Клеморед Б3...
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Клеморед Б3...
Колеги искам да попитам някой дали знае как се сваля клеиморед на Пасат Б3... Имам някаква идея, но искам да съм сигурен защото пробвах няколко начина и се оказаха абсолютно неправилни и не искам пак да разглобя сялото табло едва ли не
и накрая да не е от там. Затова ако някой знае да пише. А и предполагам, че трябва да сваля патрона (за стартиране на колата) защото клеимореда е под него и там трябва да има някакво болтче. Ако съм прав как да сваля патрона, а ако не как става??? Благодаря предварително!

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Клеиморед Б3...
Sanq_Belov написа: А и предполагам, че трябва да сваля патрона (за стартиране на колата) защото клеимореда е под него и там трябва да има някакво болтче. Ако съм прав как да сваля патрона, а ако не как става??? Благодаря предварително!
Това е начина
Ето как става
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=336404#p336404
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
сваляш волана, под него мисля че имаше една втулка за която ти трябва скоба,махаш и нея и сваляш целият механизъм на запалването,мисля че беше така
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах го и това. Има по лесен начин. Влензаж в ETKA и от там разглобих патрона заедно с механизмите. Оказа се че болта който държи клеимореда е под патрона. Но не мога да извадя патрона и от там не мога да стигна до болта... 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не точно. Болта е през клемореда, завит в патрона.
Аз лично успях на Г3 да го развия с много къса отверка това болтче след почти 3 часа висене с глава м/у педалите и задник на седалката- демек- почти челна стойка.
Но така и не успях после да го завия обратно след монтажа на новия клеморед!
Още си кара Голфчето с клеморед, здраво закрепен чрез свински опашки!
вече близо 5 години!
Аз лично успях на Г3 да го развия с много къса отверка това болтче след почти 3 часа висене с глава м/у педалите и задник на седалката- демек- почти челна стойка.
Но така и не успях после да го завия обратно след монтажа на новия клеморед!

Още си кара Голфчето с клеморед, здраво закрепен чрез свински опашки!

вече близо 5 години!
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Да и аз бях така. Само дето при мен е така направен, че не може да се бръкне с каквато и да е отверка... Та оказа се, че наистина трябва да сваля целия патронник от кормилната щека. Благодаря за помоща на всички колеги, но за съжеление поради липса на подхоящите инструменти точно в момента(сега съм в София и няма да патувам скоро време към Свиленград) явно ще карам паля със сложни извъртания на ръката и като се прибера ще го закарам да ми го смени някой които има нужната техника. Още веднъж на колегите който се отзоваха! 

По повод казаното до тук ,причина за НЕ палене при мен се оказа самия патронник. Значи и аз прочетох внимателно писаното и реших да сменя клемореда защото имах същите проблеми /с натискане на ключа въртя и я захапе я не и ако завърти то замалко и ме изхвърля-ЗОР/ отидохпри приятел който държи автоморга и взех клеморед на старо извадих цокъла слагам на "новия '' клеморед -върти къса се
открих проблема да ама не.С много зор извадих тази втулка дето е на шлици и зад нея има пружинка колегата дето е дал снимковия материал е спестил инфо за най трудната част на вадене на клеморедазначи задължително преса хора ви трябва!!! Та извадих целия патронник или както се казва дето слагаме клемореда махнах болтчето ,той швабата го наврял там дето не огрява ще е по светло,сложих нов клеморед и пробвам -о ужас пак не ще. Хванах се за главата слагам моя стария въртя с отвертка -върти си пушка няма проблем слагам на патронника не ще ни единия ни другия та си смених целия патронник и си оставих стария клеморед и сега е ОК разминах се с 15лв. за патронник от голф 3 става ,същия е!

-
- Автомобил:
- Двигател:
на мен ми го направиха така:стария го изчовъркаха с отвертка на дреб ,без никакви разглобявания,като отдолу само се откача буксата.винтчето си остава на място.на новия клеморед се отрязва ушенцето и се захваща както е казал радотом.купувайки си менте евтино, то изкарва мах. 1г.,като бендикса задържа почти почти винаги.след първата смяна по този начин си го сменяш сам за минути.ако имаш възможност си купи качествен.
simo s pasata написа:на мен ми го направиха така:стария го изчовъркаха с отвертка на дреб ,без никакви разглобявания,като отдолу само се откача буксата.винтчето си остава на място.на новия клеморед се отрязва ушенцето и се захваща както е казал радотом.купувайки си менте евтино, то изкарва мах. 1г.,като бендикса задържа почти почти винаги.след първата смяна по този начин си го сменяш сам за минути.ако имаш възможност си купи качествен.
Ако знаех какъв ще го ям без да се замисля това е начинадаже ако сега ми се наложи ще "апендиксирам " това болтче.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CDGA
Re: Клеморед Б3...
здравейте,извинявам се че дигам стара тема,става ли клеморед от Пасат 3 на голф 3 1.6 101 коня
благодаря
благодаря
колеги явно не можете да избиете втулката.като стигнете до втулката навивате гаиката на оста да не я подбиете взимате 4ука и биете по оста,тя влиза на доло и избива втулката
-
- Автомобил:
- Двигател:
adrian4o написа:колеги явно не можете да избиете втулката.като стигнете до втулката навивате гаиката на оста да не я подбиете взимате 4ука и биете по оста,тя влиза на доло и избива втулката
Тая ос като влезе надолу, знаеш ли защо влиза!!! Това, че си си прецакал уредбата и още не знаеш, не значи, че и други треа да я прехабат... Правилата чете ли - да не вкарваш колегите в излишни разходи?
player1988 написа:здравейте,извинявам се че дигам стара тема,става ли клеморед от Пасат 3 на голф 3 1.6 101 коня
благодаря
еднакви са.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
по лесния вариант за мен е без да се избива втулката а да се откачи кормилния прът от карето и да се извади целия с патрона...два пъти съм правил това за смяна на клеморед и няма хамалогия...само малко дупене...
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само някой да не вземе да повярва на всичко написано, че после