Незнам това ли е мястото на темата моля,модераторите да преценят!
При движение по неравен път предна дясна врата тропа и то много изнервящо! Видях че има разминаване на луфта между вратата и калника (в горния край разстоянието е около 6мм а в долния около 2мм)Някой знае ли майстор който да се справи с това в София? В пантите на вратата няма луфт според мен е необходим само реглаж.

реглаж на врата на Бора
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Re: реглаж на врата на Бора

Вероятно долната ти панта се е разбила.Свали стъклото и при почти затворена врата като я хванеш за рамката ще видиш дали има луфт.Иначе клубния майстор Ники от Герман мисля че се занимава с такива ремонти.Пиши после как си решил проблема ,че и аз май съм тръгнал по твоя път.
- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
И мен ме интересува това...
- kn9453
- Автомобил:
днес бях при един "майстор" - няма луфт в пантите!!!
остава реглажа на пантите НО, трябва да се свали предния (десен) калник. Иначе няма достъп до пантите!
Купих си ключ дванайсетограм и ще се опитам да регулирам "скобата" на колонката където се затваря вратата!
остава реглажа на пантите НО, трябва да се свали предния (десен) калник. Иначе няма достъп до пантите!
Купих си ключ дванайсетограм и ще се опитам да регулирам "скобата" на колонката където се затваря вратата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отвиваш буксата с тока от колоната,отвиваш ограничителя на отворено положение,отвиваш болтовете на пантите-тези,които захващат към самата врата.Ще ти трябва помощник да придържа.След това -вратата "у хола на дивана".Сега вече има прекрасен достъп до "ония" болтове.
Ако се прецени предварително коя панта с колко и накъде да се измести-може да минеш и само с един демонтаж
...или да си я оставиш на "бъги",лято е!.Успех Ице!
Ако се прецени предварително коя панта с колко и накъде да се измести-може да минеш и само с един демонтаж

- kn9453
- Автомобил:
emo-gar написа:Отвиваш буксата с тока от колоната,отвиваш ограничителя на отворено положение,отвиваш болтовете на пантите-тези,които захващат към самата врата.Ще ти трябва помощник да придържа.След това -вратата "у хола на дивана".Сега вече има прекрасен достъп до "ония" болтове.
Ако се прецени предварително коя панта с колко и накъде да се измести-може да минеш и само с един демонтаж...или да си я оставиш на "бъги",лято е!.Успех Ице!
Емо,но там на колоната откъм калника не можеш да завреш инструмент за да развиеш болтовете на пантите!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”