Запитване за термостат на пасат Б3
Запитване за термостат на пасат Б3
Здр.колеги,интересува ме следното,Зна4и по принцип термостата ми е за смяна(постояно е отворен)но когато си карам из града особено в сегашните жеги и когато кисна по светофарите ми се вклу4ва перката на радиатора.онзи ден измерих температурата в разшерителния съд непосредствено след изминати 50км и тя беше 65градуса следователно не от4ита нищо и на таблото.Въпросат ми е термостата и перката имат ли нещо общо,имали нешо обезпокоително при моя слу4аи и какъв термостат ще ми препоръ4ате и при какви градуси?Благодаря ви предварително.Колата е 1.8 ми,РП мотор с клима
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Запитване за термостат на пасат Б3
Имат общо перката и термостата - термостата се грижи водата или антифриза в двигателя да е в работна температура, перката също. Когато си в задръстване термостата така или иначе си е отворен, но понеже не се движиш и няма охлаждане и се пуска перката. Като си на дълъг път перката не работи, ама термостата трябва отвреме на време да се затваря за да не се преохлажда мотора. Термостата отваря на 87 и е напълно отворен на 92 градуса по целзий.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Колегата преди мен те е информирал доста точно.А относно марката термостат аз си взех Behr-Tompson и съм си доволен.Двигателя ми е същия като твоя(РП).Цената на термостата беше 18лв.Повечето колеги ще те посъветват да си вземеш оригинален.За мен една от най-важните процедури при смяната на термостата е дасе сложи добре това гумено уплътнение около него и да се постави в "охлюва" под водната помпа както трябва.При мен първия път майстора него беше поставил правилно и влизаше малко по малко антихриз от там(покраи отплатнението)и температурата ми седеше на 80гр но след като го изкарах и му взех друга такава гумичка и го уплътних вече нямам проблем.Извънграда ми държи 85гр в градско от 88 до 90 и на 92градуса ми се пуска перката.Такаче не винаги цената оправдава качеството.Карам го вече почти година 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Офф
Търсенето върна 248 резултата
Търси термин: +термостат в техническия форум за пасат и
Търсенето върна 1314 резултата
Търси термин: +термостат в целия форум.
Това и масло - мани, мани
Търсенето върна 248 резултата