Преди година си купих Бора 2.0 с ESP (мотор AQY,скорости ръчни EMR).Прави ми впечатление следното:когато потеглям с повече газ,при превъртане на колелата в началото се чува едно прещракване и усещам нещо като удар(все едно,че нещо рязко се зацепва),след това ако продължа да натискам газта тракшън контрола се опитва да спре боксуването (лампата мига)но гадното прещракване не се чува.Това го прави и дори когато ръчно съм изключил ESP-то.Въпросното щракане прилича на звук от задействал се ABS.
Ще се радвам ако някой може да каже имам ли проблем или не?

Въпрос към колегите с ESP?
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Въпрос към колегите с ESP?
Пусни един search за ABS+EDS има доста за четене.
Колата си е наред.
Колата си е наред.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Пасат но предполагам няма голяма разлика.При мен освен светлиния индикатор на таблото други шумове няма при въртене на гуми.Тези шумове според мен не са нормални.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, това е нормално, ако имаш блокаж на диференциала. Най-вероятно неговото действие усещаш и чуваш при по рязко потегляне.Illko написа:Прави ми впечатление следното:когато потеглям с повече газ,при превъртане на колелата в началото се чува едно прещракване и усещам нещо като удар(все едно,че нещо рязко се зацепва)
Благодаря на колегите за отговорите.За сега 2:1 в моя полза.Тези диференциали различават ли се на външен вид.От канал може ли да се познае какъв вид е или това се разбира по някакаъв номер.Освен смяна на масло друга профилактика прави ли се?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дали я имаш тази екстра можеш да видиш от лепенката с кодовете в багажника. Тя работи чрез ABS/ESP-то и спирачките, самия диференциал не се различава по нищо от другите.
Ще потърся из форума как се дешифрира тази лепенка,че там има сума ти и букви.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”