за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не
- sweetboy
- Автомобил:
- Двигател:
за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не
колеги раших да пусна тази тема за да видя мнението Ви, относно автоматите и да ориентираме аудиторията какви са преимущетвата на автоматичните и какви на ръчните ск. кутии. Извинявам се ако повторя някоя тема и предварително благодаря за отзивите Ви. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не
Има доста теми по въпроса. А и е трудно да се говори по принцип, защото има различни видове автоматични скоростни кутии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както има и различни вкусове...
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Карал съм автоматик, не е за мен. Чувствам, че нямам контрол върху колата.
Да, на дълго и прочее е удобно, но в БГ. Пазило двигателя и т.н. Сигурно.
Като цени е доста, но не се взима за да се прави, нали.
Автпматикът ми се струва по безопасно, особено за млад шофьор.
Да, на дълго и прочее е удобно, но в БГ. Пазило двигателя и т.н. Сигурно.
Като цени е доста, но не се взима за да се прави, нали.
Автпматикът ми се струва по безопасно, особено за млад шофьор.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Едно време и чистачките и мигачите са били ръчни
-
въпрос на време е ръчните скорости да спрат да се предлагат.
Който защитава ръчните просто не е карал достатъчно дълго автомат.

въпрос на време е ръчните скорости да спрат да се предлагат.
Който защитава ръчните просто не е карал достатъчно дълго автомат.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
няма такава удобство просто.Който не е карал,казва че не е хуваво.
Аз лично виждам само 2 предимства не сменяте съединител и не се връща назат при потегляне по наклон.Всичко останало за мене е недостатък 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
dancing_niki написа:StS написа:...това за смяна на предавките...я погледни DSG за колко ги сменя и пак ще си говориме..![]()
![]()
Идеята беше да се сменят по-бързо отколкото човек може, или зора е да пишеме, за да трупаме мнения?
Виж какво си написал и пак пиши...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за градско автомата е много по-удобен,ама на ли сме българи и не обичаме да ни е лесно 
на извънградско или магистрално (ненатоварено) ръчката я карам като автомат само на 4та или 5та

на извънградско или магистрално (ненатоварено) ръчката я карам като автомат само на 4та или 5та

На мен разликата между двете много ми прилича на разликата между Телевизор с Дистанционно и Телевизор без Дистанционно управление - кое е по-удобно от двете?.
Мисля, че удобството да карам само с единия крак и с едната ръка, а с другата да си правя каквото си искам докато другия крак ми почива е достатъчно. А не да съм като багерист с ръчки напред назад - съединител...
Но също така и липсата на нужда от смяна на съединител (сваляне на цялата скоростна кутия) е добре?!?!?
Мисля, че удобството да карам само с единия крак и с едната ръка, а с другата да си правя каквото си искам докато другия крак ми почива е достатъчно. А не да съм като багерист с ръчки напред назад - съединител...
Но също така и липсата на нужда от смяна на съединител (сваляне на цялата скоростна кутия) е добре?!?!?
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Лично според мен е по-добре автомат, но при едно много важно условие. Да си купиш чисто нова кола с автоматични, да си знаеш ,че няма да имаш проблем със скоростната кутия
. Защото се сещате , на нашите стари кошници, ако се прецака автоматичната кутия за какви суми става въпрос. Сигурно ще се изръсиш толкова пари , колкото си купил колата
, а и тука в Бг. малко хора им разбират.А пък като за моята ако е автомат, може да стурва едно 3,4 хилядарки таква кутия и сигурно ще е рециклирана
.
Иначе наистина е много удобно. И не се налага като изпреварваш да минаваш на ниски предваки ,за да "дръпнеш", и другото е яко, че не връща назад на баир, а в тея задръствания и колони от коли не е много приятно да помпиш съеденителя постоянно

Иначе наистина е много удобно. И не се налага като изпреварваш да минаваш на ниски предваки ,за да "дръпнеш", и другото е яко, че не връща назад на баир, а в тея задръствания и колони от коли не е много приятно да помпиш съеденителя постоянно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди карах голф 4 101коня дизел сас ръ4ни скорости и все съм си викал ням да се ка4а на автомат никога,но преди 2 месеца тук ми изпадна едно ауди а4 2004година 1,9тди автомат мултитроник 6 скорости бе6е леко 4укнато от зад взех го с цел да го направя и да го препродам но като го покарах малко се уверих 4е автомата си е голямо удобство и няма място за сравнение просто,та накрая взех 4е продадох голфа и си оставих аудито за мен.така 4е на мен ли4но автомата много ми допадна и хареса а това със кутията дето е писал колегата си е късмет както е и с колите 2ра употреба като цяло никога не знае6 на какво 6те попадне6 освен ако не купи6 колата от някои познат дето я е направил да е кола и да знае6 4е няма д аима6 проблеми. 

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тука съм съгласен с теб на 1000%
По-добре да си взема кола от БГ, от някой който се е грижил за нея и я е оправил. Когато един ден продавам моята , чоека който я купи ще поскача до тавана.Сменил съм сигурно,половината кола с нови оригинални части - ремъци и ролки, турбина ,дискове,накладки,термостат,окачване,амортисьори,нова гарнитура(главата и двигателя са пушка),дебитомер,катализатор,сега смених маслото и за 1000км не е мръднало и един косъм.Чистил съм всички ауспухови тръби, барабар с колекторните.След тея ремонти,дори като я настъпя докрая не пропушва играм отзад.Верно ,че бая се изръсих , ама няма как като съм се хванал на хорото ще го играя до края
Че по повод на изписаното, за това смятам ,че е по добре да си купиш кола, карана поне 2-3 години в Бг.Ние се грижим за колите си май, по-добре отколкото за жените си

По-добре да си взема кола от БГ, от някой който се е грижил за нея и я е оправил. Когато един ден продавам моята , чоека който я купи ще поскача до тавана.Сменил съм сигурно,половината кола с нови оригинални части - ремъци и ролки, турбина ,дискове,накладки,термостат,окачване,амортисьори,нова гарнитура(главата и двигателя са пушка),дебитомер,катализатор,сега смених маслото и за 1000км не е мръднало и един косъм.Чистил съм всички ауспухови тръби, барабар с колекторните.След тея ремонти,дори като я настъпя докрая не пропушва играм отзад.Верно ,че бая се изръсих , ама няма как като съм се хванал на хорото ще го играя до края

Че по повод на изписаното, за това смятам ,че е по добре да си купиш кола, карана поне 2-3 години в Бг.Ние се грижим за колите си май, по-добре отколкото за жените си

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
(+)удобство при каране, особено градско
(+)няма съединител и съответно разходи за смяната му
(-)скъпи ремонти при повреда
(-)разходи за консумативи за поддръжка - масло и филтри
(-)повишен разход на гориво спрямо аналогичен модел с ръчни скорости
(+)няма съединител и съответно разходи за смяната му
(-)скъпи ремонти при повреда
(-)разходи за консумативи за поддръжка - масло и филтри