Да се пусне анкета! ВЕДНАГА!
Тва да не е няква анрхия? АНКЕТИ трябват. Да знаем какво мисли народа?

Пушите ли пури?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пушите ли пури?
drmilendd написа:Приятеля който ми ги донесе, каза че Кохиба в Бг не били оригинални
По принцип оригинално cohiba са кубински, после почнали да ги правят и в доминиканската република доколкото знам. В бг от кои от двата вида внасят не знам, но не бих отхвърлил мнението на приятея ти. Вносител за бг е калиман карибе, една приятелка взе директно от тях (че работи в същата сграда), но беше някаква доста силна и не ми хареса лично на мен
Последна промяна от maxpayne на Пет 04 юни 2010 15:45, променено общо 1 път.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а треви пушите ли 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
drmilendd написа:Някой пушил ли е пури от Доминиканската република
Пушил съм точно оттам, ама не давидов или кохиба, но не се сещам марката.
Само за протокола. За разлика от Давидов, Кохиба не са от Доминиканска република, а са от Куба.
@drmilendd
Коиба са кубински пури и наистина е прав твоя приятел, че нямат нищо общо с доминикана... иначе официалния вносител на Habanos S.A за България е калиман карибе и в тяхните магазини няма ментета. по темата, много обичм да пуша пури, пуша си ги само вкъщи, за да си се наслаждавам максимално, с чашка коняк, уиски сингъл малт или хубав ром или кафе е супер. като марки...според парите, иначе всичко което е на Habanos S.A е хубаво
Коиба са кубински пури и наистина е прав твоя приятел, че нямат нищо общо с доминикана... иначе официалния вносител на Habanos S.A за България е калиман карибе и в тяхните магазини няма ментета. по темата, много обичм да пуша пури, пуша си ги само вкъщи, за да си се наслаждавам максимално, с чашка коняк, уиски сингъл малт или хубав ром или кафе е супер. като марки...според парите, иначе всичко което е на Habanos S.A е хубаво

- nurv
Сега потърсих и намерих инфо, че се правят и в Доминиканска република, заради ембаргото на САЩ върху Куба. Не знам дали това ембарго е актуално все още.
По принцип пуша единствено или наргиле или пури, като пури съм пушил един единствен път ROMEO Y JULIETA Short Churchills. Не беше нещо кой знае какво.
http://www.habana-net.com/images/IMG_0004_1_1.JPG
http://www.habana-net.com/images/IMG_0004_1_1.JPG
- nurv
Аз общо взето не пазя много пури в апартамента, но съвсем скоро разбрах за наличието на един "аксесоар" - Хумидор. Пази пурата от прекалено изсъхване, като поддържа определена влажност. Това вече ми се струва яко маркетинг. Не вярвам, че някой в Куба си пази пурите в такива про-джентълменски измишльотини 

пазят се наистина. трбва да е около 70% влажността. във всеки един свестен магазин за пури ще ти я извадят от такъв хумидор, иначе по-добре хич не си давай парите и гледай до 24 часа да я изпушиш, иначе им се губи качеството, както и ако нямаш такава "кутия" вкъщи по-добре не си купувай много или гледай да имат метална туба.
- nurv
Аз си пазарувам от един близък магазин - Символ статус или Symbol status, както са си написали. Вадят ги от стъкленица, но дали е такава инсталация вътре не съм заглеждал. Така или иначе са в метални цилиндри. А иначе тези Крал Едуард, които най-често пуша силно ме съмнява да са съхранявани както трябва, а и тук 5 кутии си стоят вече около две години в шкаф
Преди малко изпуших една, за да проверя качеството 

- hashashin_BAC
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Аз лично съм пушил доста, това което ми харесва са пуретите на MOODS по принзип се продават и със филтер и без, опаковка от 10 и от 20 но в бг се продават май само със филтер пакет от 10 бройки, но от както живея в българия трудно си ги позволявам струваха 10лв 10 броя, в италия 5евро 20 броя
Много са приятни за пушене, това си е лично мое мнение
Аз лично съм пушил доста, това което ми харесва са пуретите на MOODS по принзип се продават и със филтер и без, опаковка от 10 и от 20 но в бг се продават май само със филтер пакет от 10 бройки, но от както живея в българия трудно си ги позволявам струваха 10лв 10 броя, в италия 5евро 20 броя

Много са приятни за пушене, това си е лично мое мнение

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Аз много рядко пуша пури, но имам един въпрос към вас...
Гълтате ли дима?
Гълтате ли дима?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не.
Както и при лулата...
Както и при лулата...
- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Аз много рядко пуша пури, но имам един въпрос към вас...
Гълтате ли дима?
По принцип не се гълта дима, само се дъпра от пурата в устата и се задържа малко за да и се усетят ароматите и се изпуска дима. Аз много обичам пури - ама хубавите са скъпи и не са за всеки ден,
иначе 1,2 пъти в месеца с някои старо бърбънче или коняче е перфектната комбинация .
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
всичко което е на Habanos S.A е хубаво 
като по евтин вариант и king edward imperial стават

като по евтин вариант и king edward imperial стават
Върни се в “ОФФ-Топик - други”