Конусен спортен филтър за дизелов агрегат
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Конусен спортен филтър за дизелов агрегат
Искам мнение по въпроса за поставянето на конусен спортен филтър на дизелов агрегат.Изчетох доста мнения - лесно се зацапвал и пропускал прах, но според мен щом съществуват такива за дизел това е неуместно. Вече имам панелен такъв, но смяната му е ужасна ( намира се под калника и горивният филтър ) и вече ме отказа тотално. Искам мнения от хора запознати и изпитали и двата вариянта.Конкретният набелязан от мен е http://www.dcperformance.co.uk/cheap/70 ... -0628.html Според мен не е възможно марков филтър като K&N да пропуска прахоляк
Моля оборете ме с факти преди да съм го поръчал!

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Конусен спортен филтър за дизелов агрегат
Никой ли не знае? 

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай-екстра е,звука е плътен и басов на колата,и в ниските обороти е по бърза
И моят е K&N на 60 мм!

- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
При комусния не е проблем прахоляка а топлия въздух.Ако намериш место да го монтираш така че да смуче студен въздух ,няма проблем.Доста хора се отказаха от конусен и си върнаха панелните.А и за прахоляка има доза истина, най финния преминава дори и през панелен К§Н ,държавата ни е такава ,който е ходил в белите държави знае че там прах просто няма.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ок.Ами този прахоляк не минава ли по същата логика и през оригиналният филтър в кутията?! И този спортният щом струва около 160 кинта не трябва ли да е по добър от заменяемите? Аз се бях насочил към панелен спортен, но изваждането и поставянето му си е голяма мъка на това Поло
Някой друг няма ли да добави нещо ? Явно няма хора с печки и такива филтри във форума да налеят малко акъл? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Спортния филтър пропуска много повече въздух като е по "отворен" тоест със по големи пори и по голяма пропускливост.Повече прах влиза със сигурност.Единствения проблем от този прах е че по бързо отива дебитомера разбрах го чак като изгорих два дебитомера.Ако нямаш дебитомер нямаш ядове.Марков или не марков филтър няма значение ако не е омаслен със продуктите от комплекта всъщност това масло задържа праха във филтъра ако не е имаслен си преминава безпрепядствено.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така.Значи ако го сложа без дебитомера няма ли да имам проблеми някакви колега? Явно трябва постоянно да е омаслен. Тоя дебитомер освен да измерва количеството въздух друга функция има ли? ТРябва ли да се маха когато се слага спортният филтър или да се замени с друг дебитомер?! Много се дразня като не разбирам от нещо ,ама....
- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
колегата иска да ти каже че ако колата ти е без дебитомер няма да имаш проблеми а не да махаш твоя..ако го махнеш колата ще влезне в сервизен режим..
Да Ви кажа аз също съм много зарибен да си сложа такъв филтър.Карам Г3 1.9TDI 90k.c. Влязох в този сайт на К&N и там открих за Г3/Vento 1.9 TDi на скромната сума от 336 лв. МОля запознатите колеги да одарят едно рамо с малко инфо, дали това е одачно за моя автомобил и ако е да,дали има по ефтин варянт

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stanislav__radev написа:колегата иска да ти каже че ако колата ти е без дебитомер няма да имаш проблеми а не да махаш твоя..ако го махнеш колата ще влезне в сервизен режим..
И как да разбера дали има дебитомер?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Velko написа:stanislav__radev написа:колегата иска да ти каже че ако колата ти е без дебитомер няма да имаш проблеми а не да махаш твоя..ако го махнеш колата ще влезне в сервизен режим..
Каква ти е колата и със кой мотор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
tix0v3 написа:Да Ви кажа аз също съм много зарибен да си сложа такъв филтър.Карам Г3 1.9TDI 90k.c. Влязох в този сайт на К&N и там открих за Г3/Vento 1.9 TDi на скромната сума от 336 лв. МОля запознатите колеги да одарят едно рамо с малко инфо, дали това е одачно за моя автомобил и ако е да,дали има по ефтин варянт![]()
![]()
Имат ли български сайт, ако може да ми пратиш линк.
П.П. Ако нямаш някакъв сериозен тунинг по мотора няма смисъл за дизела ,поне при мойта няма разлика във вървежа.Макар че имам чипС пак не указва осезаем ефект .Освен това както казах дебитомерите са доста скъпи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tix0v3 написа:Да Ви кажа аз също съм много зарибен да си сложа такъв филтър.Карам Г3 1.9TDI 90k.c. Влязох в този сайт на К&N и там открих за Г3/Vento 1.9 TDi на скромната сума от 336 лв. МОля запознатите колеги да одарят едно рамо с малко инфо, дали това е одачно за моя автомобил и ако е да,дали има по ефтин варянт![]()
![]()
Ето ти един по евтин и по хубав вариянт като нов цената му е 420лв аз ще ти го дам за 280лв ползван е 4000км и е в кутия 100% карбон до 200кс с вход 70мм
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Spoonk написа:Velko написа:stanislav__radev написа:колегата иска да ти каже че ако колата ти е без дебитомер няма да имаш проблеми а не да махаш твоя..ако го махнеш колата ще влезне в сервизен режим..
Каква ти е колата и със кой мотор?
1.4 tdi AMF 75 h.p. VW Polo
Върни се в “Дизелови агрегати”