Колеги здравейте.
Направо карам по темата, проблемите са ми следните:
1. Наскоро си взех Пасат б5,5 1,9тди 131 к.с.(колата дърпаше много на дясно). , и още на 2рия ден си взех за него 4 чисто нови гуми Dunlop 205/55/16. Смених лагер на главина и накрайник + ремаци ролки филтри и масло и веднага на реглаж .След като ми направиха реглажа в един добър сервиз(на излизане от дървеница посока бистрица веднага от дясно) колата пак продължи да дърпа на дясно та се върнах в сервиза.Там ми казаха че била с перфектна геометрия и единствено моше да дърпа от гумите. Мен ми се видя доста съмнително това и за това отидох в най-хваленият за мен сервиз , а именно на ул. Братя Миладинови където по принцип правят само Мерцедес и реглажа е 75 кинта.И там обаче ми казаха същото, ГУМИ. Вчера ходих и ги завъртях предна лява с предна дясна и....... пак колата дърпа на дясно!!! Дето има една дума шах с пешкта!!! Какво да прая не знам .
2.На борд компютъра по някога не ми светът цифрите и символите добре.А именно в горната част от ляво и от дясно, прилагам снимка. Не винаги е така но е дразнещо. Дали подлежи на ремонт?
2 проблема за б 5,5 давайте акъл
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2 проблема за б 5,5 давайте акъл
Първо честито за придобивката.Относно дърпането-и при мен го има не и се притеснявай просто пътя има наклон надясно
А за цифрите е същата работа-почти на всеки Пасат е така отвреме на време.Сменяват се диоди,ама едва ли си струва да разглобяваш таблото.Така че карай и си свиркай

А за цифрите е същата работа-почти на всеки Пасат е така отвреме на време.Сменяват се диоди,ама едва ли си струва да разглобяваш таблото.Така че карай и си свиркай

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Като си ходил на реглаж, я дай сканиран лист със стойностите преди и след реглажа. Или друг вариант - сложи старите гуми само за проба и виж какво става. Макар че, щом дърпа и в двата варианта на дясно едва ли е гуми.
Ако има наклон на пътя - единия път ще дърпа надясно, а като кара на обратно - наляво. Освен ако не е много широк пътя и не е пречупен в средата
.
Ако има наклон на пътя - единия път ще дърпа надясно, а като кара на обратно - наляво. Освен ако не е много широк пътя и не е пречупен в средата

скоро писах по подобен проблем.има ВЕРОЯТНО 2причини.1.износена на 2 дяла главина на дясно колело.на ръка и крик не се хваща проблема.когато е сменян лагера тогава се гледа.май не са гледали и 2.задържане на спирачката на колелото(нищо ,че е с ABS)просто провери да не би да загрява колелотои тогава обърни внимание там .обикновено спир. маркуч се цепи вътрешно и пропуска в едната посока(към колелото) и обратно много бавно и така задържа.става нещо като едно посочен клапан.дано съм бил полезен! 

- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Благодаря за съветите.Значи си карам и свиркам
На есен ще видя как е със зимните гуми и ще пиша пак.

На есен ще видя как е със зимните гуми и ще пиша пак.
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Може да се пробва да се обърне самата гума на джантата. В смисъл пак да си е от ляво или от дясно, просто да се свали и да се сложи обратно. Е разбира се ако шарката позволява
- bobar
- Двигател:
с посока са , не става.Даже се замислих тези дни като имам време да ги завърта задни с предни пък да видя какво ще стане.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
реглаж само на предната сходимост ли ти правят или на цялото купе???да не е усукано купето?????
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ми то точно това го пише на бележката от реглажа. Ама няма кой да я качи...
Ако е накриво задния мост е нормално да ходи на някаде. Ако едното от предните колела е по-назад спрямо другото - пак така.
Ако е накриво задния мост е нормално да ходи на някаде. Ако едното от предните колела е по-назад спрямо другото - пак така.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
а постоянно ли дърпа или само като даваш газ ??????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може да ти задържа дясното колело или по точно спирачките на предно дясно колело
- bobar
- Двигател:
shte skaniram tezi dni i shte post-na
darpa prez cialoto vreme, ne e mnogo no me drazni.
Sorry za latinicata ,no v momenta pisha ot telefona.pozdravi
darpa prez cialoto vreme, ne e mnogo no me drazni.
Sorry za latinicata ,no v momenta pisha ot telefona.pozdravi

- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
petar1464 написа:Колега може да ти задържа дясното колело или по точно спирачките на предно дясно колело
да да или лявото да се върти по-бързо

- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
По втория проблем: Аз също съм с такъв пасат и когато има силно слънце и колата е яко напечена, тогава ми избледняват част от диодите, които си посочил. Когато е студено не го прави. Мислил съм да си покривам само таблото лятото, но ме мързи. Чел съм , че диодите изгаряли и става много трудно да разчетеш какви са показанията. Може точно топлината да засилва този процес . . . 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе пич,
Ходи накъде където мога да ти диагностицират правилно колата.
Баси съветите му давате, явен проблем в ходовата част, колата му дърпа надясно, а той да ходи и да си свирка.
Луд народ, нали ако не дай си боже не пребие себе си, утре може да налети на Вас или ваши близки! Тогава какво, пак ли ще си свирка?
Ходи накъде където мога да ти диагностицират правилно колата.
Баси съветите му давате, явен проблем в ходовата част, колата му дърпа надясно, а той да ходи и да си свирка.
Луд народ, нали ако не дай си боже не пребие себе си, утре може да налети на Вас или ваши близки! Тогава какво, пак ли ще си свирка?