Климатици - въпрос относно EER, COP и други специфики

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Климатици - въпрос относно EER, COP и други специфики

Мнениеот Uneek » Пон 14 юни 2010 1:48

Здравейте колеги, имам доста въпроси, четох почти всички теми, но не намерих точен отговор. Та значи да започна - значи имам едно климатиче американско е, MAYTAG е марката, а вида е прозоречен. Тези дни са ужасни жеги и се сетих че го имам това чудо на тавана и ми се иска да го вкарам в употреба... То е доста компактно и ще ми пасне на "аеропланката" в кухнята имам прозорче над вратата, там мисля да го вградя. Та мисълта ми е, приспособяването няма да ми е проблем, просто се обърквам с тези мерни единици - Та значи на етикета му пише "cooling capacity" 5200 BTU , Watts: 485, EER: 10,7 . Та мисълта ми е ще може ли това да охлажда неголяма стая от 12 квадрата? Това ЕЕР е някакъв коефициент за ефективност при охлаждане, и се изненадах, че е доста висок, възможно ли е :roll: Ето това представлява въпросната кутия

http://www.airconditionerguide.co.uk/ma ... nditioner/

И също така някой има ли опит с климатици на 110 волта? Аз от близо 2 години съм с такъв хладилник, и досега никакви проблеми, но хладилниците са по-маломощни от климатиците...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Климатици - въпрос относно EER, COP и други специфики

Мнениеот mely » Пон 14 юни 2010 8:29

Много бавно и трудно ще я охлади-малък е.Но ще стане .

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 юни 2010 10:12

Абе не знам дали е малко, но и аз на тавана имам един General от балканската война. Пак прозоречен. Значи стаята дето хлади е към 25-30 квадрата. Директно под керемидите. Без изолация на покрива. Може да си представиш как се напича помещението. Консумацията му е 1100W, сигурно е 9-ка. Вярно работи непрекъснато, но се справя доста успешно и става вътре като хладилник. Та най-малкото може да пробваш и с този твоя. Гаранция ще сваля доста температурата. Виж на затопляне ще му е малко тегаво. :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 15 юни 2010 12:14

black` написа:Абе не знам дали е малко, но и аз на тавана имам един General от балканската война. Пак прозоречен. Значи стаята дето хлади е към 25-30 квадрата. Директно под керемидите. Без изолация на покрива. Може да си представиш как се напича помещението. Консумацията му е 1100W, сигурно е 9-ка. Вярно работи непрекъснато, но се справя доста успешно и става вътре като хладилник. Та най-малкото може да пробваш и с този твоя. Гаранция ще сваля доста температурата. Виж на затопляне ще му е малко тегаво. :wink:

Ама малко :wink:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 15 юни 2010 20:58

Здравейте отново, сложих го само че в друга стая, защото на малкото прозорче не можа да стане. Работи си добре машината, изстудява идеално, само че на мен ми е доста шумна, и в най-скоро време събера ли пари го махам. Просто беше експериментче :) Иначе даже не е много грозно, махнах стъклото, и го монтирах на термопанел. Та понеже се оглеждам до месец - два да купя климатик, до 700-800 лв. може ли да се вземе читав марка/модел :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”