инсталиране на SP2 върху Win с изтекъл key .. - решено

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

инсталиране на SP2 върху Win с изтекъл key .. - решено

Мнениеот Sir T » Вто 30 май 2006 7:38

взех си смартфон, обаче софтуера за синхронизация иска SP2. Имам SP2 на отделен диск, който обаче не харесва key-а на WinXP-то .. по разбираеми причини. Имам и WinXP + SP2, но не ми се преинсталва цялото pc заради ActiveSync-а на смартфона.
Та .. въпроса ми е .. има ли начин (помня, че някой ми беше казвал преди време за подобни гимнастики) да си сложа SP2-то на този WinXP като го подлъжа за актуален key-а?
mod edit: wili98

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Вто 30 май 2006 7:49

И на мен ми се наложи да слагам SP2 заради телефона 8)
Трябва ти само бърз интернет, отиваш в Control panel->Automatic updates, даваш му да се update-не и си готов :wink:

PS незнам кой ActiveSync имаш, но вече можеш да си изтеглиш 4.2

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Вто 30 май 2006 8:06

Windows XP CD Key Change Това е първия резултат от гугъл, аз веднъж съм сменял код на Win-а точно заради SP2 но не си спомням как се казваше програмата с която го смених...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 30 май 2006 9:03

sirT, прати едно ЛС с мейла си и ще ти пратя програмка с която да се смениш ключа на прозореца.

Втори вариант - взимаш едно инсталационно ЦД с winxp sp2 на него и боотваш от цд-то, първото нещо което ще те пита е дали ще инсталираш win или ще repair-ваш - тук казваш - install. Вторият път ще провери диска за предходна инсталация и като види, че има, ще те попита пак For Repair press Rm for fresh install - press alabala - тук натискаш R и след това ще те пита за сериен номер и т.н. както при нормална инсталация, само че ще ти се запази всичко инсталирано по компютъра, плюс това ще важи номера който си въвел при repair-а, а и ще имаш SP2 на комп-а, защото е бил интегриран в инсталационния windows.

Тази процедура отнема почти същото време, както и само да си инсталираш SP2

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 30 май 2006 9:38

musura написа:sirT, прати едно ЛС с мейла си и ще ти пратя програмка с която да се смениш ключа на прозореца.

Втори вариант - взимаш едно инсталационно ЦД с winxp sp2 на него и боотваш от цд-то, първото нещо което ще те пита е дали ще инсталираш win или ще repair-ваш - тук казваш - install. Вторият път ще провери диска за предходна инсталация и като види, че има, ще те попита пак For Repair press Rm for fresh install - press alabala - тук натискаш R и след това ще те пита за сериен номер и т.н. както при нормална инсталация, само че ще ти се запази всичко инсталирано по компютъра, плюс това ще важи номера който си въвел при repair-а, а и ще имаш SP2 на комп-а, защото е бил интегриран в инсталационния windows.

:да:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Вто 30 май 2006 10:01

musura написа:sirT, прати едно ЛС с мейла си и ще ти пратя програмка с която да се смениш ключа на прозореца.

:да: :да: :да:

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Вто 30 май 2006 11:38

Само да не попаднеш на някоя от инсталациите правена с nLite с интегрирани допълнителни драйвери, програмки и не питаща за сериен номер. Тези инсталации не проверяват за вече инсталиран уиндоус т.е. нямат Repair.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 30 май 2006 13:08

сборих се .. един приятел ми прати една малка програмка, предполагам аналогична на тази, която сте дали тук.

Благодаря Ви.

Сега имам нови грижи .. но ще търся по pocket pc форумите разрешение!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”