Здравейте колеги,
имам Бора с бензинов двигател 2000 кубика от 2 години съм с газов инжекцион.
От скоро колата започна да ми прави проблеми когато е студена. При запалване (пали винаги на бензин) започва да губи обороти, когато се опитвам да я форсирам - не може (имам чувството че се дави). Този проблем не го прави всеки път, няма проблеми на газ (на газ обръща след като темпертаурата на водата > 40 градуса), а като загреее няма проблеми и на бензин.
Някой имал ли е подобен проблем или идея от какво може да е проблема?
Проблем при палене VW Bora 2.0i
Re: Проблем при палене VW Bora 2.0i
Предполагам, че не се дави,а не и стига гориво(бензин).Така както описваш проблема навярно не ти работи обогатителя (смукача)Компа определя колко гориво да се впръска, а той получава информация за студен или топъл ДВГ от датчик-провери го!Съжалявам , но на BORA не знам къде точно е монтиран-нека колегите които знаят да помагат.
Аз също бих те насочил да търсиш проблема в недостиг на бензин.Карам същия автомобил (2.0 AQY с газов инжекцион).Преди време имах подобен проблем.При сутрешното палене колата не можеше да се форсира в началото,а понякога даже гаснеше като изписваше грешка в релето на помпата.Свалих го и като го отворих видях,че е доста нагоряло.След почистване на контактите проблема изчезна.Съветвам те преди за запалиш сутрин да се заслушаш дали помпата се чува докато си на контакт.Пробвай да дадеш на контакт няколко пъти преди да запалиш с цел да вдигнеш налягането в бензиновата система.И друго полезно нещо което сложих към газовата (понеже помпата я изключих когато работи на газ) е едно реле с време,което спира помпата след около една минута след прехвърляне на газ.Така ако нямаш някакви пропуски по бензиновата система винаги се поддържа нормално работно налягане.Така студения старт и прехвърлянето са безупречни.Толкова от мен.Дано да съм ти бил полезен.
- RaVeN_
- Автомобил: VW Golf Plus
- Двигател: 2000 TDI
Мерси за съветите.
Дано не вали утре и ще се позанимавам с нея.
Дано не вали утре и ще се позанимавам с нея.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
подобен проблем имах на пасата с сутрешното палене ,оказа се че е температурния датчик за охладителната течност,при 15 градуса /студен двигател/ датчика отчиташе че е минус 25,и явно компа подаваше много гориво защото пушеше яко,смених си датчика и всичко е ок, а едни майстори искаха основен ремонт на двигателя да ми правят 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата по-горе е казал къде е проблема, в смукача! При мен има подобен проблем губи уборотите и после се оправя сама!
Диагностика най-добре май трябва 

Последна промяна от Меко на Пет 11 юни 2010 14:40, променено общо 1 път.
- RaVeN_
Да попитам някои знае ли какви трябва да са показанията на температурният датчик да го замеря с мултицет, защото го смених преди около година и половина.
Иначе се ослушвах за помпата - мисля, че нормално си работи.
Тази сутрин отново ми направи проблема това което забелязах е, че докато не може да се изфорсира, а аз и дам газ до ламарината се чуват детонации в изпускателната система, а колата едвам вдига 3000 оборота. След като успее да се изфорсира - вече нямам проблеми.
Май ще трябва да ходя на диагностика.
Иначе се ослушвах за помпата - мисля, че нормално си работи.
Тази сутрин отново ми направи проблема това което забелязах е, че докато не може да се изфорсира, а аз и дам газ до ламарината се чуват детонации в изпускателната система, а колата едвам вдига 3000 оборота. След като успее да се изфорсира - вече нямам проблеми.
Май ще трябва да ходя на диагностика.
Колега,оправи ли Бората?Сподели решението на проблема да приключим темата.
- RaVeN_
Не съм. Не ми остана време да ходя на диагностика.
Търся в нета да намеря показанията на температурният датчик, че да го замеря с мултицет.
Търся в нета да намеря показанията на температурният датчик, че да го замеря с мултицет.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
температурния датчик при пасат б3:
минус 20 градуса - 10000 ома
минус 10 градуса - 7000 ома
нула градуса - 5000 ома
20 градуса - 3000 ома
40 градуса - 1500 ома
60 градуса - 600 ома
80 градуса - 300 ома
100 градуса - 200 ома
минус 20 градуса - 10000 ома
минус 10 градуса - 7000 ома
нула градуса - 5000 ома
20 градуса - 3000 ома
40 градуса - 1500 ома
60 градуса - 600 ома
80 градуса - 300 ома
100 градуса - 200 ома
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Ето ти данните за датчика за температура на охладителната течност:
Проблема според мен не ти е в датчика, а в спекли бензинови дюзи. Имах същия проблем, когато сложих моя ГИ и се оказа това. С малко добавка в бензина всичко се оправи. Съветвам да си купиш Castrol TBE, да сипеш от него и да покараш няколко дни на бензин. Ако не се оправи пак ще го мислим.
Проблема според мен не ти е в датчика, а в спекли бензинови дюзи. Имах същия проблем, когато сложих моя ГИ и се оказа това. С малко добавка в бензина всичко се оправи. Съветвам да си купиш Castrol TBE, да сипеш от него и да покараш няколко дни на бензин. Ако не се оправи пак ще го мислим.
- FreezA
- Автомобил: Golf 3 GTi
- Двигател: 2E
колега на сеат кордоба 1.6i ми правеше същия проблем и се оказа помпата в резервоара,ако е заминала нети подава нужното гориво и като го набави и не прекъсва,но не е гаранциа че няма да почне и като е топла
но се пак колегите също са те насочили в бая посоки варианти за проблема мн 

- RaVeN_
Благодаря за инфото. Ще проверя датчика, ще си взема и добавка за горивото.
Ще пиша за резултата.
Ще пиша за резултата.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет,хубавото на BORA е,че когато се закачи на компютъра за 10 минути пробленът с диагностиката е решен.Тази услуга не е скъпа и спестява доста време и нерви.При мен дори направиха диагностика на климатроника и се оказа,че не работи клапа.Не си струва да мериш с мултицет и да гадаеш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”