ABD губи водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: ABD губи водата

Мнениеот VW GOLF3 » Нед 06 юни 2010 16:26

Ами да де точно за този фланец говорим като го наричаме петорник,шесторник,седморник и т.н. ;) , онзи ден видях , че отново е почнал да сълзи и реших да го притегна малко обаче стана по-зле , нали е метална видия и се завива на пластмаса и познайте какво стана като се опитах да го затегна :banghead: и тогава пак го смъкнах и пак го залепих с силикон и притегнах , но не чак толкова силно , че да изтърве отново и засега нямам теч от там , но ще си я следя редовно и в крайна сметка махам тези видии с които си е заводско и го стягам с два болта и две гайки ... ;) 8)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 06 юни 2010 18:17

Не си прави опити ами си смени тоя фланец! Пластмасата като се деформира колкото и да стягаш и мажеш и лепиш нищо не я оправя освен нова.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Нед 06 юни 2010 22:07

Ами то аз май опита си го направих като го смених преди няколко месеца с чисто нов такъв фланец и след няколко дни пак протече , и не ми се правят повече опити да давам по 20 - 30 лв в магазина за нов фланец и после я стане , я не ;)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 06 юни 2010 22:10

Е то аз на пасата смених три за по 7 кинта и накрая отидох и си взех оригинален и ся няма проблеми

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 07 юни 2010 11:33

VW GOLF3 написа:Ами то аз май опита си го направих като го смених преди няколко месеца с чисто нов такъв фланец и след няколко дни пак протече , и не ми се правят повече опити да давам по 20 - 30 лв в магазина за нов фланец и после я стане , я не ;)

Колега фани си вземи наистина един такъв тройник докато попаднеш на читав. Пробвай на Топран или на Феби те са читави от личен опит ти го казвам. Има един много голям недостатък този вид залепване със силикон ако в продължение на няколко пъти провеждане на тази галимация със залепването малко или много (да отбележа зависи как си го направил) се откъсва парченце или парченца от силикона. От това следва запушване на някоя водна магистрала и прегряване на ДВГто. Брал съм ядове с това ама не при водните магистрали а при уплътняване на картер със силикон и запушване на цедката на маслената помпа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”