П.П. С това си мислене колеги не личи че сте авто маниаци
Голф 6 срещу новата Астра
- marteca_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 6 срещу новата Астра
Колега да не слагам аз снимки, че...........
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
Виждам че темата се превръща в спам...та и аз да напиша нещо:
Голфа е "супер" автомобил. Всичките му генерации имат една страховита "аеродинамична" - чуковидна форма, която много хора харесват.
Някой хора казват, че това бил много добър и здрав автомобил, само аз не разбрах това...
А цената....няма значение от нея, та нали това е Голф - най-доброто на планетата, ако ще да струва колкото ферари...
Хора слезте на земята, ГЛОБАЛИЗАЦИЯ - това е думата която слага знак за равенство в автомобилната индустрия, няма значение дали е VW или Оpel...всичко е въпрос на цена.
На мен лично, Опела ми харесва повече и като дизайн и като цена...
Голфа е "супер" автомобил. Всичките му генерации имат една страховита "аеродинамична" - чуковидна форма, която много хора харесват.
Някой хора казват, че това бил много добър и здрав автомобил, само аз не разбрах това...
А цената....няма значение от нея, та нали това е Голф - най-доброто на планетата, ако ще да струва колкото ферари...
Хора слезте на земята, ГЛОБАЛИЗАЦИЯ - това е думата която слага знак за равенство в автомобилната индустрия, няма значение дали е VW или Оpel...всичко е въпрос на цена.
На мен лично, Опела ми харесва повече и като дизайн и като цена...
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
астрата вътре по-радва, интериора изглежда по-добре
иначе бих си купил Голф
иначе бих си купил Голф
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
morfei1 написа:По кое точно превъзхожда Голф? Още повече Астрата се очаква 2010, докато Голф 6 излезна 2008. 2 години са страшно много време, през което Г6 ще се усъвършенства визуално, а и не само.
Volkswagen Golf VI
2010 Opel Astra
На сичкото и отгоре тея снимки са на някав мега наточен шоу кар със сички кожи и т.н.Да жидим като излезне постната версия за продажби
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като излезе Астрата и тръгнат първите тестове, тогава ще говорим.
някой мъдър човек каза в тази тема-не преценявайте коли по снимки,защото обикновено рекламно снимат върхови изпълнения....
е ,запознах се отблизо с конкурента-шофирах около 20 км-но според мен са достатъчни за неклавиатурни впечатления...и извода е един - голфа си е голф,сравнявам го с новия...
-дизайн-на живо -много безличен и нефункционален-да не се смеете -но мястото отзад е колкото на стария ми ръждясал ,гаден,тропащ голф 3-делят ги 17 години и 30 бона...абе на снимките тази кола изглеждаше върховно...
- видимост назад -клони към нула-при маневри си отваряш вратата...
-таблото е добре,малко са множко копчетата ,но сигурно се свиква...
-ох двигателя-бензин -95 или 100 коня беше,4 човека в колата и за набиране ми трябва писта ,на изкачвания свалям предавки...муден е...или аз имах по-големи очаквания...но съм тотално разочарован-просто една тройка с 90 коня- дизел- ще го скъса...
-много къси седалки и твърди...
-иначе системи за безопасност,оформление на таблото и конзолата -адмирации,но все пак е нова кола
не казвам ,че колата не става ,така и така не мога да си я купя(а и не бих),просто не може да стъпи на малкия пръст на 5-та и 6-цата...старата астра бе с по-добър и злобен дизайн...
очаквах повече...
е ,запознах се отблизо с конкурента-шофирах около 20 км-но според мен са достатъчни за неклавиатурни впечатления...и извода е един - голфа си е голф,сравнявам го с новия...
-дизайн-на живо -много безличен и нефункционален-да не се смеете -но мястото отзад е колкото на стария ми ръждясал ,гаден,тропащ голф 3-делят ги 17 години и 30 бона...абе на снимките тази кола изглеждаше върховно...
- видимост назад -клони към нула-при маневри си отваряш вратата...
-таблото е добре,малко са множко копчетата ,но сигурно се свиква...
-ох двигателя-бензин -95 или 100 коня беше,4 човека в колата и за набиране ми трябва писта ,на изкачвания свалям предавки...муден е...или аз имах по-големи очаквания...но съм тотално разочарован-просто една тройка с 90 коня- дизел- ще го скъса...
-много къси седалки и твърди...
-иначе системи за безопасност,оформление на таблото и конзолата -адмирации,но все пак е нова кола
не казвам ,че колата не става ,така и така не мога да си я купя(а и не бих),просто не може да стъпи на малкия пръст на 5-та и 6-цата...старата астра бе с по-добър и злобен дизайн...
очаквах повече...
arrougance написа:А бе баче кико, новата астра ще счупи голфа по продажби. Просто с този дизайн е класи над голфа.
хехехе
както се казва обаче историята показа, че "новата" астра нищо не счупи
освен, че тя самата доста се чупи
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
[quote="alex synchro"][/quote]
Чуковидната форма на голф е съсздадена от Giorgetto Giugiaro през 70-те години! Ако ти говори нещо това де.
