КАТ обещава масови проверки в София

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

КАТ обещава масови проверки в София

Мнениеот Varbona » Вто 30 май 2006 17:41

Пътните полицаи вече залагат и двойни капани

КАТ засилва пътния контрол през летния сезон в столицата, съобщиха от МВР. От полицията обещават по-сериозно полицейско присъствие на местата с концентрация на катастрофи (околовръстния път, високоскоростните булеварди и входно-изходните магистрали), особено в най-аварийните дни - петък, събота и неделя.

Особено внимание ще се обръща на спазването на ограниченията за скорост, като "с предимство" ще бъдат санкционирани водачите, движещи се с 30 и повече километра в час над ограниченията.

Катаджиите ще следят още и за неправилното и рисково изпреварване, със създаване на предпоставки за катастрофи. Друг акцент в работата на пътните полицаи ще е проверката на документите, с цел залавянето на неправоспособни шофьори. Особено във вечерните часове ще се засили контрола за употреба на алкохол, а в светлата част на денонощието ще се налагат масови глоби за неползване на предпазните колани, включително и от пътниците на задните седалки. Пътните полицаи ще използват активно и видеозаснемането като вариант за уличаване на нарушителите(виж карето).

През активния летен сезон се увеличават предпоставките за тежки пътни произшествия и броят на сериозните катастрофи, обобщават от КАТ. Това най-често е свързано с превишена или несъобразена скорост, неправилно изпреварване, неспазване на предимство, шофиране след употреба на алкохол, отклоняване на вниманието, заспиване по време на движение, неправилно движение на несигнализирани двуколесни пътни превозни средства и селскостопанска техника.

Нов подход за ловене на нарушители прилагат пътните полицаи от няколко месеца, стана ясно по време на семинар на КАТ в курорта Рибарица в началото на месеца. Методът, демонстриран в село Български извор, може да се нарече "двоен капан". Той предвижда едновременно контролиране на един и същи участък с жива сила и скрита камера. При демонстрацията освен поста с радар, на участък с ограничение 50, в цивилна кола беше монтирана и камера с уред за контрол на скоростта. Фотографската техника заснемаше и всички изпреварващи при непрекъсната осова линия.

Така от дългата ръка на закона не могат да избягат водачите, който се успокояват, че пътните полицаи са заети със санкционирането на вече спрян нарушител и нямат физическата възможност да реагират при провинение от друт автомобил.

Наблюденията на КАТ сочат, че в частите от столицата, където са монтирани стационарни камери, нарушенията са намалели пет пъти. Продължава и практиката специално оборудвани цивилни автомобили да се смесват с градския трафик, с цел заснемането на нарушения "в движение".

http://dnevnik.bg/show/?storyid=264433

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 30 май 2006 21:01

Добре де , а как става доказването, че именно си карал ти а не друг?? Ако снимат отзад и си с щори и за тъмнени задни странични стъкла какво ще видят?

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 30 май 2006 21:14

малиии шъ ма изпозаключът :37:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 30 май 2006 21:26

Продължава и практиката специално оборудвани цивилни автомобили да се смесват с градския трафик, с цел заснемането на нарушения "в движение".

:evil: :evil: :evil: Ей тва е путьовска работа :evil: за всичко друго съм ЗА обаче това...

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 30 май 2006 21:37

Jerom написа:
Продължава и практиката специално оборудвани цивилни автомобили да се смесват с градския трафик, с цел заснемането на нарушения "в движение".

:evil: :evil: :evil: Ей тва е путьовска работа :evil: за всичко друго съм ЗА обаче това...

така се прави по чъжденеция от време онО :?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 30 май 2006 21:42

Jerom написа: :evil: :evil: :evil: Ей тва е путьовска работа :evil: за всичко друго съм ЗА обаче това...

Е що да е ? Така си трябва, аман от рацери и на тате момчетата зели "самолета" и можещи да карат "тарикатската". То вярно че поне да имаше маркировка и да нямаше дупки ма се предполага че не цепят милиметъра с наблюдението.

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 30 май 2006 21:47

е кое си трябва?разбирам да си има патрули които да си следят...ама тва да си играем на криеница :evil: само ти прибират парите и точките така :evil: ако не знаеш че те дебнат си караш както ти е кеф...виж като знаеш тогава спазваш ограничения и т.н

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 30 май 2006 22:20

Малко офф ама айде, днеска се възползвах от услугите на една маршрутка,(каляската е леко в бокса) и вътре шофьора мноо развълнуван беше човека и ми обясняваше как на Хемус камерите снимали във всички посоки, обаче нарушенията били толкова много, че от КАТ не успявали да изпратят повиквания за всички нарушители, за това глобявали най- вече само маршрутки и таксита, щото возели пътници .... как ви се вижда?

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 30 май 2006 22:23

Eкстра :lol: за маршрутките и такситата само така! :twisted:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 30 май 2006 23:07

ТРебва...
Ама и на семинарията да сложат.. че ми писна да чекам аз у средата и отлево и от дясно разни голфаджии с астри, фордове.. и квот се сетите...
да се правят на хитри...

Яко.. трябва...

И аз карам по рацеградско с 130 ама ако ме запердашат ще спра...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 31 май 2006 6:25

тука в немско го има това, ама само по магистралата, в града си има фотоапаратчета на всички ключови кръстовища, допълнително слагат преносими тук там и така улавят една камара хора...въпреки това много хора си карат с над 50км/ч....та за града ми се струва пълна безумица, ама от опит глава не боли. туко виж се обуздали някой :) незнам какви са глобите в Бг, ама ако примерно изгоря със 100 лв. бих се замислил дали пак ще карам със 140 на цариградско :)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 31 май 2006 9:58

Jerom написа:Eкстра :lol: за маршрутките и такситата само така! :twisted:

Абсолютно съм съгласен. Тея маршруткаджии са най-големите дебили на пътя :evil: . Видиш ли маршрутка заобикаляш на 5 метра. :cry:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 31 май 2006 10:05

корупцията на фуражките трябва да се спре корупциятааааааааааа,
разберете го колеги !!!
и по 100 камери да сложат на кръстовище , и 10000 лв глобите да направят, докато фъражките използват палките като хранилки нищо , ама нишо няма да се промени. Какво като снимат и те извикат в стаята с киното да се видиш какъв си хубавец - 20 лв пускаш в чекмеджето и си чист като сълза.............

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 31 май 2006 11:04

kris11 написа:Добре де , а как става доказването, че именно си карал ти а не друг?? Ако снимат отзад и си с щори и за тъмнени задни странични стъкла какво ще видят?

Че на кой му трябва да доказва, ето я голямата простотия:

ЗДП написа: Чл. 188. Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 31 май 2006 11:09

И защо да е голяма простотия! Точно собственика е този който трябва да отговаря за колата си!
А в милата ми татковина не знам как може да глобяват за половината неща дето глобяват, като няма маркировки дупки навсякаде.......наспирали коли навсякаде........... и чак пък да те дебнат като някаква мишка..струва ми се пресилено

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”