Мнение за конкретен пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за конкретен пасат

Мнениеот AmW » Съб 05 юни 2010 22:19

Това на автора го обясни mhihi
Писал съм няколко пъти колко излиза една такава кола на 2рия ден след покупката. Пак да кажа - 12400лв след регистрация, ГО, каско, обслужване, аларма - 15200лв.
Сега като им кажа 8к с платено всичко, джанти+нови гуми, зимни комплект, ново окачване и чип и ми се смеят по телефона...
Но всички искат да вземат за 5к и да си наливат те mhihi

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Нед 06 юни 2010 0:59

Относно това първото, на което си попаднал momcho_bg влез на сайта на автокъщата,
която продава колата и разгледай другите обяви.
О чудо!!! всичките коли са със 100% еднакво описание на състояние, екстри и т.н. - то чак е смешно.
Някак си не мога да се доверя на такъв търговец наглец... Прочетете и ще видите за какво става дума.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 06 юни 2010 9:14

малко оффтопик

току що си видях стария пасат в мобилето - :link

това което е написано няма нищо общо с истината ;) само дето е бензинов са познали. всичко друго е измислица.
Колата е 93 г. 75 коня, беше на 230000 когато я продадох, освен това бях завъдил и маслояд, литър на 1000 км заминаваше и затова я продадох. Така, че колега най-добре иди с някого, който разбира и на место огледай автомобила.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 06 юни 2010 10:36

AmW написа:Но всички искат да вземат за 5к и да си наливат те mhihi

Определено, само че доста хора нищо и не наливат, карат до откат. В същото време с гордост разпространяват как даден модел е адски здрав и как те нищо не са правили последните 3 години, само масло и карат, пък като видиш колата тя иска да спре някъде и да се разпадне горката :banghead: :lol: .

Ето една много груба ориентировъчна сметка за примерни разходи първите 6 месеца от вземането на кола около '98 нов внос, примерно половината веднага след покупката:

еко такса 200
кат 70
пожарогасител,въже, жилетка, аптечка 30
при регистрация в данъчното 20-30-40..100 лв според обявената в документа за продажба стойност .
първа маркировка 50
го+каско 600
винетка 60
аларма 100
чистачки 20
накладки 100
масло 100
филтри маслен, горивен, въздушен, поленов 70
антифриз хубав+д.вода 40
сп. течност 10
смяна на горните 50
ремъци+ролки+смяна 450
втори к. джанти метални 100
гуми поне един комплект 500
мп3 плеър нисък клас 100
профилактка на климата 50
малък до среден ремонт 300
тотал: ~3000 +-200
Това най-вече към автора на темата, защото имам съмнение че има приготвени точно 5000лв и мисли като вземе кола за 4700 ще му стигнат. Е няма как да стане :) . Ако съм прав и имаш само ~5000, по-добре се насочи към друг модел, от VW Б4 например.. нещо до 3-3500.

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Нед 06 юни 2010 11:55

Благодаря на всички колеги за мненията. Явно наистина добре сте ме разбрали, тъй като предполагам повечето са минавали през тази дилема. В крайна сметка вместо Б4 с ограничения ми бюджет по-добре да продължавам да си търкалям Б3-ката и да почакам още някоя година, когато ще се появят нови модели на марката и старите още повече ще поевтинеят /надявам се същото и за резервните части/. Надявам се само да не попадна в ситуацията - веднъж на един паркинг до мен спира дядо с Варбург и ми казва "Много хубава кола, винаги съм си мечтал да я имам" /за моята Б3/.
Живи и здрави колеги и още веднъж благодаря за мненията... :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 06 юни 2010 11:56

АmW написа:Писал съм няколко пъти колко излиза една такава кола на 2рия ден след покупката. Пак да кажа - 12400лв след регистрация, ГО, каско, обслужване, аларма - 15200лв.

Това коя година?

