Начи колата е B3 и шофьорската седалка зела нещо да и се закъсва тапицерията ... та мисълта ми беше дали има такива тапицерии за такива седалки като моите (Recaro салон или там както им викат) защото съм вижл обикновена тапицерия за 25-30 лева как седи на такива седалки като моите и не останах очарован ... много надути седя едни такива и е супер грозно и предпочетох да си карам със закъсаната до като не намеря нещо по-така... някой знае ли нещо по въпроса
Тва с пазарските тапицерии е тъпотия,аз имам същия проблем с моето рекаро , но с тази разлика,че твоята е направо "чисто нова"тапицерия и по-добре така да си я карам!Ходих при един тапицер,обади ми цена от порядъка на 140-180 лв за целия салон с каквото си искам, цената е една,та съм намислил като останат парички да я тапицирам направо цялата!
Ами моя сега е кожа и аз го питах ако искам кожа колко ще струва повече от тази цена,а той вика че нямало значение с какво ще облича седалките цената е еднаква.Човека ми показа даже мостра на кожата,не беше хич лоша една релефна черна мекичка,сигурне е изкуствена не го питах ама нямам намерение дасе женя за тази кола,че да слагам тапицерия за 1000 лв.Цената е 100 % работата+ материалите ,каза че за два-три дена ще я направи.
Не мога да ти отворя линка, за да видя как е скъсана тапицерията, но аз имах аналогичен проблем. Всъщност не изчаках да се скъса, а по-скоро го предотвратих. Беше протъркано точно на по-издигнатото място вляво на седалката, през което не можеш да слезеш без да седнеш върху него. За да не се скъса напълно и да не се покажат железата отдолу, разглобих седалката, разжих шевовете около проблемното място и върху оригиналния плат разкроих парче от плат, от който правят пътните чанти и каретите (при мен пасна и на цвят и на шарка!). Наложих го от видимата страна на тапицерията, тропосах всичко заедно, за да съм сигурен, че няма да има свободни съчинения и го занесох на тапицер да го мине на машина. Стана като ново!! След това, върху металната част на седалката, под дунапрена сложих едно парче дебела естествена кожа и събрах седалката!
Дано си разбрал нещо...
buFka написа: абе един въпрос, не ти ли се запарява гъзъ с тая кожа
лятото да:)на гъзъ топло от пред те духа клима потиш се като змей:)само на дълго се темперира добре:)зимата студено на гъзъ като я стоплиш добре:)но кожата си е кожа:)не се цапа толкова колата и мерише гот
buFka написа:другото решение е да сложиш от ония неща с дървени или пластмасови топчета на седалката и да седиш на таково, обаче гъзъ пак сигурно се пр**бава...
И една коронка на таблото - като бакшишите от американските филми...
madmen написа:Според мен решението е тапициране пак с подходящ плат. Дори и при клима, кожата никой не може да ме убеди че е екстра. По-скоро визуална гъзария...
Ето- точно тук моят десетина годишен опит с кожите ме "задължава" да ви кажа , че в запотяването е разликата между естествена и изкуствена кожа Ако ще си слагате тапицерии от кожа - не го правете от изкуствена ,освен ако наистина не предпочитате после онези там топченца ....
Да не говорим за издръжливостта на материала.
Ако твоите седалки бяха по обикновени като моите , бих те посъветвал да дебнеш по моргите като влезе някой пасатор със същите и да ги свалиш .Това е най евтиния вариант да си решиш проблема .Обаче като гледам те са по специални и трудно ще стане .Но говори все пак с хората на автоморгите, може да излезе нещо .Тогава няма се занимаваш с тапицери , само сменяш и си ти