Въпрос относно Каско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Въпрос относно Каско

Мнениеот Ikov_VR » Сря 02 юни 2010 23:00

Здравейте колеги,
Преди известно време ударих колата в едни доста гадни дупки.Резултата беше 2 криви джанти,2 срезани гуми и протекла рейка.Всичко това го казах на дежурния при който заведох щетата.Застрахователите ми гледаха рейката на кола и ми казаха,че трябва да се свали за да се види,направих го,тогава те ми казаха,че рейката била корозирала и нямало да я признаят. :screwy Въпроса ми е как подяволите им се изчисляват щетите и има ли смисъл да пиша възражение.За двете гуми и джанти ми дават 202 лв.Като гледам само едната ми гума е 182 лв.Изобщо незнам как да постъпя.... Дайте съвет. Каското е в БулИнс

П.П ако темата не е за този раздел,моля да я преместите

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос относно Каско

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 02 юни 2010 23:10

следващия път си направи каското в компания, която признава всички щети, а не при компания която ти взима паричките и после го д*хаш

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Чет 03 юни 2010 0:25

Колега няма ли опция да ти платят всичко по фактура :?:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 03 юни 2010 19:52

vw_golf_4_tdi написа:следващия път си направи каското в компания, която признава всички щети, а не при компания която ти взима паричките и после го д*хаш

Колега може ли пример за такава? Имам наблюдение върху няколко и всички плащат по гореописания начин. Тоест ако може да не платят не го правят!
Поздрави!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 03 юни 2010 19:56

offside написа:
vw_golf_4_tdi написа:следващия път си направи каското в компания, която признава всички щети, а не при компания която ти взима паричките и после го д*хаш

Колега може ли пример за такава? Имам наблюдение върху няколко и всички плащат по гореописания начин. Тоест ако може да не платят не го правят!
Поздрави!

аз съм в Уника и за сега не мога да се оплача. не съм късал гуми, но знам че ги покриват според амортизацията им. ударих картер и ми го ремонтираха за 1 ден, 2 пъти боядисвам в доверен сервиз и за по 2-3 дни всичко е готово. сменях и предно стъкло в доверен сервиз - 3 дни общо от момента на завеждане на щета. на практика си изплатих каското и вече съм на +. то не е мн. за хвалба и късмет но е факт.
с моя колежка завеждахме щета по нейната кола в Български имоти, платиха и след 1м. предполагам ще има някой да си е парил от уника, както и други коректни компании; но идеята ми е, че от бул/лев-инс да бягаш като дявол от тамян.

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 03 юни 2010 20:48

vw_golf_4_tdi написа:
offside написа:

Поздрави!

аз съм в Уника и за сега не мога да се оплача. не съм късал гуми, но знам че ги покриват според амортизацията им. ударих картер и ми го ремонтираха за 1 ден, 2 пъти боядисвам в доверен сервиз и за по 2-3 дни всичко е готово. сменях и предно стъкло в доверен сервиз - 3 дни общо от момента на завеждане на щета. на практика си изплатих каското и вече съм на +. то не е мн. за хвалба и късмет но е факт.
с моя колежка завеждахме щета по нейната кола в Български имоти, платиха и след 1м. предполагам ще има някой да си е парил от уника, както и други коректни компании; но идеята ми е, че от бул/лев-инс да бягаш като дявол от тамян.

Така е колега и аз от Имотите съм си "изплащал" каското и то не веднъж. Но също така там на една позната и платиха някакви смешни стотинки за доста сериозни неща. Затова мисля че всичко е на моменти и не може да се разчита на 100% в някоя компания , че няма да те "изклецат" в даден момент и то не за малко пари.

Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dafi » Чет 03 юни 2010 21:34

Нямаш ли някой твой човек,се ще те е**т.Те там работят на процент и колкото по-малко пари дадър,поваче има за тях.Сметни дали ще ти дадът или не.

Потребителски аватар
Ikov_VR
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Чет 03 юни 2010 21:45

Абе незнам утре трябва да ида да си дам възражението... Гумите са ги сметнали на 70%... а джантите са ги писали само за боя... кво да говоря повече... повече каско там не !!!

Потребителски аватар
Clv13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Clv13 » Пет 04 юни 2010 14:15

Ikov_VR написа:Абе незнам утре трябва да ида да си дам възражението... Гумите са ги сметнали на 70%... а джантите са ги писали само за боя... кво да говоря повече... повече каско там не !!!

Най-добрият вариант за каско според мен е Армеец. Препоръчвам ти ги и на теб, за следващото каско.

Потребителски аватар
Ikov_VR
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Пет 04 юни 2010 14:19

Ами и аз на тях съм се спрял... но за кабриото трябваше в БулИнс защото уж само те застраховали кабриолети... така поне ми казаха в началото.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”