Щото и аз имам едно Б3, мисля да го пусна за 4 хилки - има доста неща + два комплекта гуми с джантите. А за състоянието - рядко срещано добро състояние, изключително запазен, има си фасон.
Само се качваш и караш. Дали ще ми е висока цената. Все пак от завода е излязъл около 30 000.

Искам да пиша, че не винаги високата цена е гаранция за качеството. Ремонти така или иначе ще се правят, според мен за това се търси евтиното.
Защо да не дам 7-8бона за такъв автомобил, но да имам гаранция че 2-3 години няма да пипам нищо - само ще наливам, а всички ремноти освен консумативите да са ми за сметка на продавача.
Да не пиша, че за тези пари вече може се вземе следващия модел - не говоря за състояние и екстри. Състоянието каквото е при едните такива и при другите.
Всеки си продава автомобила защото го сменя и иска по-нов омодел, има нужда от свежи пари за належащи ремонти по жилището например и никой защото му гори масло или има нужда от спешен тежък и скъп ремонт.

А иначе никога не се бях замислял за тези разходи след покупката наистина са грандиозни. Явно наистина вече Мерцедес е по-удачния избор.

Последна промяна от velinsl на Нед 06 юни 2010 21:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 06 юни 2010 11:57

И аз така съм си решил като теб, ама още не мисля за смяна.
Тези Пасати като нашите може да надживеят доста по-нови модели.

И помисли за 12 000 сега каква кола може да се вземе.

Имаш ЛС!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 06 юни 2010 15:34

Тва 2007ма година, средата.
Такива бяха цените тогава, а пък и ми е пределно ясно, че цените падат. Това не го смятам.А пък и колата беше 9 годишна, не 16-17 годишна.
Гледам каква е средната цена на подобен дупнишки дарак - еми 5-6к лв е.
Като го взимаш гол като врабец, и ако искаш да караш една изрядна и нормална кола сложи още 2000лв и кво се получава ? 7-8к лв.
И аз имах б3... дадох 1000лв за боя, почти 1000лв за предницата и техническото състояние и го продадох за 2600лв, тва пак 2007ма.
Нали знаеш м/у другото, че никой не може да ти гарантира колко време няма да правиш нищо по една кола, ама никой, дори и нова да е, пък камо ли 2-3 години, тоя филм го няма никъде.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 06 юни 2010 17:03

правилна е сметката,горе долу. ако вземеш B5 за 5000 лева, имаш минимум още 2000 до 2500 като разход след това, в зависимост какви и колко спешни ремонти те чакат. така че ако си приготвил само 5к, не се хващай на хорото.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 06 юни 2010 20:33

Е добре де,значи ли ,че като си купиш пасат за 7-8 хил.лв няма да дадеш още 2хил.лв?

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 06 юни 2010 20:57

хаха добър въпрос :mrgreen: , според мен няма гаранция и от магазина да я вземеш. може да извадиш късмет и да вземеш кола за 6000 и сума ти време нищо да не и правиш. предната ми кола беше рено 19 всето от горубляне. две години не бях пипал нищо по него, освен смяна на маслото. така че си е чист късмет.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 06 юни 2010 21:03

а защо плашите човека,оставете го може да има пари в резерв,ето примерно аз в момента имам прилична сума но изчаквам щото може да стане и неприлична :lol: и тогава ще скоча дори и за В5.5 :banana

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 06 юни 2010 21:25

Песах го на ЛС на автора на темата пиша го и тук
използвах мнението на ДЖ_ТУХЛА за по-лесно,а не за да го нападам.
Нещата не са толкова фрапиращи, колкото ги пишете

