Как да изчисля колко торби цимент ми трябват за място 3х3.5

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как да изчисля колко торби цимент ми трябват за място 3х3.5

Мнениеот disela » Сря 02 юни 2010 0:44

marianchev написа:Абе как така толкова го разреждате тоя бетон 5 към 1, 6 към 1 :shock. Това особенно ако е за гараж човека ще си направи коловози много скоро :063:
Бетон се бърка в съотношение 3/1 да не кажа 2/1. В противен случай става много рехав и мек.
Точно няма как да го изчислиш, или ще остане или няма да стигне. Но за около 10кв метра и 20см дебелина си приготви едни 4 торби, пък ако не стигне може да вземеш и малки по 25кг според това колко остава. За тази дебелина събери си и камънаци и мятай- ще спестиш доста материал, пък и заздравяват. Павета, счупени тухли.....абе камъни.

:да: Точно така го правя и аз - 2/1 the best.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 02 юни 2010 0:53

Аз само да попитам, за какви торби цимент давате бройка, щото ми се струва, че един дава за 50 килограмови, а друг - за 25... И от там става едно разминаване и едни дискусии mhihi

Абе едно разбрах - ако тръгна да строя нещо със сигурност няма да питам тука :063:

П.П. За протокола - бъркал съм доста пъти бетон, но други смятат пропорциите.

Последна промяна от Ivailo на Сря 02 юни 2010 12:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Сря 02 юни 2010 7:25

после ще ти искарам от учебника ми..как точно трябва да стане

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 02 юни 2010 8:03

http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=125
виж тук - има и една сравнителна таблица -> колко литра от материалите отиват в един кубичен метър. Ти имаш да забъркаш 2,1 куб. метра и смяташ и тетака.
с 2 торби можеш да бетонираш колец за ограда, ще свършиш работа по-скоро с 10-12 х 50кг ...
ако имаш наблизо бетонов възел - аз бих взел готов

апропо незнам защо се пънат да пишат тука хора, дето са виждали лопата само в гугъл

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 02 юни 2010 8:11

Колеги няма никаква нужда от арматура особено за гараж. Вие да не правите бункер? :screwy Отделно дълбочината ти е доста 20см. Ти няма да правиш плоча на къща, а само замазка! Отдолу се пълни първо с едра баластра за да ти дойде дълбочината на 10 12см. Толкова ти е напълно достатъчно за целта. Изравняваш го и отгоре вече си пълниш с цимент. По възможност по-рядък, за да избие млякото добре като се трамбова и става супер здраво. Минимум ти е 5-6 бали цимент за такава 10-12см. дебелина. Може и на 8см. Мойта е толкова и няма никакви проблеми дори с много тежки коли. Иначе ще ти идат много повече бали цимент и пясък на 20 см. :!: След 1-2 дни взависимост от съхненето поливаш обилно с вода. :wink:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 02 юни 2010 8:39

Колеги,
останал ми е един спомен от един учебник за бетона:
1,25 куб м баластра + 250кг цимент + вода = 1 куб м бетон.
Парадокса е само баластрата е кубик и четвърт . При смесването се уплътнява и се получава 1м куб
По размерите на колегата му трябва 2,1 куб м бетон - 10 торби х 50 кг.

Идеята на колегата по-горе за насипване с баластра и добро уплътняване и по-тънка замаска ми харесва.
Замаската се прави с цимент и пясък в съотношение 1:1 или 1:2 или 1:3 максимум 1:4 / което е доста слабо/.
Става дума за торба цимент /50кг / към количка пясък.

