За чистачки на Поло 96 г. ????

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Burzia Djo
Автомобил:
Двигател:

За чистачки на Поло 96 г. ????

Мнениеот Burzia Djo » Чет 18 фев 2010 16:50

Здравейте,изчетох повечето теми за чистачки от този модел но проблема който имам си остана засега без решение.Напълно ми отказаха предни и задни чистачки и не работи и стъкломиещото,проверени са всички бушони внимателно-наред са си.Проверихме и се оказа че не е и реле № 19.Сега остава да е лоста ли?Как мога да разбера от него ли е проблема?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: За чистачки на Поло 96 г. ????

Мнениеот anonimko » Чет 18 фев 2010 21:03

Можеш да го разбереш само с друг вземи от морга да пробваш и ако работи плащаш и бягаш а иначе да се махнат лостовете се маха волана и пласмасата около нея гаиката на волана е за 24камък ако е с беци вече става по сложно да се махне бека без да се отвори

Burzia Djo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Burzia Djo » Пет 19 фев 2010 10:08

Нямам предпазни възглавници и почивните дни май ще се пробвам да сваля волана и да видя дали е от лоста.Но не си обяснявам само едно нещо понеже не съм на "ти" с ремонтите.Каква е връзката между релето и моторчето ?Доколкото схванах ако релето е прецакано изобщо не работят чистачките,ама ако моторчето е здраво не би ли трябвало пръскалото да работи?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 19 фев 2010 10:28

Релето играе роля за скороста на чистачките и интервала на пускането когато е на бавни през 5сек или на бързи а лесно може да провериш моторчето махаш клемата и подаваш директно ток от акуто ако работи търси реле по принцип трудно се лови дали е изгоряло с мултицет другия вариант е да е залепнало и пак да не работи.

Burzia Djo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Burzia Djo » Пет 19 фев 2010 10:52

За релето съм сигурен понеже направо сложих от друго Поло и пак не тръгнаха чистачките.

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 19 фев 2010 13:50

ако ти трябва , я мотор за чистачки, я лоста, аз имам

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 19 фев 2010 19:31

anonimko написа:Можеш да го разбереш само с друг вземи от морга да пробваш и ако работи плащаш и бягаш а иначе да се махнат лостовете се маха волана и пласмасата около нея гаиката на волана е за 24камък ако е с беци вече става по сложно да се махне бека без да се отвори

Еърбек не се отваря така лесно.По точно, ако не се блъснеш,почти няма начин да ги отвориш.... Изключваш си лентовия кабел като пич и си работиш спокойно...

Иначе за бековете , или ъпгрейднатите бекове , на име селски бекове, се отварят много лесно, но пък и също толкова лесно се затварят :да:

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 19 фев 2010 20:43

значи моторчетата явно са изгорели , ма и двете едновременно не ми се вярва
а идва ли ток към релето ?

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 19 фев 2010 21:19

hooligans написа:значи моторчетата явно са изгорели , ма и двете едновременно не ми се вярва

:012: и пръскалките?? едва ли сичко е изгоряло едновременно...проред мен щом не е бушон е лоста

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 19 фев 2010 21:22

suggar написа:
hooligans написа:значи моторчетата явно са изгорели , ма и двете едновременно не ми се вярва

:012: и пръскалките?? едва ли сичко е изгоряло едновременно...проред мен щом не е бушон е лоста

дам , само той остана , явно не прави контакт

Потребителски аватар
balrog
Автомобил: VW Polo
Двигател: AFT 1998
Контакти:

Мнениеот balrog » Вто 15 юни 2010 11:13

Ще си позволя да използвам темата на колегата,дано няма проблем :oops: Та онзи ден в Търново се изля голям дъжд.До тук няма проблем,но вчера таман тръгвах за работа и реших да си пръсна предното стъкло да се изплакне ,че беше събрало прахоляк и дърво, пръскалката пръска но чистачките не мърдат.Пробвах всичките степени не и не.Задната си пръска и си чисти та се къса,но предните не помръдват.Почнах от бушона-здрав,реле -цъка само като дам лошчето на пауза, но на бързи и бавни не цъкаше,не знам така ли трябва да е???!?! Реших,че работи и се насочих към моторчето.Надигам аз леко кората и ..... пълно с вода.Няма да се впускам в подробности ,но там имаше всичко,направо като блато беше.Ръчках го и се отпуши каналчето и всичко изтече.Беше се наводнило само от тази страна, при филтъра всичко ОК.При вида на тази вода реших ,че моторчето е заминало или някой кабел е дал фира.Пробвах да сваля рамената и да го извадя ,но тук идва трудното-как се свалят рамената??? Тапата я махнах, махнах гайката,но след това не ще да излезе.Пръснах го с ВД40 и пак не ще :banghead: Та въпросите ми са : възможно ли е да е от лошчето при положени ,че задната си бачка, както и пръскалото отпред.Също релето само на пауза ли трябва да цъка или на всички степени,също при положение ,че е седяло 1 ден във вода възможно ли е да е изгоряло моторчето и последно има ли некав чалъм за тия чистачки и махането на рамената им??? :cry: Просто се Побърквам,че ще завали по силно и аз сам аут death ,а чистачките са доста важни. Благодаря ви предварително. :bowdown

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 15 юни 2010 11:42

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Вто 15 юни 2010 12:02

balrog написа:

По въпроса с релето - цъка само на позиция интервал.
По въпроса с махането на чистачките - скоро си свалях рамото на задната чистачка. Стана доста трудно с много напъване, ВД и псуване. Ако на предните чистачки сглобяването е същото (конусно с шлици), предполагам, че не си се постарал достатъчно.
А така, както си го описал, преполагам проблема е при моторчето на чистачките, защото ми се струва малко вероятно лостчето точно по такъв начин да се прецака.

Потребителски аватар
balrog
Автомобил: VW Polo
Двигател: AFT 1998
Контакти:

Мнениеот balrog » Вто 15 юни 2010 12:13

Най-вероятно си прав за лоста,защото и мен ме съмнява.В почивните ми дни ще пробвам пак да извадя рамената и да подам ток на моторчето и ако е в него проблема тогава вече ще е ясно какво ще се прави-намиране на ново(старо) моторче :? Дано само не е лоста,че имам възглавници...А за релето ако е така,както пишеш само на интервали значи си е добре :) Ако някой има нещо да допълни-моля :bowdown Благодаря ви :beer

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Пон 21 юни 2010 22:36

имам подобен проблем...задното ми пръскало непръска, пробвах да го отпуша нестана от каде може да е проблема, когато цъкна да пръска отзад, пръска малко на предното стъкло и нищо на задното само бучи... :cry:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”