ксенон пасат
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: ксенон пасат
Да,така е, на много нови модели слагат ксенон,НО никой не отчита факта,че ксенонът се монтира на фарове/ РЕФЛЕКТОРИ/ с ДРУГО ФОКУСНО РАЗСТОЯНИЕ!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Ivaile написа:Да,така е, на много нови модели слагат ксенон,НО никой не отчита факта,че ксенонът се монтира на фарове/ РЕФЛЕКТОРИ/ с ДРУГО ФОКУСНО РАЗСТОЯНИЕ!
Б6 има фабрично със ксенон,има и без ксенон....на едни и същи фарове!!!Май не е точно така като казваш....или те са с хибридни фарове унисекс

- Данко
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
до колкото съм запознат ксеноновите крушки биват два вида едните са за фарове с лупи, а другия за рефлектор
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
kristianatanasov написа:Ivaile написа:Да,така е, на много нови модели слагат ксенон,НО никой не отчита факта,че ксенонът се монтира на фарове/ РЕФЛЕКТОРИ/ с ДРУГО ФОКУСНО РАЗСТОЯНИЕ!
Б6 има фабрично със ксенон,има и без ксенон....на едни и същи фарове!!!Май не е точно така като казваш....или те са с хибридни фарове унисекс
Как точно разбра, че са еднакви, ако не е тайна?!

И с риск да се повторя... някой колега да си е правил преглед при лекар понеже не вижда през нощта?!

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Как точно разбра, че са еднакви, ако не е тайна?!![]()
Комшията над мен кара Б6 с обикновенни...а един познат кара Б6 със ксенон,и на двата Пасата фаровете са с лупи но с различни светлини...
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Наистина е много гадно така , аз за тва избягвам да карам нощно време на дълго , че ми съсипват очите и обирам дупките !
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
kristianatanasov, все пак не съм сигурен, че са еднакви. Те нека са си с лупи двата фара, на външен вид същите, а на практика - не.
Особено за фабрични фарове нещата са много по-сложни от баласти и крушки.
Ако някой има 100% данни - нека пусне в темата, според мен е интересно.
ЕДИТ:
Колега, хем си прав, хем не си.
Автомобилните концерни, които вграждат серийно ксенон, инвестират във всяка една такава система много, много повече от един обикновен китайски комплект. Всъщност изискванията и ограниченията, които се налагат върху компаниите са адски големи. Смешно е да се смята, че фаровете (с лупи или не) винаги са еднакви за две различни версии, или че ксенон от 100 лв. е като фабричен ксенон.
Двете системи нямат почти нищо общо
Това е като "Балканче" с двигател... някак не е същото като заводски мотор, или бъркам?
Особено за фабрични фарове нещата са много по-сложни от баласти и крушки.
Ако някой има 100% данни - нека пусне в темата, според мен е интересно.
ЕДИТ:
Sanq_Belov написа:...И не виждам смисал да се забраняват при положение, че вече всички нови автомобилостроителни компании ги предлагат като екстра, а някои даже и като базов вариянт...
Колега, хем си прав, хем не си.
Автомобилните концерни, които вграждат серийно ксенон, инвестират във всяка една такава система много, много повече от един обикновен китайски комплект. Всъщност изискванията и ограниченията, които се налагат върху компаниите са адски големи. Смешно е да се смята, че фаровете (с лупи или не) винаги са еднакви за две различни версии, или че ксенон от 100 лв. е като фабричен ксенон.
Двете системи нямат почти нищо общо

Това е като "Балканче" с двигател... някак не е същото като заводски мотор, или бъркам?