Ъпгрейд на борд компютър

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ъпгрейд на борд компютър

Мнениеот filipov » Сря 09 юни 2010 15:37

Здравейте колеги,
Да ви попитам дали може да се прави някакъв софтуерен ъпгрейд на бордовия компютър?
Примерно да му се инсталира някакъв софтуер. Мислех си за нещо от сорта да ми показва налягането на гумите?

Spoonk
Автомобил:
Двигател:

Re: Ъпгрейд на борд компютър

Мнениеот Spoonk » Сря 09 юни 2010 19:57

Как да не може на мен ми показва със колко нютона съм си стегнал връзките на объвките,кръвно налягане ,пулс, и ядрено магнитен резонанс. :applause:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 09 юни 2010 20:13

Привет колега,единия метод е
Индиректен http://www.my-gti.com/321/volkswagen-ty ... ent-page-1
на основа сметки по поведението на ABS системата.
Втория http://www.autocarspare.com/catalog/pre ... 06051.html] начин изисква монтирането на сензори във всяка гума,ресивер който приема сигнала от тях,ЕКУ което обработва всичко това и най-вероятно инфото върви по CAN BUS за да го прочетеш на дисплея ти.Преди да полетиш да купуваш каквото и да било консултирай се с дилъра ти за изгоден вариант като цена и опции.
За спорта:на S класа сендерите в гумите са марка Siemens

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 10 юни 2010 9:14

Spoonk написа:Как да не може на мен ми показва със колко нютона съм си стегнал връзките на объвките,кръвно налягане ,пулс, и ядрено магнитен резонанс. :applause:

Супер, ще съм ти много благодарен ако ми помогнеш да настроя и моя да ми показва силата на връзване на обувките, кръвно и пулс с ЯМР -то няма да те тормозя. Най-много държа на връзките за обувки понеже ми писна да се заплитат около педалите докато карам.

bobocamaro
Точно това имах в предвид - чрез ABS -а как може да стане. До колкото съм чул, трябва да се инсталира допълнителен софт за да показва данните.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 10 юни 2010 9:40

Как да не може на мен ми показва със колко нютона съм си стегнал връзките на объвките,кръвно налягане ,пулс, и ядрено магнитен резонанс

Колега, разрови се в нета - не може да не намериш и други упражнения за пръстите.
Като не знаеш к`во драскаш?

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 10 юни 2010 13:23

filipov написа:Здравейте колеги,
Да ви попитам дали може да се прави някакъв софтуерен ъпгрейд на бордовия компютър?
Примерно да му се инсталира някакъв софтуер. Мислех си за нещо от сорта да ми показва налягането на гумите?

Може, даже без ъпгрейд на бордовия мозък. За справка ЗИЛ 131. Взаимствай системата от него, там даже има опция за помпане в движение. Яката работа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 10 юни 2010 17:40

filipov написа:Точно това имах в предвид - чрез ABS -а как може да стане. До колкото съм чул, трябва да се инсталира допълнителен софт за да показва данните.

Колега колата ти е прекалено нов модел за моята черга,но опции с VAGCOM могат да се активират/дезактивират и настройват всякакви.Все пак обърни внимание в края на статията от първия линк;самия автор съветва че понякога индиректната система може да даде на водача "лъжлива" сигурност.Според мен колата ти е чудесна и в момента-но ако си пощурял за тая екстра дерзай :beer

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 10 юни 2010 17:56

Ако мога да я имам само с някаква настройка - защо не я имам. Ако стане - стане, ако ли не здраве да е.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пет 11 юни 2010 21:06

Това дето го имаш в колата си не е точно компютър, че да му сменяш софта и да си инсталираш разни приложения и програмки все едно ти е домашното ПЦ. В часност твоята и повечето коли имат контролер, който на база данни от датчици и софтуерна конфигурация ти управлява процесите в колата и ти дава някаква визуализация под формата на лампички. Та контролера е доста далече от функционалността на един компютър, не че не могат да ти сложат някакъв индустриален комп с разпределена периферия, но такава система би струвала колкото половината ти Туран. Така че карай си със здраве колата и не се вкарвай в излишни филми :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”