Смяна на скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Pako-89
Автомобил:
Двигател:

Смяна на скоростна кутия

Мнениеот Pako-89 » Вто 08 юни 2010 20:59

Колеги искам да попитам някои по компетентен,та значи искам да си сменя скоростната кутия на голфа защото сегашната е много зле,и съм намери кутия от пасат B3 обаче тя е със жила а не като моята която е със лостов механизам за скоростите,спазарил съм кутията заедно със стартер и целия механизъм със жилата а и педалите мисля че ще трябват и те,мисълта ми беше дали всичките части от пасата който е 1.8 абс ще станат на голфа 2.0 2е :обичам ви

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на скоростна кутия

Мнениеот moimoimoi » Вто 08 юни 2010 22:05

съединителя на твойта кола е с жило а на пасата е с хидравлика :idea: -трябва ти и помпата за съединителя

Pako-89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pako-89 » Вто 08 юни 2010 23:57

А помпата не е ли на самата скоростна кутия или е на колата :обичам ви

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 09 юни 2010 0:05

Pako-89 написа:А помпата не е ли на самата скоростна кутия или е на колата :обичам ви

Има 2 помпи, едната на скоростната кутия(долната), а другата на самия педал на съединителя(горната). Освен помпите и самия педал който е за помпа(най добре цяла конзола с педали от "гоемия" GTI) ще ти трябва и ново казанче за спирачната помпа, което има извод към помпата на съединителя. Отделно от това ще ти трябва кутията с самия скоростен лост, което ме съмнява дали ще стане от пасата(заради дължината на жилата). В най-добрия случай ако свалиш всичко от АБФ ще ти пасне всичко 1 към 1 :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”