Въпрос за стартер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за стартер

Мнениеот sPellBouND » Нед 13 юни 2010 18:55

След 8 месеца безотказна работа на стартера, преди няколко дни, когато започнаха горещините, започна да прави отново проблем. Когато завъртя се чува звук между прехъркване и тракане, спирам да въртя и при повторно завъртане няма проблем. Вчера когато завъртях се чуваше, че върти ротора на стратера, но не изхвърляше, което ми стана доста странно. Така сле няколко опита си запали съвсем нормално.
Някакви идеи ?
Благодаря!

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 14 юни 2010 16:51

износен или блокирал бендикс,счупена или износена вилка,износен венец на маховикаизносени втулки на стартера.като си го свалял миналата година втулкитe смени ли ги?

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Пон 14 юни 2010 18:23

По-нагоре в темата съм описал всичко, но да смених ги. Сменил съм и бендикса и четките с четкодържател.
Днес сутринта след няколко опита да запаля, само се чува, че върти ротора, но сякаш има и звук, че изхвърля бендикса.
Бутнах я и запали и така след работа, на обед завъртях пак около 3-4 пъти и след стържене-причаткване на следващото завъртане винаги пали нормално. Съмнява ме нещо, че не може да изхвърли до край но знам ли.
Преди малко зачистих всички клеми, които имат общо със стартера, но нямаше ефект. След около 10 завъртания, отново се чу това причаткване и на следващото запали. Изгасих и пак завъртях на 3 път причатка и я оставих така без да паля за да видя сутринта дали ще запали веднага.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 14 юни 2010 18:43

Най-вероятно буксува бендикса, вероятно си си купил менте, дано пазиш стария. Смяната явно вече знаеш как става.

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Пон 14 юни 2010 18:48

ktamen написа:Най-вероятно буксува бендикса, вероятно си си купил менте, дано пазиш стария. Смяната явно вече знаеш как става.

И аз си представям нещо такова. Стария си стои и ако там е проблема ще го слагам. Не знам защо реших да го сменя като на стария видимо му нямаше нищо, но може би заради втулката.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 15 юни 2010 19:39

втулката в кутията сменена ли е?да не би да са ти дали друга?венеца на маховика огледа ли го целия като монтираше стартера?

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Сря 16 юни 2010 17:30

И втулката смених и венеца беше добре. По план ще се сваля събота и неделя, че ще се чуе какво е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”