здравейте колеги.от известно време имам следния проблем.става въпрос за голф 2 карбуратор 1.8 GU мотор. та на въпроса-когато е каран известно време започва да работи нестабилно на празен ход-леко мени оборотите 800 -1000.понякога и по надолу от 800 все едно че ще угасне но не гасне.иначе си върви много добре и без прекъсване.сменявани са свещи и кабели,темп датчик също.
ще съм ви благодарен за отговорите
карбуратор на голф2
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: карбуратор на голф2
gogo gti написа:здравейте колеги.от известно време имам следния проблем.става въпрос за голф 2 карбуратор 1.8 GU мотор. та на въпроса-когато е каран известно време започва да работи нестабилно на празен ход-леко мени оборотите 800 -1000.понякога и по надолу от 800 все едно че ще угасне но не гасне.иначе си върви много добре и без прекъсване.сменявани са свещи и кабели,темп датчик също.
Клоня за гумен тампон,под карбуратора,може и да взима въздух от откачен вакум,запали колата,разклати леко карбуратора,ако почне да мени оборотите,прегледай за този тампон.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
gogo gti написа:здравейте колеги.от известно време имам следния проблем.става въпрос за голф 2 карбуратор 1.8 GU мотор. та на въпроса-когато е каран известно време започва да работи нестабилно на празен ход-леко мени оборотите 800 -1000.понякога и по надолу от 800 все едно че ще угасне но не гасне.иначе си върви много добре и без прекъсване.сменявани са свещи и кабели,темп датчик също.
мой приятел с Г2 и ел карбуратор на бенз му работи по същия начин както ти описваш,сложи газ и работи добре
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Катализатор?Аз имах същият проблем и понеже бях наел да махам катализатора,като го отворихме какво се оказа: яката запушен.Махнахме го и сложихме резонаторно гърне и оборотите спряха да играят.При мене явно това е бил проблема.Запушен и задържа налягане в колектора и явно това го е бъркало нещо 
този мотор колега няма катализатор.карба е вакумен не е електронен.разклащал съм карбуратора като е работил но не мени оборотите
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
gogo gti написа:този мотор колега няма катализатор.карба е вакумен не е електронен.разклащал съм карбуратора като е работил но не мени оборотите
Виж вакумите колега,другото което е възможно,карба може да се нуждае от профилактика,това също може да окаже влияние

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
gogo gti написа:а в какво се изразява профилактиката на карба колега
Ами в това,отиваш при някой майстор,който разбира и му го оставяш
Преглеждат се,жигльорите,иглата,платното на ускорителната помпа,проверяват се с продухване с сгъстен въздух всички канали и така нататък.Ето един общ материал
https://docs.google.com/viewer?url=http ... Temi/9.doc
Здравеите колеги, карам със същия мотор, и при мен се е появявал същия проблем, но много рядко. Тампона под карба го сменявах скоро, но проблема не е от там.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
zdravko_jett написа:gogo gti написа:здравейте колеги.от известно време имам следния проблем.става въпрос за голф 2 карбуратор 1.8 GU мотор. та на въпроса-когато е каран известно време започва да работи нестабилно на празен ход-леко мени оборотите 800 -1000.понякога и по надолу от 800 все едно че ще угасне но не гасне.иначе си върви много добре и без прекъсване.сменявани са свещи и кабели,темп датчик също.
мой приятел с Г2 и ел карбуратор на бенз му работи по същия начин както ти описваш,сложи газ и работи добре
Здравко, газта не ремонтира карбуратори. Просто замазва проблема, но той си остава. После спира да работи и на газ и на бензин и тогава кВо праЙм? Слагаме метан ли?

Плюс това, за да се настрои правилно автомобилът на газ-бензин е нужно на бензин да е изправна колата. Бил съм свидетел на следната случка:
"Абе имам проблем с оборотите на ПХ на газ"
"На бензин как ти е?"
"Ами и там така"
"Ами иди си оправи колата на бензин и пак заповядай да ти оправя газта"

Пичът беше с голф тройка и оборотите му бяха толко ниски, че ахааа да изгасне колата. Газаджията се помъчи, въртя от болта на изпарителя, ама нямаше ефект и го прати да си оправи колата в сервиз
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”