Актове, давности, закони - разяснения
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Важи без проблеми. Най-много,ако си виновен за ПТП-то да ти допишат в акта, че старият е изтекъл-глоба 20лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
преди една година ми взеха 12 контролни точки,но днес ми писаха фиш на стойност 10 лв.Отново ли трябва да чакам 2 години за да ми се възтановят точките??
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anton123 написа:преди една година ми взеха 12 контролни точки,но днес ми писаха фиш на стойност 10 лв.Отново ли трябва да чакам 2 години за да ми се възтановят точките??
не. фишовете не се броят, ако го платиш навреме
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Не прочетох цялата тема, ама с търсачката не намерих това което ми трябваше.
Ако имам акт, изтекъл преди 10тина дни и направя ПТП ще ми важи ли гражданската или компанията към която е тя ще каже, че съм нередовен водач и ще ме отсвири?
P.S. Не давайте съвети от сорта на "презавери си акта". Интересува ме горната ситуация.
това, че караш с акт не те прави не-правоспособен водач.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за бързия отговор колега vw_golf_4_tdi,дано да си прав.А това имали го някъде в закона записано??
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
vw_golf_4_tdi написа:brum написа:Не прочетох цялата тема, ама с търсачката не намерих това което ми трябваше.
Ако имам акт, изтекъл преди 10тина дни и направя ПТП ще ми важи ли гражданската или компанията към която е тя ще каже, че съм нередовен водач и ще ме отсвири?
P.S. Не давайте съвети от сорта на "презавери си акта". Интересува ме горната ситуация.
това, че караш с акт не те прави не-правоспособен водач.
но го прави НЕредовен , каквото попита колегата и му се съставя акт за това
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
_NqKoI_ написа:..... някакви нови промени в закона за пътищата
Това е старо. За справка датата на източника.

Код: Избери всички
Дата на публикуване :
2007-07-08
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пак дойде мой ред да пиша тук
Значи ситуацията е следната.Спрял съ, последна кола на светофара и тъкмо светва зелено и колоната се каним да тръгнем и от зад един пичага така ме тресна,че подместих колата пред мен с 2 метра
Викахме кат писаха протоколи и т.н Сега и конкретно въпроса ми,тъй като карам с изтекъл акт (за без винетка) и полицаите ми разправят ,абе сега няма да ти важи гражданската ти се едно си без книжка в момента... бла бла нещо ако искаш да оправим нещата,е аз не исках да оправям нещата на тея галоши просещи пари няма да им дам... В крайна сметка ми написаха фиш за 10 лв за изтеклия акт. Дали в действителност е проблем,че съм с изтекъл акт,дали има значение за застрахователите. Тоест никъде освен във фиша ми не е отбелязано,че съм карал с акт. И другото ,което е колата я купих преди един месец и не е на мое име,аз ли трябва да ходя сега по застрахователи или собственика
Благодаря предварително !
п.с 2-3 поста по нагоре е попитано за същата ситуация,но не видях конкретен отговор

Викахме кат писаха протоколи и т.н Сега и конкретно въпроса ми,тъй като карам с изтекъл акт (за без винетка) и полицаите ми разправят ,абе сега няма да ти важи гражданската ти се едно си без книжка в момента... бла бла нещо ако искаш да оправим нещата,е аз не исках да оправям нещата на тея галоши просещи пари няма да им дам... В крайна сметка ми написаха фиш за 10 лв за изтеклия акт. Дали в действителност е проблем,че съм с изтекъл акт,дали има значение за застрахователите. Тоест никъде освен във фиша ми не е отбелязано,че съм карал с акт. И другото ,което е колата я купих преди един месец и не е на мое име,аз ли трябва да ходя сега по застрахователи или собственика

Благодаря предварително !
п.с 2-3 поста по нагоре е попитано за същата ситуация,но не видях конкретен отговор

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
щом ти е написан фиш , няма проблеми
Гражданската се води на името на собственика
така че теб не те грее , че си бил с изтекъл акт , особено ако не е отбелязано в акта за ПТП-то
Гражданската се води на името на собственика
така че теб не те грее , че си бил с изтекъл акт , особено ако не е отбелязано в акта за ПТП-то
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Чакай малко. Като те спрат с изтекъл акт ти пишат фиш за 10лв? Не ти ли правят нов акт над старият акт и така да му удължават валидността?
Ако е само с фиш тия пак са изпе******яли. Отиваш на почивка, ония те нарочват и те спират всеки ден. По 2 пъти. И какво - накрая 10 фиша по 10лв...
Ако е само с фиш тия пак са изпе******яли. Отиваш на почивка, ония те нарочват и те спират всеки ден. По 2 пъти. И какво - накрая 10 фиша по 10лв...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Чакай малко. Като те спрат с изтекъл акт ти пишат фиш за 10лв? Не ти ли правят нов акт над старият акт и така да му удължават валидността?
Ами в интерес на истината преди като са ме спирали с изтекъл акт ми пишеха нов и поне един месец си карах спокойно

А в акта за птп -то не знам какво е писано не съм го видял,тъй като го пишат на задната кола. Но в самият портокол никъде не е записано,че съм с акт примерно...
Утре ще ходя с колата на оглед,трябва да представя документите на колата,протокола и моите документи,все още си карам с изтеклия акт,да отида с него или да мина утре сутринта да ми напишат един нов

И ако по-добрия вариянт е да отида с нов акт

-
А изтекъл акт мога ли да го удължа навсякаде? Примерно акта е писан в София, постоянният ми адрес е Пловдив и да го удължа в Бургас?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:А изтекъл акт мога ли да го удължа навсякаде? Примерно акта е писан в София, постоянният ми адрес е Пловдив и да го удължа в Бургас?
Акта се удължава само ако не е излязло наказателно постановление!
-
Е то няма да е излязло. Но въпроса ми е друг - мога ли в Бургас да си удължа акт при положение, че акта примерно е писан в София, а по лична карта съм да кажем от Пловдив? Приемаме, че акта не е излязъл.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”