Добър анализ преди началото на надпреварата!
Има още една подробност... Ред Бул никак не стоеше добре в бавните завои в Турция. Това за мен беше адски странно на фона на темпото им от Монако.
Възможно е като смъкнат крилата за правите да започват да губят в по-големи пропорции на бавните участъци. Предстои да видим секторните времена.
Причината Макларън да се чувстват близо до Ред Бул и анализаторите да им преписват предимство е, че предстоящите 2 състезания не предлагат много бързи завои, където да сработи колата на Ред Бул и да се материализира предимството им.
Ясно е, че Рос Браун и Хауг няма да се дадат и ще се борят Мерцедес да излезе напред. А и каквото и да се говори Шумахер ще помага с много опит. Розберг също натрупа доста стаж и е постоянен.
Ферари наистина сякаш загубиха посоката на развитие, но предвид ресурса, с който разполагат може да извадят нещо наистина уникално за Валенсия. Проблемът при тях е дали няма да е прекалено късно тогава, ако се окаже, че големите нововъведения просто ги доближават до лидерите, без да им дават конкурентно предимство. За тях не съм чел особено задълбочено, но последните изказвания на Лука Димонтедземоло (чак се чудя как го написах това) ми напомнят адски много на Флавио и Еди Ървайн...
Доста кофти коментари около новите отбори и спорта като цяло. Явно като не им е кеф почват да солят върху всичко и всеки.
Съгласен съм и за Рено и Форс Индия. И двата отбора показват добър потенциал. Витали Петров изненадва приятно от началото на сезона.
Лотус са ми доста интересни. Гаскойн направи много за Форсовете. Може да се справи и с отбора на Фернандез. За мен, обаче, пилотите им не са подходящи за големи стъпки напред.