Как да изчисля колко торби цимент ми трябват за място 3х3.5
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да изчисля колко торби цимент ми трябват за място 3х3.5
не разбрах арматура защо го карате да слага....нека колегата да обясни за какво ще се ползва мястото....не е задължителна арматура....
хубаво е да има арматура.
ако е за под може да ползваш стара мрежа от ограда.
става повече от здраво.
ако е за под може да ползваш стара мрежа от ограда.
става повече от здраво.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
chefito написа:не разбрах арматура защо го карате да слага....нека колегата да обясни за какво ще се ползва мястото....не е задължителна арматура....
и къде е самото място,как ще се използва, от кой, колко...?

ще си замазва гаража

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:не разбрах арматура защо го карате да слага....нека колегата да обясни за какво ще се ползва мястото....не е задължителна арматура....
арматура ако не се сложи ще се напука плочата, гаранция.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gal написа:изкуствени добавки?
хаха, колега, той няма да лее плоча на минусови темератури, че да слага пластификатори....
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Oooo за гараж задължително арматура 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,вместо да спорите,направо отивайте да помогнете на колегата,до сега не идин гараж,ами 5 щяхте да излеете
Имах спомен,на обекта за стажа ми,как се свлече една стена
Само тука да не се получи,с тези рецепти 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Nikkolay написа:Gal написа:изкуствени добавки?
хаха, колега, той няма да лее плоча на минусови темератури, че да слага пластификатори....
А ти как реши,че пластификаторите се ползват само при минусови температури

Иначе - 6 колички пясък , 4 колички чакъл и 2 торби цимент.Може и 5 колички чакъл.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
те тва е лошата черта на Българина
Всеки от всичко разбира и за всичко е просветен
Колега ще разровя лекциите утре и ще ти кажа формулата и нещата от които ще имаш нужда

Всеки от всичко разбира и за всичко е просветен

Колега ще разровя лекциите утре и ще ти кажа формулата и нещата от които ще имаш нужда

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Абе как така толкова го разреждате тоя бетон 5 към 1, 6 към 1
. Това особенно ако е за гараж човека ще си направи коловози много скоро
Бетон се бърка в съотношение 3/1 да не кажа 2/1. В противен случай става много рехав и мек.
Точно няма как да го изчислиш, или ще остане или няма да стигне. Но за около 10кв метра и 20см дебелина си приготви едни 4 торби, пък ако не стигне може да вземеш и малки по 25кг според това колко остава. За тази дебелина събери си и камънаци и мятай- ще спестиш доста материал, пък и заздравяват. Павета, счупени тухли.....абе камъни.

Бетон се бърка в съотношение 3/1 да не кажа 2/1. В противен случай става много рехав и мек.
Точно няма как да го изчислиш, или ще остане или няма да стигне. Но за около 10кв метра и 20см дебелина си приготви едни 4 торби, пък ако не стигне може да вземеш и малки по 25кг според това колко остава. За тази дебелина събери си и камънаци и мятай- ще спестиш доста материал, пък и заздравяват. Павета, счупени тухли.....абе камъни.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
xalerrelax написа:Nikkolay написа:Gal написа:изкуствени добавки?
А ти как реши,че пластификаторите се ползват само при минусови температури.
Иначе - 6 колички пясък , 4 колички чакъл и 2 торби цимент.Може и 5 колички чакъл.
Зависи, какво имаме предвид под "пластификатори"
Първо трябва да сме наясно с едно нещо:съществуват много видове добавки за бетон и циментови разтвори. Трябва да сме наясно, какво точно ни интересува.
Ще дам един пример:
Добавките в строителството се разделят на три вида: Активни хидравлични добавки, химични добавки и Добавки срещу напукване ( бързо дърпане.
Химичните добавки се разделят на: пластификатори, противозамръзващи, въздуховъвличащи, ускоряващи, забавящи, комбинирани.
Специално за тези, ( пластификатори ), мога да кажа, че те служат за постигане на по-добра консистенция на бетона, тоест без да добавяш вода в него и това да намали якостните му качества, исползвайки пластификатора му помагаш да се разтеле по-добре. Използваш ли пластификатор ще постигнеш доста по-добра гъвкавост на бетона, което означава, че той ще преодолява по лесно препятствието, арматура и доста по лесно ще запълва труднодостъпните места на кофража.
п.п. А иначе в горния пост, имах предвид, че няма нужда за тая нищо и никаква плочица да се слагат химии, та затова писах да няма да я лее на студ, че да му трябват "пластификаторите"

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега напиши какво искаш да правиш?за да ти обесна.
или дай на ЛС
че като им чета коментарите ще припадна...
1.Ако е замаска за какво ви е арматура
2.с 2 торби цимет толкова голяма площ как мислите да правите ако е плоча..(дори на замаската ще отидат повече)тва са 20 см бре
или дай на ЛС
че като им чета коментарите ще припадна...
1.Ако е замаска за какво ви е арматура
2.с 2 торби цимет толкова голяма площ как мислите да правите ако е плоча..(дори на замаската ще отидат повече)тва са 20 см бре

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:ktamen написа:Layer написа:ktamen написа:значи ти трябват 10- 15 торби по 50кг. ?
как ги правите тея сметки без да мислите, той да си купи направо готов бетон и 12 рома бригада.
ще му излезе поевтино ако купува по твойте сметки.
Колега питай чичо Гугъл колко цимент се слага на бетона и тогава прави забележки, или провери колко струват два кубика бетон доставени от някой бетонов възел.
![]()
![]()
![]()
ти ме разби от смях.
да питам гугала,не мога ли да питам мен си с практиката която съм имал докато строях вилата си.
15 торби цимент по 12лв = 180 лв
1 кубик = 100 лв зависимост от силата на бетона, може и по евтино.това е средна цена
тъй че ти си прави сметката
Понеже аз не смятам, че знам повече от чичо Гугъл, току що го попитах и той ми каза, че цената без доставка за един кубик е между 80 и 150лв за кубик. Аз пределно ясно съм написал между 200кг(48лв) и 400кг(96лв)цимент за кубик, тъй като на колегата му трябват малко повече от два кубика, затова съм писал 10 - 15 торби. Като ти гледам сметките оставам с впечатлението, че цялата вила си я направил с 2 торби цимент и вероятно ти е останала половин торба.
ktamen написа: Аз пределно ясно съм написал между 200кг(48лв) и 400кг(96лв)цимент за кубик,.
искаш да ме обедиш че пясъка и чакъла са без пари и бетоновия възел слага добавки подарък,също така работи на загуба само и само да излезе на твоето.

незнам дали на колегата ще са му нужни 3-4-5-6 торби цимент ,ама в никакъв случай 15 торби.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:ktamen написа: Аз пределно ясно съм написал между 200кг(48лв) и 400кг(96лв)цимент за кубик,.
искаш да ме обедиш че пясъка и чакъла са без пари и бетоновия възел слага добавки подарък,също така работи на загуба само и само да излезе на твоето.![]()
![]()
незнам дали на колегата ще са му нужни 3-4-5-6 торби цимент ,ама в никакъв случай 15 торби.
Искам да те Обедя, в бетон за 80лв има не повече от 150кг цимент, освен това насипния цимент е доста по евтин, пясъка и чакъла на практика струват колкото транспорта от кариерата и най-вече Гугъл знае много повече от нас двамата, дето оспамихме темата на колегата. icemenn e напълно прав, че две торби няма да стигнат дори за замазка. Май станах прекалено груб извинявай, ако съм те засегнал. Повече няма да спамя.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”