Пасат б4 сериозни проблеми с охлаждането

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koko_k_p
Автомобил: Passat B4
Двигател:

Пасат б4 сериозни проблеми с охлаждането

Мнениеот koko_k_p » Нед 06 юни 2010 1:53

писна ми от майстори!!!!!
колата е 19 тди и е с следни а проблем като се кара спокойно
до 2000 оборота няма проблем обаче как и дам малко повече зор и водата излиза веднага.
нямаше никакви проблеми но като се прибирах към София на петрохан стана тоя проблем и са е зле положението сменил сам термостата с нов и пак нищо...мнения много майстори много и ми говорят се за ремонти от порядъка да си купя още един мотор и да го сложа даже :banghead: ма така е тук сам безсилен и не знам какво да правя
последно ми каза ха че има дупчица на гарнитурата и от там е проблема :banghead:
колеги помагайте доколкото можете де>>>
м
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!

Radev842170
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б4 сериозни проблеми с охлаждането

Мнениеот Radev842170 » Нед 06 юни 2010 8:09

Ще споделя с тебе само това, че когато си купя нов термостат, аз винаги го слагам във вода и започвам да нагрявам, докато водата заври. Това в продължение на около 5-6 минути. Тогава с очите си виждам, дали термостата отваря.Ако не отвори, го връщам в магазина и взимам нов.И отново същата процедура.Няма, какво да ти напомням, че се продават и термостати- ментета. Затова за него да не ти се свидят парите.Аз на моя Голф 3 - 1,9 ТДИ, не съм още сменял термостата. Но на Москвича, Рено 19, Опел Корса и Рено Трафик съм сменял и от опит знам за това, което съм писал по-горе. Успех и пиши, ако откриеш причината за твоя проблем.

Потребителски аватар
blagi1972
Автомобил: GOLF 4
Двигател: ALH

Мнениеот blagi1972 » Нед 06 юни 2010 9:48

Колега,аз имах същият проблем,но го реших като смених тройника.При мен от там течеше вода при високи обороти,докато на ниските съм гледал и не се вижда да тече вода.Моят проблем беше такъв,дано и при теб да се окаже това,че е по-малкото зло! :да:

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Нед 06 юни 2010 10:15

От къде излиза колега,температурата отива ли на горе обясни по обстойно :?:

IvchTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvchTDI » Нед 06 юни 2010 19:29

Включва ли ти се перката?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 06 юни 2010 23:48

Що не започнеш с проверка/смяна на капачката на разширителния съд...това е най-лекото и поносимо.Иначе ако се тръгне във възходяща градация..и до глава може да се стигне.. :roll:

Потребителски аватар
koko_k_p
Двигател:

Мнениеот koko_k_p » Сря 09 юни 2010 17:29

kurortist написа:От къде излиза колега,температурата отива ли на горе обясни по обстойно :?:
нормално загрява нормално работи а до преди да сменя термоостата вдигаше градоси извираше водата от казанчето.а сега се даржи нормално отваря и двата крага има топло но вкарам ли я в обороти водата извираа градосите не мардат повече от 90 и малко перките се вклучва :bowdown направо незнам

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Чет 10 юни 2010 0:01

Както казват колегите,пробвай на първо четене с капачката :!:

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 10 юни 2010 8:40

Колега, преди година, година и малко, имах подобен проблем с моя двигател 1.9 ПД - до 2000 оборота нямаше проблем, но след тези обороти ми изхвърляше антифриза през капачката, особено на магистралата. След смяна на термостат и капачка стигнах и до смяна на гарнитура на главата. След тази интервенция всичко заспа и вече нямам проблем и карам спокойно.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 10 юни 2010 23:29

Според мен при предишното прегряване на колата се е "случило нещо лошо" :( с гарнитурата или главата . За да надува при ниска температура (90* както казваш) , явно газове от цилиндрите навлизат под налягане в оглаждащата система

IvchTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvchTDI » Съб 12 юни 2010 10:32

Scarchu написа:Колега, преди година, година и малко, имах подобен проблем с моя двигател 1.9 ПД - до 2000 оборота нямаше проблем, но след тези обороти ми изхвърляше антифриза през капачката, особено на магистралата. След смяна на термостат и капачка стигнах и до смяна на гарнитура на главата. След тази интервенция всичко заспа и вече нямам проблем и карам спокойно.

Колко ти излезе смяната на гарнитурата на главата?

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 12 юни 2010 14:50

За 1.9 тди 110 коня ахф мотор , смяна гарнитура глава 230 лева с труд части антифриз и капачка сменено преди 4 - 5 дена
ПС сори че ползвам чужда тема :drunk

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Нед 20 юни 2010 21:02

Не мога да ти кажа с точност, че сменях сумати още неща по нея, пък и беше преди година. Но мога да ти препоръчам колегата Niksi! Той и Мишо правиха интервенцията, като главата я носиха за шлайф на хладилника и от както съм я взел (да чукна на дърво) нямам грам ядове с двигателя.

Опа, сега видях че си от Бургас. Далечко ще ти е да идваш до София с този проблем.

Потребителски аватар
koko_k_p
Двигател:

Мнениеот koko_k_p » Пет 23 юли 2010 15:16

Scarchu написа:Не мога да ти кажа с точност, че сменях сумати още неща по нея, пък и беше преди година. Но мога да ти препоръчам колегата Niksi! Той и Мишо правиха интервенцията, като главата я носиха за шлайф на хладилника и от както съм я взел (да чукна на дърво) нямам грам ядове с двигателя.

Опа, сега видях че си от Бургас. Далечко ще ти е да идваш до София с този проблем.
Не, от София съм... и на мен ми го препоръчаха и ще се възползвам, пък дано уцеля, защото не съм с големите възможности...а си ме кефи колата и като цяло съм доволен ... преди това карах бмв 320 и яко разход имаше отсякъде.

Не от софия сам... и на мен ми го препорачаха и ште се вазползвам пак дано оцеля шот не сам с големите вазможности...а си ме кефи колата и като цяло сам доволен..шот преди тожа карах бмв 320 и яко разход имаше отсякаде

Последна промяна от gr_kanev на Съб 24 юли 2010 9:50, променено общо 2 пъти.
Причина: Какво имате против българския правопис ?

Потребителски аватар
koko_k_p
Двигател:

Мнениеот koko_k_p » Нед 25 юли 2010 22:21

моноооооооого се ивинявам че не пиша грамотно ама имам "свободен" нет само в работата и там ако ме хванат :063: като пиша не го следя дали има грешки.иначе по темата 190 лв.сайдинител и 320 с работата глава,гарнитура и вс останало........само да сабера парички и почва ремонта :drinking: пак дано дожиея да я карам нормална

Върни се в “Дизелови агрегати”