° , с което частично се компенсира намалената динамика на автомобила.
• Цената на L.P.G. е значително по-ниска от тази на бензина и могат да се реализират икономии.
- titi7707
- Двигател: ABS 1993
ако имаме пари ще караме на бензин тя колата си е пройзведена да се кара на бензин!
понеже нямаме пари си караме на газ а относно проблемите може да се избегнат ако имаш по голямо желание и четеш достатъчно информация!
аз лично съм с ТАП и Ламбда контрол сипвам си 100октана бензин за да нестава на боза и да сменям бензинова помпа и си карам и си нямам никакви проблеми!
понеже нямаме пари си караме на газ а относно проблемите може да се избегнат ако имаш по голямо желание и четеш достатъчно информация!
аз лично съм с ТАП и Ламбда контрол сипвам си 100октана бензин за да нестава на боза и да сменям бензинова помпа и си карам и си нямам никакви проблеми!
- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
Твордо за газта ако карате много и колата ви не е първа младост
макар че сега ми предстои смяна на бензинова помпа
но с годините и минатите км на газ съм избил парите и за помпата и за ремонта...

Върни се в “Автогазови уредби”