ниво на маслото на пасат В5.5
-
- Автомобил:
- Двигател:
ниво на маслото на пасат В5.5
Здравейте колеги,преди време купих Пасат В5.5. Направиха ми пълното обслужване в сервиза,но ми се струва че нивото на маслото е малко високо.Колко е нормалното ниво и има ли проблем ако е повече.
Re: ниво на маслото на пасат В5.5
georgi 72 написа:Здравейте колеги,преди време купих Пасат В5.5. Направиха ми пълното обслужване в сервиза,но ми се струва че нивото на маслото е малко високо.Колко е нормалното ниво и има ли проблем ако е повече.
В документацията на колата пише, че ако маслото е по средата на белезите на щеката - може да се долее, но не повече от горния белег.Над горния белег води до повреда на катализатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е да пуши повече от това,че е повече маслото?
georgi 72 написа:А възможно ли е да пуши повече от това,че е повече маслото?
Това с пушенето става много дебело

Проверявай по-редовно нивото на маслото.В основния форум има една тема "Колко масло ви горят VW-тата до смяната му?".
Еднозначен отговор на твоят въпрос поне аз не мога да дам.Има много причини да пуши.Напр.тънко масло в износен двигател, неподходящо масло (не предписано от завода производител на колата), неправилен горивен процес (преобогатена горивна смес) и др.
Дизел или бензин е колцата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дизел е,вчера източих около литър масло.Нивото вече е малко под горното означение на щеката и ще го следя задължително.Благодаря ти. 

- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
sorry za latinicata ama pisha ot telefona.
Skoro sporih s edni maistori kolko tochno maslo sabira moia B 5,5 1,9TDI 131k.s. Po katalog izliza tochno 3600 ml. a 1 litar da si iztochil i e dosta. Da ne bi Stivi Wondar da ti e smenial masloto
Drugiat variant e da ti vliza voda v masloto ot niakade, daze sam pisal i tema , shtot moito beshe 2 prasta na maximuma ot takav problem.
Nadiavam se da sam pomognal
Skoro sporih s edni maistori kolko tochno maslo sabira moia B 5,5 1,9TDI 131k.s. Po katalog izliza tochno 3600 ml. a 1 litar da si iztochil i e dosta. Da ne bi Stivi Wondar da ti e smenial masloto

Drugiat variant e da ti vliza voda v masloto ot niakade, daze sam pisal i tema , shtot moito beshe 2 prasta na maximuma ot takav problem.
Nadiavam se da sam pomognal
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нивото беше около сантиметър по-високо от крайното означение на щеката.Може и да не е точно литър, казах около литър.Благодаря ти,ще си следя нивото.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
bobar написа:Skoro sporih s edni maistori kolko tochno maslo sabira moia B 5,5 1,9TDI 131k.s. Po katalog izliza tochno 3600 ml.
Аз съм със същия мотор. И аз спорих с един майстор

Хем му казах, че събира 3,6 литра и да ми сложи точно толкова!
Той обаче си знаеше неговото и сложи повече, съответно маслото ми мина максимума. Много се ядосах.
ДОбре, че го спрях преди да сложи всичките 4 литра, които си беше наумил.
П.П. това със Стиви Уондър беше добро!

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е 4 бива , но ако на човека са му нахакали почти 5 литра е нормално да е източил литър 

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
При мен се получи така, след като смених маслото, защото "майстора", го тегли от горе с помпа през щеката. След това наля смело новото. На следващия ден открих, че е 1 ст. нагоре, обяснението му беше, че е останало от старото. Наложи се да ми "изтегли" масло, за да изравним нивото.