еко такса 200 - може да се подели и между продавача и купувача въпрос на пазарлък
кат 70
пожарогасител,въже, жилетка, аптечка 30
при регистрация в данъчното 20-30-40..100 лв според обявената в документа за продажба стойност - не знам не споря
първа маркировка 50
го+каско 600 - не може ли на вноски за да е по-леко, идва някъде 100-150лв
винетка 60
аларма 100 алармата е добре, но дали 50 или 250 щом си набелязан няма спасение
чистачки 20 - може да се мине и с 6лв, но тук икономията не бие мечки
накладки 100 - приятел смени скоро дискове и накладки за 180лв с труда май - едва ли накладките са на цената на дисковете
масло 100 може и малко по-тънко, ако е бенц, може и доста
филтри маслен, горивен, въздушен, поленов 70
антифриз хубав+д.вода 40 - тук отново може и по-евтино
сп. течност 10
смяна на горните 50 - едва ли е голяма философия да източиш стария и новия антифриз. То защото всеки го прави това в сервизи за това тези форуми са пълни с какви ли не теми(не разбирайте, че пише само глупости, просто разнообразие от решение на различни проблеми) остава само спирачната течност за 10-20лв в зависимост от това кой както намери.
ремъци+ролки+смяна 450 - къде това. Миналата година като изпаднах и аз пред такава дилема се поинтересувах за двигател АФН 160лв комплекта и то ИНА, не вярвам труда за е 300.
втори к. джанти метални 100 - (не е лошо, също така да не забравим и да се удари един слой боя - 1000лв). Към момента не се налага такова нещо - лято е все пак. Докато стане време за тия джани отдавна ще си е стъпил на краката след покупката
гуми поне един комплект 500 скоро колега си взе един комплект гуми за 300лв не много избутана марка, да не забравяме, че може да се пазари и да посочи това като аргумент за сваляне на цената
мп3 плеър нисък клас 100
профилактка на климата 50 - ако се размине само с това е добре, но едва ли ще е проблем при пробата с автомобила се изпробва и климата, след като работи не виждам проблем и нужда от профилактики и диагностики.
малък до среден ремонт 300 - не е задължителен, но може и да е 300, може и доста повече. А ако си отваря очите може да го отложи доста във времето.
Така, че единствения начин да се поинтересува как вървят частите и труда и да си направи сметка дали може да подържа такъв автомобил.
И тук му е мястото да кажа, че би било добре да пишем освен проблема и финансовото измерение на решението.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 07 юни 2010 8:09

А, ами аз само ориентировъчно го писах, не са точни сумите, ама долу горе. И имах предвид за първите 6 месеца до една година след покупката, писал съм го изрично. Т.е. дали ще разсрочиш каското - сумарно е същото. От антифриз не бих пестил, масово в евтините липсват антикорозионните добавки, което лъсва след 2 години, от Българските май само на Приста става. Профилактика на климата е добре да се прави всяка година, тя климата и с 300 грама фреон ще работи добре, но пълна събира 700-900 грама, и най-вече да не забравяме и маслото, което често липсва защото масово само доливат фреон, и за да не търсим компресор втора ръка догодина аз си го правя това. С гуми компромис също не е добре, има за 300 ама след една макс. две години стават пластмасарки и пак си за смяна, по-добре по-скъпи пък да карат повече. Ремък и ролки 160, ок, ама ти виждал ли си как се сменя на Б5 :
Изображение
, не не е блъсната, така се сменя ремък :) . При това положение и 200лв труд не са много. А аз включих и другите ремъци в тоя кюп, не само ангренажа. Не всеки има условия да си смени масло и антифриз, аз например предпочитам да го направя покрай посещението в сервиза за друго, не че не знам как става, ама не ми е работа. И пак казвам, сумите не са точни и говорех образно, защото както може по-евтино, така може и по-скъпо, и то доста по-скъпо, колкото и да гледаш, има неща които няма как да видиш при колкото и да е, краткия оглед преди покупката на 12 годишен автомобил, смятам ще се съгласиш, така че е добре да сме подготвени психически, за да не пцуем после :) .

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 07 юни 2010 17:07

Така е колега, явно аз не съм прочел поста ти добре, но и ти моя също. Обърни внимание на единия от редовете пише:
използвах мнението на ДЖ_ТУХЛА за по-лесно,а не за да го нападам

:да:
Не искам да спорим кой-крив, кой-прав и кое по-голяма бегачка, а просто да ориентираме колегата.
Малко сякаш си се натоварил.

Върни се в “Passat”