Чуковидната форма на голф е съсздадена от Giorgetto Giugiaro през 70-те години! Ако ти говори нещо това де.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
На този въпрос ще отговорим най-вярно след 4-5г.Тогава ще видим,кой държи по-висока цена и как е преминал изпитанията на времето!Като гледам обаче досега,как стоят нещата във вечния двубой м/у VW и OPEL ми се струва,че работата е ясна!
Погледнете навън през прозореца и пребройте,колко CADETT-и ще видите и колко COLF II!?След това вижте,колко струва единия и колко другия,и сами ще прецените!Още,какво стана с прословутата OMEGA?Защо ли казват,че е "дръпнала" назад целия концерн...!?Вижте една "полицейска" ASTRA,каква цена държи и я сравнете с един GOLF IV със същите х-ки и Вие кажете,накъде отидоха работите!
Погледнете навън през прозореца и пребройте,колко CADETT-и ще видите и колко COLF II!?След това вижте,колко струва единия и колко другия,и сами ще прецените!Още,какво стана с прословутата OMEGA?Защо ли казват,че е "дръпнала" назад целия концерн...!?Вижте една "полицейска" ASTRA,каква цена държи и я сравнете с един GOLF IV със същите х-ки и Вие кажете,накъде отидоха работите!

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Pencp написа:кой държи по-висока цена и как е преминал изпитанията на времето!
Това е безумно да се сравнява. Няма място за сравнение - то е ясно!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Luciano написа:Pencp написа:кой държи по-висока цена и как е преминал изпитанията на времето!
Това е безумно да се сравнява. Няма място за сравнение - то е ясно!
Вие тук ми отворихте очите че Опел се сравнява с VW !?! Искате да кажете нещо като БМВ и Мерцедес... !?
Мне бих казал че Опел го сравнявайте с Киа, Форд и Фиат ама с Фауве малко смешно и пресилено...
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
за да правиш сравнение между два автомобила трябва да минат поне 10години от началото на пройзводството и тогава да се сравняват!този новия Орел че е грозен е ясно и че е по калпав от Голф 6 това е още по сигурно и времето ще го докаже!
аз лично от 10години карам служебни Опели и просто съм разочарован комплексно като кола!карал съм и 2години личен автомобил Опел Кадет и го продадох от зор-просто ми писна да го правя!4год. карам Голф и нямам никакво намерение да го продавам просто перфектен и един ден ако си купя по нова кола тази ще я дам на жената и пак няма да се разделя с нея!
аз лично от 10години карам служебни Опели и просто съм разочарован комплексно като кола!карал съм и 2години личен автомобил Опел Кадет и го продадох от зор-просто ми писна да го правя!4год. карам Голф и нямам никакво намерение да го продавам просто перфектен и един ден ако си купя по нова кола тази ще я дам на жената и пак няма да се разделя с нея!
Тука го обърнахте малко на "Дай да злепоставим тоз' "грозния", 'щото не ме кефи!"
Първо да подчертая че аз съм си фен на ФВ "по бащина линия" дет' се вика: И аз, и баща ми, и брат ми караме ФВ
Но...
От г6 ми харесва само предницата, отзад предпочитам г5!
Астрата ... не знам! Нова кола (ние като не можем да си купим нова кола - само си мечтаем да ни подари някой и така
) като всяка нова кола!
Все ще има нещо недоизпипано, все ще се намери нещо в повече от конкуренцията така е - борба за по-голяма троха от големия хляб, наречен автомобилен пазар!
Като за анкета ще кажа: един глас за Голфа, но с условия!
Първо да подчертая че аз съм си фен на ФВ "по бащина линия" дет' се вика: И аз, и баща ми, и брат ми караме ФВ
Но...
От г6 ми харесва само предницата, отзад предпочитам г5!
Астрата ... не знам! Нова кола (ние като не можем да си купим нова кола - само си мечтаем да ни подари някой и така
Като за анкета ще кажа: един глас за Голфа, но с условия!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Казват ,че новите Опели вече са със по сносна ламарина .Но чувам лоши неща и за мотора-ЕКО тека.Имам приятелче кара Астра 98 г. и се вижда в чудо.Мисля че VW то никога няма да отстъпи на Опела.
пп.За авера ми доидоха от опел с лап топите и те се видяха в чудо докато го оправят.одраха му кожата и оня ден го видях пак да плаче!!
пп.За авера ми доидоха от опел с лап топите и те се видяха в чудо докато го оправят.одраха му кожата и оня ден го видях пак да плаче!!
извинявайте за мнението, но голфовете са големи пръчки от към дизайн абсолютно винаги. иначе и аз бих си купил голф ако имам пари, просто защото технически е добра кола, но като дизайн просто е много зле. няма нищо общо с дизайна на някоя алфа ромео, които имат вложена страст в детайлите, но пък са големи боклуци от техническа гледна точка (поне така казват всички).
хлопел не ми харесват, един приятел има астра от по-новите и вътре е бати дървото с тия ръбове и в средата някакъв ръб през таблото
хлопел не ми харесват, един приятел има астра от по-новите и вътре е бати дървото с тия ръбове и в средата някакъв ръб през таблото

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”