Тракане в мотора
Тракане в мотора
Зравейте колеги.Проблема е следния.Като запаля сутрин колата след 5-6 секунди премигва лампичката за маслото. От мотора се чува едно тропане като шевна машина.Казаха ми че може да е основен или биелен лагер,ако някой има идея да сподели.Колата е Golf 3 АВД.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Тракане в мотора
Привет колега,палиш колата и лампата мига 5-6 секунди или почва да мига след 5-6 секунди без да загасне повече?Ако тракането е по-остро и е горе в главата може би са повдигачи?Ако е по-надолу са вече лагери
.Има един гърбав метод поне да разбереш ако са биелни лагери или пистонен болт от кой точно цилиндър е:вади им кабелите един по един на запалена кола и слушай за промяна в звука.Проблемния като му спреш тока ще трака по-слабо,може и съвсем да спре.Основен лагер се чува по-трудно,при натоварване..маслото как е,добро ли е за мотора ти?Нека замерят налягането му в сервиз с манометър. 

Като запаля мига 5-6 секунди и спира.Тракането е горе.Вчера съм минал почти 100км. лампичката не е мигнала.Премигва само при първо палене.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с такова тракане!Ама моят е АБУ.Сега пак стъпковият не работи и пада на моменти до 2000 оборота ,тресе но лампа не свети.И не знам какво му стана ,но върви много.Смених повдигачи и пак трака.Не знам при теб какво е тракането.Това светене може да е от маслото.Пиши какво е станало.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ivop2 написа:Като запаля мига 5-6 секунди и спира.Тракането е горе.Вчера съм минал почти 100км. лампичката не е мигнала.Премигва само при първо палене.
масло от кога не сисменял смисъл на колко хиляди,какъв е масления филтър
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Неси ли с маслени повдигачи бе колега?
Щото ако си е съвсем нормално,и няма какво да те притеснява!
Щото ако си е съвсем нормално,и няма какво да те притеснява!
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе то тракането е гадно и при мен го има,най гадното е че понякога и на загрял мотор трака след 10 15 мин спира друг път на студен тракат понякога не зимата в най големия студ ми сее случвало да не тракат и това ме навежда на мисълтта да има нещо запушено
- veso-golfa
- Автомобил: Golf 3
- Двигател:
- Контакти:
Колега тракат ти повдигачите нормално е при студен мотор да притракат но лампата не трябва да мига нормално е да мигне 1 пат и да загасне препоръчително е да си смениш маслото и масления филтър пробваи с някакво др масло аз слагам Super Mobil 2000 10W - 40 и избягвам филтри на Филтрон
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Хареса ми аватара ти!!
Развесели ме!!Но защо точно Опел?Никога не съм ги харесвал и главно заради ламарините.
Извинявам се за отклонението ,но ми хареса адски!

Извинявам се за отклонението ,но ми хареса адски!

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
ivop2 написа:Зравейте колеги.Проблема е следния.Като запаля сутрин колата след 5-6 секунди премигва лампичката за маслото. От мотора се чува едно тропане като шевна машина.Казаха ми че може да е основен или биелен лагер,ако някой има идея да сподели.Колата е Golf 3 АВД.
Колега проблема ти е в хидравличните повдигачи. Не е болка за умиране такаче споко. Сменят се лесно и не са скъпи такаче не се плаши.
zdravko_jett написа:абе то тракането е гадно и при мен го има,най гадното е че понякога и на загрял мотор трака след 10 15 мин спира друг път на студен тракат понякога не зимата в най големия студ ми сее случвало да не тракат и това ме навежда на мисълтта да има нещо запушено
Абе колега сори че го казвам ама на всяка една тема която е в техническия форум на Голф ти си там и същото нещо го имаш и ти. Немога да разбера как така още не си сменил колата.
Сега се върнах от майстор.Оказа се малко поизносено бутало,но не е нещо сериозно.Като загрее мотора чукането изчезва.Майстора каза че мога да си я карам спокойно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако ми купиш някоя нова веднага е сменям и друго нещо ако го знам и съм патил от него защо да не помогна а? целта не е трупанена мнения а и полза не виждам от това нали във форумса си помагаме, а и моето мнение на тебе какво ти пречи?Fripon_X написа:Абе колега сори че го казвам ама на всяка една тема която е в техническия форум на Голф ти си там и същото нещо го имаш и ти. Немога да разбера как така още не си сменил колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”