Поздрави Владо - бетонджия трети разряд от Софстрой преди 40 години.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 02 юни 2010 9:57

black` написа:Колеги няма никаква нужда от арматура особено за гараж. Вие да не правите бункер? :screwy Отделно дълбочината ти е доста 20см. Ти няма да правиш плоча на къща, а само замазка! Отдолу се пълни първо с едра баластра за да ти дойде дълбочината на 10 12см. Толкова ти е напълно достатъчно за целта. Изравняваш го и отгоре вече си пълниш с цимент. По възможност по-рядък, за да избие млякото добре като се трамбова и става супер здраво. Минимум ти е 5-6 бали цимент за такава 10-12см. дебелина. Може и на 8см. Мойта е толкова и няма никакви проблеми дори с много тежки коли. Иначе ще ти идат много повече бали цимент и пясък на 20 см. :!: След 1-2 дни взависимост от съхненето поливаш обилно с вода. :wink:

Kолега,ти да не би да стъпваш по терлици,на твоята замаска :screwy Няма да споря,само ще кажа,че арматура си трябва,най елемемтарно,от тежеста на плочата,пръста се свлича,слягва почвата и ако няма арматура,познай какво става с замаската :horror: Преди да кажете нещо,помислете :screwy

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 02 юни 2010 10:05

Свлича се да. Не знам къде отива обаче. Това да не би да е от тая пръст в градината та да се свлича? :roll: Ела да ти покажа на 7 санта по тая технология, 10 годишна замазка, 25 квадрата гараж, няма една цепнатина по нея даже. За 10 12 санта и по-малка квадратура пък да не говорим. :idea: Личи си, че никой не е правил гараж от вас. Съмнявам се дори да сте бъркали бетон, да не говорим за замазки и плочи. Спирам до тук със съветите. Всички сте големи "специлисти" и нямате нужда. Наливайте си плочи за бункери с 2 бетоновоза за 10 квадрата и арматура. :063:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 02 юни 2010 10:18

black` написа:Свлича се да. Не знам къде отива обаче. Това да не би да е от тая пръст в градината та да се свлича? :roll: Ела да ти покажа на 7 санта по тая технология, 10 годишна замазка, няма една цепнатина по нея даже. За 10 12 санта да не говорим. :idea: Личи си, че никой не е правил гараж от вас. Съмнявам се дори да сте бъркали бетон, да не говорим за замазки и плочи. Спирам до тук със съветите. Всички сте големи "специлисти" и нямате нужда. Наливайте си плочи за бункери с 2 бетоновоза за 10 квадрата и арматура. :063:

Не се съмнявай,точно преди 2 седмици и наливах и бърках,измежду другото и това съм учил,не че съм го работил,но си имам доста спомени и литература,такаче колега,нали се сещаш,кой е неподготвения в този момент,другото колегата не е уточнил,какво по точно ще прави,или аз не съм разбрал,но дори и да е замаска на гаража,има нужда да се направи една скара,отделно и да се на бият на 50см,или 1метър,железа в земята и да се вържат към скарата mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 02 юни 2010 10:20

:063: :beer Колегата явно ще вдига небостъргач 3х3 метра като гледам съветите. Забравихте и земетръсната шайба. :063: mhihi

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 02 юни 2010 11:17

Блатодаря на всички за съветите..ще се почеша малко по главата и ше видим какво ще правим :D Тук имало повече майстори от колкото голфаджии ...хахаха :bowdown

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 02 юни 2010 11:52

black` написа::063: :beer Колегата явно ще вдига небостъргач 3х3 метра като гледам съветите. Забравихте и земетръсната шайба. :063: mhihi

Тебе като те гледам те тресе заметръсната шайба :063:

Stoi написа:Блатодаря на всички за съветите..ще се почеша малко по главата и ше видим какво ще правим :D Тук имало повече майстори от колкото голфаджии ...хахаха :bowdown

Колега,моя съвет,хвани някой познат,който разбира и на място,да види човека и да ти обясни,кое какво и как.За мен това ще е най точното действие и така ще си спестиш доста главоболия :да:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 02 юни 2010 13:05

:039: :039:
Що спряхте? Тъкмо отивах да купувам цимент и пясък...

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 02 юни 2010 14:05

scuba написа::039: :039:
Що спряхте? Тъкмо отивах да купувам цимент и пясък...

Да ти дам и моите лекции?
Какво ще бъркаш?
Или по-добре упражненията...
Освен да изпитваме бетони преди да бъркаме? :bishop

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 02 юни 2010 14:49

Gal написа:..
Какво ще бъркаш?
Или по-добре упражненията...

Бетон за ламБите в двора.
П.с. АКо мое само лекциите. Не си падам по упражненията с лопати и бетон.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”