Доволни ли сте от окачването нa VW?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Re: Доволни ли сте от окачването нa VW?

Мнениеот Nikolai Roev » Пет 04 юни 2010 21:41

freezone написа:Окачването на по старите автомобили е по добро от новите.При челен удар на моя голф 3 в тротоар само изкривих носача и полуоската-15 лева носач,20 лева полуоска,5 лева накраиник кормилна щанга,10 лева шарнир.Ако бях с голф 5 и направя такъв удар сигурно още колата ще е на тротоара а частите едва ли ще са толкова пари :) Просто преди автомобилните компании не са мислили да правят пари от части а днешните лъскачки при нашите пътища се чупят всяка седмица-да ти имам и возията :Д

Ами плаче ми е но е така, че и с наще дупки още по зле работата!!!Аз неска сменях сензора ми на АБС и без да искам сцепих тампона който е преди карето не ме е яд за парите той е 10 лв ама пак треа да разглобявам всичко наново деба... :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 05 юни 2010 1:44

не , не съм доволен , много е високо :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tix0v3 » Вто 08 юни 2010 11:44

:don't worry :don't worry по темата мога само да натропам скапаните хонди. Окачването е бетон. Вече минавам 50 000 км с Г3 TDI и не сам му сменял нищо е има нужда от нови тампончета на армортисиорите и носачите,но това си е консуматив.Нямам грам проблеми. А относно тротарите,онзи ден се нашибах с оклоло 40км/ч в един тротоар минах през него с предна и задна лява гума и нищичко, ебаси коравата машина,а защо споменах хонда ли?? защотото подобен случеи с един мои приятел които кара посочения автомобил, остана с 2 гуми долу на земята и искривен носач което знаете каква сума следва да изгуби. love.vwclub :065: : само VW : само VW : само VW

Serious Dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serious Dido » Вто 06 юли 2010 12:34

Не знам колко е здраво, но много скърца колата :(. За наското купена 4-ка става дума.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 06 юли 2010 13:08

Serious Dido написа:Не знам колко е здраво, но много скърца колата :(. За наското купена 4-ка става дума.

Смени тампоните на сабилизиращата щанга и ще спре :beer

Serious Dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serious Dido » Вто 06 юли 2010 22:07

KirilGeorgiev написа:Смени тампоните на сабилизиращата щанга и ще спре :beer

За колко пари става дума? И опасно ли е ако го оставя така? Един познат ми каза, че по този начин се разбивал двигателя.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 07 юли 2010 14:29

Serious Dido написа:

За колко пари става дума? И опасно ли е ако го оставя така? Един познат ми каза, че по този начин се разбивал двигателя.

Тампоните са под 30лв и малко за работа,но разликата е фрапираща.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 26 юли 2010 11:47

Serious Dido написа:

или ги посмажи малко като временно решение-ефект има

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 05 авг 2010 19:06

vladobg78 написа:Може ли да се каже, че Пасат B5 е с по-слабо окачване от B4. Като гледам тия алуминиеви носачи хич не ми вдъхват доверие :cry:

Може, може... Колкото повече детайли по окачването - толкова по-голяма вероятност някоя да сдаде багажа. А колкото по-голяма вероятност някоя да сдаде багажа толкова повече парички от джоба. Общо взето добре са го измислили за търговците на авточасти - а и не само за тях, частите идват от производителите. Много лесно е да се създаде такава машина, за която да хвърляш колкото се може по-малко пари, но тогава няма да има "прибиране" от носачи(B5), маховици(G4), ролки(1.9TDi), и така нататък, и така нататък......
Така че, колеги, ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА! mhihi
love.vwcluborg

privileged
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privileged » Сря 11 авг 2010 22:18

в началото на темата е зададено само VW,отговорите са само за леки автомобили...намесвам се с отговор за Т4 Транспортер,2.4Д, за 2 години и 40000 км съм сменил по два пъти горни и долни шарнири,предни амортисъори Билщайн,4 външни карета и 2 вътрешни,кормилен накрайник-за каретата съм си виновен аз,защото реших,че мога да бъда конкурентен на всеки втори Г3-виждате цената... след платените ремонти и сменените предни гуми уважавам много автомобила и знам,че за тренировъчен не е подходящ...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 12 авг 2010 11:45

privileged написа:в началото на темата е зададено само VW,отговорите са само за леки автомобили...намесвам се с отговор за Т4 Транспортер,2.4Д, за 2 години и 40000 км съм сменил по два пъти горни и долни шарнири,предни амортисъори Билщайн,4 външни карета и 2 вътрешни,кормилен накрайник-за каретата съм си виновен аз,защото реших,че мога да бъда конкурентен на всеки втори Г3-виждате цената... след платените ремонти и сменените предни гуми уважавам много автомобила и знам,че за тренировъчен не е подходящ...

Карам Каравеле -служебно със същият мотор и не съм очарован от здравината на ходовата част.Сега пак е за ремонт.Но все пак е служебен автомобил!!

privileged
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privileged » Чет 12 авг 2010 23:45

rokera671
колата закупих от немска строителна фирма,има и сервизна книжка-те са първия и единствен собственик,втория съм аз,когато я подкарах хлопаше доста,смених каквото трябваше,тази предница винаги напомняше за себе си,преди седмица смених отново два шарнира и кормилен накрайник само от дясната страна,в момента пак нещо хлопа....предвид нашите танкодруми и високото тегло на автомобила си обяснявам проблемите...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 12 авг 2010 23:51

да

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 13 авг 2010 9:45

Незнам целия голф трака лопа. Ама и аз много газ му давам из дупките. До сега не сам сменял нищо , но ако сменя незнам колко ще остиска на левия ми педал в края. Иначе е стабилна много тва тракане мисля че е от накладките. Има си отиват тампомите. Кам 70 000 км мисля че се даржи прилично из нашите дупляни.:Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 13 авг 2010 22:27

А бе ,какво да говорим!!Здрави автомобили са!! :да: Един Авер кара Алфа и спори че била по здрава за ходова част.Знам ,че не е прав ама сме аверчета и не ми се спори.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”