неприятна миризма

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
go_show
Автомобил:
Двигател:

неприятна миризма

Мнениеот go_show » Вто 15 юни 2010 7:13

Автомобила е Пасат Б5.5 2001г
Прави ми впечатление, че когато климатика е в режим "ECON" в купето се появява неприятна миризма, а когато компресора работи тази миризма я няма.
Защо се получава така, нали въздуха преминава от едно и също място?
Филтъра на купето е сменен преди 10-12к км.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: неприятна миризма

Мнениеот keymaker » Вто 15 юни 2010 7:39

изпарителя (охладителя) на климатика е хванал гъбички ( една черна плесен) пробвай да го почистиш със спрей за климатици и най вероятно ще се оправи.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 15 юни 2010 9:19

keymaker написа:изпарителя (охладителя) на климатика е хванал гъбички ( една черна плесен) пробвай да го почистиш със спрей за климатици и най вероятно ще се оправи.

:да: колегата е прав,вчера четох една тема в който колега беше писал,че е хубаво след като спреш климатика/климатроника е хубаво да оставиш вентилатора да работи 2-3мин. за да може да изсуши изпаритела и да не се образуват тези "гъбички"

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 15 юни 2010 10:16

go_show написа:Автомобила е Пасат Б5.5 2001г
Прави ми впечатление, че когато климатика е в режим "ECON" в купето се появява неприятна миризма, а когато компресора работи тази миризма я няма..

Може да заложиш и на готови дезифектанти:

".....Процедура на конкретных автомобилях
1. VW Passat 1991 г.в. Использовалось KLIMA-ANLAGEN-REINIGER
До использования присутствует запах, влажность 68RH, микробы много (но их не видно).
После использования запах газа, влажность 62 RH, микробы убиты (но их не видно).
Следующее утро запаха нет, влажность 70RH
2. VW Polo 2002 г.в. Использовалось Вапусан 2000
До использования присутствует запах, влажность 70RH, микробы много (но их не видно).
После использования приятный запах, влажность 65RH, микробы убиты (но их не видно).
Следующее утро приятный запах, влажность 70RH

Так что же покупать?
ИМХО Производители:
1. KLIMA-ANLAGEN-REINIGER / средство для очистки кондиционера
Очиститель кондиционеров - это специальный пенообразный очиститель для оптимальной и эффективной очистки кондиционера без демонтажа. Удаляет грибки и бактерии. При использовании средства нейтрализуется неприятный запах, возникающий при работе кондиционера из-за размножения грибков и бактерий на испарителе кондиционера. Большинство производителей, например, Mercedes Benz, BMW, Ford, Opel, VW, рекомендует производить периодическое сервисное обслуживание кондиционеров - их очистку.
2. Вапусан 2000
Применяется при всех видах дезинфекции (текущей, заключительной, профилактической) в ЛПУ (в т.ч. в лабораториях клинических, бактериологических и др.), детских дошкольных и школьных учреждениях, на предприятиях общественного питания, коммунальных и спортивных объектах.
Рекомендован для дезинфекции технологического оборудования, помещений и др. объектов на предприятиях пищевой промышленности (мясной, молочной, хлебопекарной, кондитерской и на предприятиях по производству напитков).
Обладает моющим и дезодорирующим эффектами, а также приятным неназойливым запахом.
А вот раствором LЛизол¦ и LЛизотел АФ¦ пользоваться нельзя!!!! Они требуют споласкивания.

Что покупать и чем обрабатывать решать Вам"

Взето е от http://passat-b5.ru/showthread.php/70961-Дезинфекция-кондиционера/page2

Тук има повече по въпроса

Потребителски аватар
go_show
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go_show » Сря 16 юни 2010 6:50

Благодаря за изчерпателната информация, а къде се намира този изпарител /охладител/ на компресора?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Сря 16 юни 2010 13:23

go_show написа:.... а къде се намира този изпарител /охладител/ на компресора?

Махаш жабката захваната е с видий които се развиватс TORX (по нашенски еврейска звезда) и се вижда изпарителя.

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Чет 17 юни 2010 15:38

И при мен има постоянно неприятна миризма. Мирише, сякаш някой е пушил вътре поне 1 цял ден. А предишният собственик не е пушач. Аз също не пуша и не позволявам да се пуши вътре. Купувах какви ли не ароматизатори, но миризмата си се чувства, особено, когато вляза сутрин. Чак ми е неудобно, когато возя други хора! :oops:

Потребителски аватар
megafon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megafon » Чет 17 юни 2010 15:53

Пробва ли с ароматизаторите които са като дезедорант само са големи колкото запалка.Пръска се на стелките там където се обдухват или на самите духалки.И аз бях скептичен към тях ,но само тези ароматизатори ми отмирисаха колата.Имаги на почти всички бензиностанции. Успех :да:
Сори на колегата за спама

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 17 юни 2010 17:07

chakarov написа:И при мен има постоянно неприятна миризма. Мирише, сякаш някой е пушил вътре поне 1 цял ден. А предишният собственик не е пушач. Аз също не пуша и не позволявам да се пуши вътре. Купувах какви ли не ароматизатори, но миризмата си се чувства, особено, когато вляза сутрин. Чак ми е неудобно, когато возя други хора! :oops:

Първо смени поленовия филтър(ако не си го направил вече :beat_butt2 ),предварително си купи спрей за почистване на климатици-има и с аромати(има ги и по магазините дето продават климатици).Докато си махнал поленовия филтър напръскай обилно със спрея вътре,при пуснат вентилатор.Веднага спри вентилатора и изчакай 10м-да подейства.Така ще почистиш плесените по изпарителя на климатика-може оттам да ти миришело постоянно. :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 18 юни 2010 14:19

Аз сега експериментирам с едно китайско нещо,което представлява две съставки,които се смесват една с друга и започва да кипи и да бълбука...въобще страшна работа mhihi .Това го дават,че като се забърка,се слага да седи пред пасажерската седалка с цел да се засмуква от клапата за вътрешна циркулация. Съответно колата работи така 20-тина минути и мои колеги казват,че имало много як ефект и почиствало много добре и изпарителя и венатилатора и въздуховодите от всякаквите гадости по тях.
Като го пробвам идната седмица ще пиша за резултатите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пет 18 юни 2010 23:32

Аз имах такъв проблем.
Купих си спрей за климатик 12 лева .... отворих отперд филтъра на купето директно пръсках на вътре към перката .....направих процедурата 2 пъти за 1 месец и вече 1 година никакви ядове. :beer

Върни се в “Passat”