Ами да се похваля и аз. Пасат В3 и ето какво сътворихме(с помоща на жената).
http://sakisa.snimka.bg/automobiles/tavan.478191.17594966.big
Поне лакът на женат стана супер.
Изкуствена кожа-черна и 2 кутии Хелмевект.(не помня цената на материалите)
Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
BOCOO написа:а как се махат задните кори
На щипки са както почти всички пластмаси.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Eдна идея за тези който не могат да намерят подходящ плат:

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Achim Lauritzen написа:Eдна идея за тези който не могат да намерят подходящ плат:
Интересно се е получило

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Ами нямаше описание в белгийския форум,само снимки,но май не е плат 

Колеги при мен (пасат б3) се е разлепил този сектор , който е на шибидаха малката част , която се повдига нагоре само и канта около самия шибидах.Тавана е перфектен няма никъде разлепено.Мисълта ми е без да се сваля тавана има ли начин да се лепи тапицерията на шибидаха?
Малкия сектор ще го отлепя изстържа и залепя пак.Там не ми пречи нищо , но при външната част как ще стане?
Малкия сектор ще го отлепя изстържа и залепя пак.Там не ми пречи нищо , но при външната част как ще стане?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове - пияници!!!! Благодарение на тази тема, много инат и изгубено време си претапицирах тавана на ГОЛФ 3. Според доста хора е станал на 6 точки. Покрай тавана беше нормално да си оправя и шибидаха все пак. Беше си със силикон до преди 3 дни както повечето стари и протекли, и ..... като моя
Ползвах "гюрюк" от пасат б3 - частите са взаймозаменяеми (почти).
Ако има интерес и ако някой иска да пита нещо ще отговоря с удоволствие и за тавана и за шибидаха. Имам и снимки но е късничко сега за да ги качвам - ако има интерес ще кача и тях по-късно.
Остана ми ел. машинката за шибидаха от пасата - перфектна е и мисля че едни 30-тина лева е нормално да и търся. Ако някой се интересува ще приказваме допълнително. Всъщност всичко по шибидаха на пасата ми остана с изключение на левият комплект който използвах. Ако има интерес пишете.
Сметнах че тук ще е най-добре да спомена за шибидаха защото съм сигурен че доста от вас като свалят тавана ще се замислят да пипнат и шибидаха. Нищо сложно няма в претапицирането и при поправката на шибидаха, има си разни "моменти" но просто както вече споменах требе време и търпение (яко)!!! Самоо ще спомена че изтъргването на старият дунапрен от "кората" ми отне точно 3 часа.
За плат използвах ТРИКОНЕЧНА ВАТА. Това го ползват за направа на блузи по принцип и го има само по складовете с платове или кадето продават парчета платове. Но е евтино, пухкаво (от едната страна) и разстегливо. Демек идеално за целта.
Падна яко духане на четирите отводнителни маркуча
но си струваше...
Ако се видя с време скоро ще седна да опиша целият процес ОТ-ДО за всички, но за сега просто питайте!!!
За маняци Сливналии и околията - бонус - показ с обяснение!

Ползвах "гюрюк" от пасат б3 - частите са взаймозаменяеми (почти).

Ако има интерес и ако някой иска да пита нещо ще отговоря с удоволствие и за тавана и за шибидаха. Имам и снимки но е късничко сега за да ги качвам - ако има интерес ще кача и тях по-късно.

Остана ми ел. машинката за шибидаха от пасата - перфектна е и мисля че едни 30-тина лева е нормално да и търся. Ако някой се интересува ще приказваме допълнително. Всъщност всичко по шибидаха на пасата ми остана с изключение на левият комплект който използвах. Ако има интерес пишете.

Сметнах че тук ще е най-добре да спомена за шибидаха защото съм сигурен че доста от вас като свалят тавана ще се замислят да пипнат и шибидаха. Нищо сложно няма в претапицирането и при поправката на шибидаха, има си разни "моменти" но просто както вече споменах требе време и търпение (яко)!!! Самоо ще спомена че изтъргването на старият дунапрен от "кората" ми отне точно 3 часа.

За плат използвах ТРИКОНЕЧНА ВАТА. Това го ползват за направа на блузи по принцип и го има само по складовете с платове или кадето продават парчета платове. Но е евтино, пухкаво (от едната страна) и разстегливо. Демек идеално за целта.

Падна яко духане на четирите отводнителни маркуча

Ако се видя с време скоро ще седна да опиша целият процес ОТ-ДО за всички, но за сега просто питайте!!!

За маняци Сливналии и околията - бонус - показ с обяснение!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моля ако някой е свалял таван на Пасат Б5 седан нека даде описание стъпка по стъпка и има ли някакви тънкости при демонтажа.По специално ме интересува как се махат корите на средната и задната колонка.Благодаря предварително на отзовалите се.

- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
аз също ще действам утре върху голф 4
))
смятам да го правя с червена кожа ще направя и снимки да видим какво е положението но ще се мятам и аз яко на лепилото Хенкел да та е един път работата:)

смятам да го правя с червена кожа ще направя и снимки да видим какво е положението но ще се мятам и аз яко на лепилото Хенкел да та е един път работата:)

- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
ааа колеги пропуснах да ви питам нещо..........понеже смятам да претапицирам и текстилната част на вратите със същия цвят някои правил ли е подобно нещо.......понеже те са захванати много неприятно и ми се струва че е еднократна работа.
става дума за голф 4 четириврат.
благодаря предварително
става дума за голф 4 четириврат.

благодаря предварително

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
А там където плата свършва и започва кората на вратата как ще го напаснеш...смисъл нещо ще го подгънеш ли 

- predator8093
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз скоро си облипих целият салон от искуствена кожа,и стана много яко но е голяма игра4ка пален кожен салон стана 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
predator8093 написа:колеги аз скоро си облипих целият салон от искуствена кожа,и стана много яко но е голяма игра4ка пален кожен салон стана
Снимки ...