Здарвеът колеги, изчетах всичко що намерих за хидравлика, но не намерих като моя проблем, а той е:
Наближавам 90 градусов завой (без значение под какъв наклон), пускам колата на "свободна" и в момента в който започна да навивам волана (без значение на ляво или на дясно) и да натискам спирачката - колата ми гасне. При по леки завой ми падат оборотите, но успяват да се вдигната, но при по-остри на свободна гасне. Пробвах да въртя волана на място - нищо не става, колата си работи, само в крайно ляво или дясно леко ми падат оборотите, дори не се усеща, ако не гледам оборотомера.
Хидравликата НЕ издава странни звуци, само в най-крайно положение си издава обичайния звук. Когато въртя волана на ляво се чува нещо което наподобява триене на метал в пластмаса или гума, но се чува само вътре в колата, отвън нищо такова не се чува, което ме навежда на мисълта за някой сух накрайник или нещо такова, но се питам възможно ли е един накрайник толкова много да ми товари хидравликата, че чак колата да гасне и то само в движение ?

Странен проблем, може би хидравлика ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен проблем, може би хидравлика ?
А спирачките как са ти? Като натискаш спирачка на място не ти ли мени оборотите или да гасне
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Карам на газ, но оборотите ми падат драстично и на бензин, забравих да спомена, че това не ми го прави винаги, но като започне и цял ден трябва да внимавам със завоите. А спирачките си спират, колкото и силно и рязко да ги натискам, те съвсем леко ми менят оборотите (далеч е от гасненето) и то не всеки път.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега педала на спирачките мек или твърд е? Според мен проблема не е в хидравличната помпа , штом на място не гасне.Помпата е доста по натоварена когато колата не се движи.А при теб на място не гасне.Прегледаи си внимателно маркуча от колекторите до серво апарата.
- jordancho
Колата е Vento 1,8 mi AAM бензин/газ, запалих и здраво разклатих цялото "моно" във всички посоки, но няма разлика, така че не мисля че е от там.
Спирачния педал си е нормален, огледах маркуча до сервото, но не видях никъде нито смачкано, нито напукано. Има един клапан на този маркуч, но прдполагам, че ако се запуши спирачките ще са доста твърди, а ако не работи веднага щом загася двигателя спираяката ще се втвъдява, а то си работи и спирачките са ми нормални. Преди време смучеше малко въздух от този клапан, но дори тогава оборотите на празен ход ми седяха малко по-високи и спирачките пак си работеха, запуших дупчицата от която смучеше въздух, но освен че малко ми паднаха оборотите на празен ход друго нищо не се промени.
Спирачния педал си е нормален, огледах маркуча до сервото, но не видях никъде нито смачкано, нито напукано. Има един клапан на този маркуч, но прдполагам, че ако се запуши спирачките ще са доста твърди, а ако не работи веднага щом загася двигателя спираяката ще се втвъдява, а то си работи и спирачките са ми нормални. Преди време смучеше малко въздух от този клапан, но дори тогава оборотите на празен ход ми седяха малко по-високи и спирачките пак си работеха, запуших дупчицата от която смучеше въздух, но освен че малко ми паднаха оборотите на празен ход друго нищо не се промени.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
След тази операция обезвъздуши ли?
колега проблема ти може да е от маркуча за вуздуха,когато караш на газ и пуснеш по инерция може да има голям приток на въздух и при товар примерно когато завъртиш волана и колата гасне.Пробвай да ограничиш вуздуха 

- jordancho
Това с големия приток съм го виждал на Астра, но там тръбата за въздуха е насочена директно срещу посоката на движение, а при мен никога не е имало проблем с притока, все пак нали въздуха минава през един "охлув" на десния калник преди да иде към въздушния филтър, та този "охлув" не ограничава ли достатъчно ?
Последните 3-4 дена проблема изчезна, как ли не го мъчих, резки спирачки, остри завой, въртене на място, по-бавно, по-бързо; не и не, работи си и това е, кофти че пак в някой кофти момент ще се прояви
Ненавиждам ги такива проблемчета, дето хем ги има, хем ги няма.
Последните 3-4 дена проблема изчезна, как ли не го мъчих, резки спирачки, остри завой, въртене на място, по-бавно, по-бързо; не и не, работи си и това е, кофти че пак в някой кофти момент ще се прояви

- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
botito написа:А спирачките как са ти? Като натискаш спирачка на място не ти ли мени оборотите или да гасне
От къде идва този проблем и как се отстранява ?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
sPellBouND написа:botito написа:А спирачките как са ти? Като натискаш спирачка на място не ти ли мени оборотите или да гасне
От къде идва този проблем и как се отстранява ?
попринцип като натиска спрачката бързо намяато трябва леко да се вдигат оборотите..
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
От къде идва проблема с падането на оборотите при натискане педала на спирачките ?
sPellBouND написа:От къде идва проблема с падането на оборотите при натискане педала на спирачките ?
Засмуква въздух от някъде.
- jordancho
Здравейте отново колеги, днес колата отново изгасна, но за мое учудване, дори не бях завартял волана, просто ми се наложи малко по-дълго да намалям с двигателя (карах на ГАЗ), и като натиснах съединителя колата изгасна. А като се замисля, се сещам, че проблема ми се появи точно преди седмица на слизане от Пампорово, където пак намалях с двигателя. Започвам да се чудя, дали това гаснене въобще има някаква връзка с хидравликата и спирачките или си идва от газовата уредба ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”