тойо проксес или йокохама парада

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: тойо проксес или йокохама парада

Мнениеот BeckoTDI » Вто 25 май 2010 23:45

Сещам се, че преди да си купя първите Парада, един колега беше пускал тема от къде да си купи такива гуми, защото на едната му се появил балон и си търсише 1 бройка. Някаква такава история беше. Та както и да е май е строго индивидуално според ситуацията с балоните, е има и гуми 'кучи-марки', които са по предразположени към тях. На 15-ските им навъртях около 25 000 км без никакви проблеми. 16-ските отиват към 10 000 км, пак без проблеми и балони въпреки, че цопнах в доста приятна падина на асфалта на магисталата със 140, но за моя радост им няма нищо :) Да не говорим за отвратителните съединения на "магистрала" Тракия посока Пловдив след тунела, има един мост който е съединен с някакви железа който са по-високи от профила на гумата :horror: шлюп тряс прас :horror: и на този тест издържаха :да:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 31 май 2010 14:59

bridgestone, continental, dunlop-за момента според тестове това са най-добрите марки гуми като се има предвид балансирано поведение при всички условия, не само при едно.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 31 май 2010 19:27

Аз пък не съм доволен от проксиса!На калояново колата недозавиваше и като цяло не усещах някакво невероятно сцепление...за около 15 обиколки дясната гума е доста износена(заради повечето леви завой)Повече не бих си взел тоуо защото мекота на гумата не отговаря на сцеплението и :)

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Сря 02 юни 2010 7:59

Oпи ! Днес си намерих Тойо-то за 107лв искам да питам това е според вас реална цена ли е в смисъл да не би гумата да е от първите за модела имам предвид DOT-а просто ми се вижда мноо евтино за точно тази гума по принцип още не съм ходил да ги гледам като отида всичко ще се реши на място все пак кажете мнения относно цената :wink:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 02 юни 2010 8:03

Booster написа:Oпи !

Взимай ги е не се притеснявай.
Аз знам и за цени под 100лв.
Обърни внимание само на ДОТ-а, да не са престояли доволно някъде! mhihi

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 02 юни 2010 11:25

Booster написа:Oпи ! Днес си намерих Тойо-то за 107лв искам да питам това е според вас реална цена ли е в смисъл да не би гумата да е от първите за модела имам предвид DOT-а просто ми се вижда мноо евтино за точно тази гума по принцип още не съм ходил да ги гледам като отида всичко ще се реши на място все пак кажете мнения относно цената :wink:

Ако са от барзгумве.ком, имай едно на ум. На един колега му пратиха 4 криви(дефектни гуми), имаше рекламация, пратиха му още 4 не толкова криви...

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Сря 02 юни 2010 11:32

Ами не става въпрос за една голяма борса за гуми във варна колегите от варна тряа да я знаят намира се до пикадили младост викат и Голямата гума преди около година може би от там си взех едни Yoko C-drive за 120 кинта парчето и кво да ви кажа гумите не са мръднали какви ли не удари са понасяли и имат още мноо хляб :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 02 юни 2010 11:40

ако ти допадат японски гуми бриджстоун не са лоши и сравнително по-масови

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 06 юни 2010 8:42

Колеги вчера взех Тойо-то ама едва снощи успях да го тествам ами какво да ви кажа просто съм изумен от сцеплението на гумата дори и не загряла достатъчно държи пътя и не пуска няма да квикне да блокира като спирам щото и това гледах а ве все пак я карам от вчера ама от тези впечатления които имам гумата е жестока горещо я препоръчвам щото за 107 лв не вярвам да има по-добра гума :)

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 06 юни 2010 10:35

Еми ха честито!
Със здраве да си ги изтъркаш....! :Mr Green Fun

Да не забравиш да споделиш впечатления като покараш повечко! :wink:

russlan_z
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот russlan_z » Нед 06 юни 2010 12:01

аз пак да си кажа, имайте едно на ум с тойото на мокро!
гумата изглежда супер мека и с готини канали но абс-а ме рита в неочаквано безобидни моменти + аквапланинг при малко над стотина.
гумите са си екстра за сухо, много съм доволен, но на дъжд карайте на сигурно!

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пон 07 юни 2010 8:11

Забравих да кажа ама колегата yoan4o ме подсети ДОТ-а на гимуте беше 50 седмица 2008 ами смятам че е доста добре а и нещо малко да се развеселите като взех гумата и я огледах имах чувството че грайфера е сигурно 1см :shock чесно вярно че парадата е мноо файска ама и проксиса не е за изхвърляне пък и имаше една червена и една бяла линия дето минаваха по цялата гума и изглеждаше доста добре тез дни ше кача снимки на колата може и да снимам гумите от по-близо докато са на 2-3 дни докато гумата е наи-готина :) поздрави на всички :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”