Централно без аларма ? Възможно ли е ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Централно без аларма ? Възможно ли е ?

Мнениеот gsimania » Вто 13 окт 2009 21:36

Бързият написа:Може да ви се стори глупав въпроса , но като не знам нещо не ме е срам да питам . :)
Та ... имам аларма която в момента е изключена защото започна да залепя мигачите . Идеята ми е следната - може ли да се направи така че с нея да се задейства само централното ? Не искам нищо да пищи , свети и т.н. Само да заключва вратите ?

Всичко може бе игралка :да: .Ще ти обуча и ключа към тоя модул и си у играта :wink:
Мини утре през ателието след работа да го нагласиме.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 13 окт 2009 21:40

В моя кокал чипове нЕма .
Щом точния човек каза да не се притеснявам че опраЕме нещата , темата е изчерпана :lol:

Колега gsimania вече ще мислиме нещо за баба трай си :bowdown

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Вто 13 окт 2009 21:40

egoist_ok написа:
Бързият написа:И само за централното пак ме устройва .
Сега остава колегата gsimania да каже може ли да се сложи дистанц. в сгъваемия ключ ? :roll:
п.п Игралка , зарадвай ме че става и ще те запозная с оня човек обещавам . :roll:

http://www.topspeed.bg/album/a3523573be ... cefaf9.jpg такова нещо ли искаш да си сложиш? Само че има една малка подробност която сигурно не знаеш - ако колата ти има чип в ключа това НЕ става, самото дистанционно има един метален пръстен който екранира сигнала от чипа и няма палене. Преди време монтирах едно такова и се наложиха много промени по дистанционното за да работи колата.

Слави(Бързият) е бил ключар няколко дни така че чиповете ги разбира mhihi

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 13 окт 2009 21:42

Абе ей , аз от колко работи разбирам .... особено тия еднаквите по две дето са ... набор 89 mhihi

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Чет 03 юни 2010 10:49

Колеги помагайте,алармата ми e Serpi Star Gr 52 ,а проблема ми е следния,трябваше да махна акумулаора за около 30 мин ,сложих го и да натисна копчето за заключване на алармата и нито приема нито предава-нищо....гледах бушоните всичките за здрави,гледах някоя жичка да не съм прекъснал -няма.Четох за синхронизация на дистанционното с алармата и пак нищо,някой да има на идея за какво иде реч,преди нямаше проблеми до момента в който махнаха акумулатора :?

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Чет 03 юни 2010 11:49

Отвори алармата и в нея трябва да има едни акумулаторни батерий махни ги и пробвай дали ще тръгне. Най-вероятно те са заминали и като си откачил акумулатора са се изтощили докрай и сега блокирват цялата система

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Чет 03 юни 2010 15:12

egoist_ok написа:Отвори алармата и в нея трябва да има едни акумулаторни батерий махни ги и пробвай дали ще тръгне. Най-вероятно те са заминали и като си откачил акумулатора са се изтощили докрай и сега блокирват цялата система

значи отварях я 2 пъти и акумулатпрна барерия похне не виждам или съм кьорав или са изпаднали за това може да няма,най-интересното е че никъде не мога да намеря схема за връзването и

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Чет 03 юни 2010 21:14

Прегледай всички предпазители на алармата - извади ги, почисти ги, почисти и основите на предпазителите.

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Чет 03 юни 2010 21:18

egoist_ok написа:Прегледай всички предпазители на алармата - извади ги, почисти ги, почисти и основите на предпазителите.

Вече го направих и не е от това,мисля че алармата не разпознава дистанционното знам ли и аз вече какво е,то така и така гледах днеска нови аларми,ама защо да давам грешни пари като тази си работеше перфектно,натискам копчетата и централното се заключва и прозорците се вдигат,абе работеше на 6

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Чет 03 юни 2010 21:22

Я направи някоя снимка да е видим

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 03 юни 2010 21:24

Колега, пробвай пак да откачиш акумулатора за малко, моята и тя прави едни чалъми, и така я лекувам!

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Чет 03 юни 2010 21:29

ivo_555 написа:Колега, пробвай пак да откачиш акумулатора за малко, моята и тя прави едни чалъми, и така я лекувам!

Преди правеше следния проблем,понеше на шофьорската врата жилото е скъсано и като натосна копчето да се задейства алармата то почне да навива жилото ...един вид че прозореца е отворен....върти 10 сек и блокира после алармата.И си викам край,не знам за какво ми трябваше да откача акумулатора и го вързах пак и се оправи алармата,имам чувството че е със собствено мнение ,а за снимките утре ще направя и ще кача

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Пет 04 юни 2010 14:10

http://prikachi.com/images.php?files/1633128x.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/1633134i.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/1633135i.jpg

Ето колеги ,снимките са малко ама са от сърце,все си мисля че трябва да има още нещо към тази аларма,това където съм снимал вътре в кутията си мисля че е силовата верига,тази където командва разните механизми като ел.стъкла и централното а някъде според мене трябва да има и оперативна верига да казва на силовата какво да прави,проблема ми е че дистанционното не командва нищо ,лампичката си свети при натискане и до там,мислех че е от батерията ,смения я и пак нищо,който знае нещо да помага :?

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пет 04 юни 2010 21:08

колега провери тука за друг модел аларма как се обучава дистанционното.... при теб ще е по същия начин....
http://autoelectric.ru/autoalarm/serpi- ... -star.html

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Пет 04 юни 2010 21:24

ivanbl написа:колега провери тука за друг модел аларма как се обучава дистанционното.... при теб ще е по същия начин....
http://autoelectric.ru/autoalarm/serpi- ... -star.html

Знам ги тези сайтове,първото нещо което направих е да потърся инфо за моята аларма,но уви нищо не намеих,те хората са мислили че няма чупене и няма да се прави никога за това не са дали схеми и прочие,а за сайтовете правих почти всичко каквото е написано и не става,или аз не правя нещо както трябва или проблема е другаде

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”