Проблем скорости Голф 2 EZ-решено/притискателен диск/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Re: за кутията

Мнениеот negodnika » Чет 11 май 2006 23:55

Glove написа:Последно не разбрах на всички предавки ли е така или само на отделни.
Има една пластмасова исторйка на скоростния лост от ъм кутията, тя отговаря за положението на лоста за 1-ва , 2-ра и задна, ако тя е заминала(износена спукана и т.н.) може да го имаш този проблем, дълга е около 5-6 см.и е отдвете страни с калпачета за мерални ябълки, огледак я добре. Провери и кажи как е.

На всички скорости е трудно превключването,а на първа има едно много гадно притрисане при отделянето на съединителя :cry:

Потребителски аватар
skyfx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Същият проблем

Мнениеот skyfx » Пет 12 май 2006 9:03

При мен го има същият проблем.
Съединителят е сменян,маслото също,но като загрее 1 и 2-ра не искат да влизат, със задна няма проблем. С 3,4,5 също няма проблем. Вчера ми казаха,че е от някакви пластмасови втулки.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

кутия

Мнениеот Glove » Пет 12 май 2006 21:42

Май работата отива на свалян на кутията, ако стигнеш до това мога та ти дам няколко съвета от личен опит:
1 като я свалиш провери лагера на оста, който предава движението от вилката на на съединитела
2 провери дължината на оста която натиска притескателя( от морга намиртш една такава ос от същата кутия не скъпа 10-15лв)

При мои приател на когото правихме курията се оказа че лагера е задрал(натрошил си е сепаратора) от там като задрал изял оста з 8мм и познаи нан се вклюяваха предавките, да не забравя това бе на Фолф 3 но кутиире имат малки разлики. Ами това е изчерпах се ако с нещо мога да помогна с удоволствие :)

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Съб 13 май 2006 11:13

Благодаля много за помощта,найстина ще свалям кутията тези дни,защото за момента колата ми трябва,а тогава ще се види,няма смисъл от догадки :wink:

П.С:А при Италянеца са големи цигани всеки казва различна цена,изглежда яко "товарат" уж 200лв за кутия после вика абе 150лв,според мен и до 120лв ще слезнат,но ще вида дали ще има нужда от "нова" кутия :roll:

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Чет 01 юни 2006 9:52

Забравих да напиша какъв се оказа проблема,може да помогна на друг,оказа се феродовия диск,счупени бяха пластините които обират луфта при тръгване,тоест от много стартове с въртене на гуми :cry:
Взех нов феродов диск National от Хеед91 и съм много доволен 8)

П.С:Това,че се сменяли комплект съединителите според мен е пълна глупост,притискателния ми не е мръднал :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”