Формула 1, сезон 2010

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Формула 1, сезон 2010

Мнениеот escrime » Чет 03 юни 2010 10:33

Задава се нов шпионски скандал... mhihi
Странно, този път нито Макларън, нито Ферари са замесени... mhihi

Форс Индия обвиняват Лотус, че са придобили работен макет на болида им. Основният повод за съмнения у Форс Индия, освен преместването на Майк Гаскойн и последвалото преместване на трима човека от екипа му, е използването на един и същ аеро-тунел от двата отбора. Информацията в медиите е доста противоречива и ту се говори за дело срещу Лотус, ту за дело срещу компанията собственик на аеро-тунела.

Кой крив и кой прав предстои да се разбере.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 08 юни 2010 21:36

ха,лотус vs форсиндия

смях mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 09 юни 2010 9:59

То за тази прилика се заговори още през зимата, след като Лотус показаха макета. Лично аз очаквах много по-рано да започнат тези дела.

Последните новини преди Канада:
Уебър подписа за още 1 година с Ред Бул и направи завръщането на Кими Райконен напрактика почти невъзможно.
ГП на Русия през 2014 година. Пистата ще бъде изградена край Сочи.
МакЛарън искат Льоб да кара 3-тата кола на отбора. Уитмарш е съгласен за 3ти болид само ако тимовете са до 10.
Отбора от Уокинг с ново предно крило, което се очаква да донесе още 2 км/ч по-висока скорост на правата преди последния шикан.
Ред Бул променят елемент от задния дифузьор, като това трябва да генерира по-добро прилепяне в средната част а пистата.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 09 юни 2010 11:15

Мартине, ако Макларън и Ред Бул успеят с нововъведенията, които си описал, ще ни очаква състезание като в Турция... т.е. интересно! :banana

На мен това най-много ми хареса... първите четирима караха в пакет и постоянно опитваха маневри един срещу друг. :applause:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 09 юни 2010 11:40

дам и накрая джун-джан mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 10 юни 2010 10:07

escrime написа:Мартине, ако Макларън и Ред Бул успеят с нововъведенията, които си описал, ще ни очаква състезание като в Турция... т.е. интересно! :banana

На мен това най-много ми хареса... първите четирима караха в пакет и постоянно опитваха маневри един срещу друг. :applause:

И аз си мисля, че ще е интересно. Едните залагат на аеродинамика и скорост в бавната част на пистата, другите търсят изпреварване на правите. Според мен МакЛарън имат по-голям шанс да спечелят, тъй като изпреварванията в средната част на пистата са възможни при грешка на някой от пилотите. И все пак нищо не се знае.

Интересна е ситуацията с Мерцедес и Ферари. Рос Браун подобрява колата и това се вижда. Обаче при червените нещо куца. И колкото и да са успешни нововъведенията в F10 едва ли ще компенсират изоставането от Турция.

Рено: Също с промени в пакета за Канада в търсене на скорост по правите. Видяхме, как Витали се справя добре на писти, които са нови за него. Очаквам силно състезание от руснака и Кубица отново в 3тата част на квалификацията.

Форс Индия: Виждей Маля обещава отбора му да покаже скорост. Очаква се двигателите на Мерцедес да издърпат отбора напред. Колко напред обаче?

Лотус: Гаскойн прави още промени по колата. Надеждата на Тони Фернандес е борба за 17 място и един от пилотите им да остави някой негов колега от старите тимове зад себе си. Ако това не стане - поне разлика спрямо 17тия 0.2-0.4 сек. Пакета на Лотус работи добре с малко гориво. За състезанието мисля, че нямат кой знае какви шансове.

Общо взето ситуацията е следната: Ред Бул и МКЛ да се борят за победата и подиумите, след тях Ферари, Мерцедес, Рено и Форс Индия. Лошото е, че никой от останалите не е казал, върху какво работи. Ще видим в събота и неделя.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 10 юни 2010 10:26

Добър анализ преди началото на надпреварата! :beer

Има още една подробност... Ред Бул никак не стоеше добре в бавните завои в Турция. Това за мен беше адски странно на фона на темпото им от Монако. :shock
Възможно е като смъкнат крилата за правите да започват да губят в по-големи пропорции на бавните участъци. Предстои да видим секторните времена.
Причината Макларън да се чувстват близо до Ред Бул и анализаторите да им преписват предимство е, че предстоящите 2 състезания не предлагат много бързи завои, където да сработи колата на Ред Бул и да се материализира предимството им.

Ясно е, че Рос Браун и Хауг няма да се дадат и ще се борят Мерцедес да излезе напред. А и каквото и да се говори Шумахер ще помага с много опит. Розберг също натрупа доста стаж и е постоянен.
Ферари наистина сякаш загубиха посоката на развитие, но предвид ресурса, с който разполагат може да извадят нещо наистина уникално за Валенсия. Проблемът при тях е дали няма да е прекалено късно тогава, ако се окаже, че големите нововъведения просто ги доближават до лидерите, без да им дават конкурентно предимство. За тях не съм чел особено задълбочено, но последните изказвания на Лука Димонтедземоло (чак се чудя как го написах това) ми напомнят адски много на Флавио и Еди Ървайн... :x
Доста кофти коментари около новите отбори и спорта като цяло. Явно като не им е кеф почват да солят върху всичко и всеки. :не:

Съгласен съм и за Рено и Форс Индия. И двата отбора показват добър потенциал. Витали Петров изненадва приятно от началото на сезона. :да:

Лотус са ми доста интересни. Гаскойн направи много за Форсовете. Може да се справи и с отбора на Фернандез. За мен, обаче, пилотите им не са подходящи за големи стъпки напред.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 юни 2010 11:58

Остава само да видиме стената на шампионите колко ще батише тоя път :banghead:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 10 юни 2010 12:53

К.Одаджийски написа:Остава само да видиме стената на шампионите колко ще батише тоя път :banghead:

Абсолютно!

Много харесвам пистата в Канада. Дано и тази година стане хубаво състезание! :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 10 юни 2010 13:37

К.Одаджийски написа:Остава само да видиме стената на шампионите колко ще батише тоя път :banghead:

Май само Бътън и Алонсо остана да я усетят.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 юни 2010 15:36

Мисля, че и Шумата не я е пробвал... :roll:
Той брат му със сигурност му е разказал, де! :lol:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 10 юни 2010 15:52

radotom написа:Мисля, че и Шумата не я е пробвал... :roll:
Той брат му със сигурност му е разказал, де! :lol:

Шуми я е тествал със сигурност. Небезизвестният надпис "Добре дошли в Квебек!" mhihi

Същото важи и за Алонсо и за Бътън, обаче те двамата не бяха световни шампиони като обърсаха стените. :lol:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 10 юни 2010 18:52

radotom написа:Мисля, че и Шумата не я е пробвал... :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=NulD8sBZWA0

Така се изпляска че не може да се забрави.

:arrow: :arrow: :arrow: и останалите http://www.youtube.com/watch?v=DCRLbE6Y ... re=related

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 10 юни 2010 19:41

Спирачките на тая писта играят голяма роля и в тоя ред на мисли, един стар анализ на спирачките от Брембо за ГП на Канада през 2005 година.
Изображение

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 10 юни 2010 20:05

К.Одаджийски засегна адски важен въпрос! :bowdown

Това е една от пистите, които натоварват най-много спирачките.

Друг интересен проблем ще са изпреварванията на изостанали пилоти... Пистата край Монреал е втората най-къса в календара. ;)

mariovasi, супер видео! :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”