В топлото спирачката омеква, и още нещо Голф 2...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

В топлото спирачката омеква, и още нещо Голф 2...

Мнениеот gsisport » Вто 15 юни 2010 6:01

Колеги проблема е следния, в топлото време над 25 градуса, чувствам спирачния педал много по мек а на място и на запален мотор, ако я натисна по арабийската потъва до долу, но спира иначе нормално (или поне така си мисля).Спирачната течност е сменяна преди 6-7 месеца Бендикс и си е бистра и в по-хладното спираше добре.Цилиндърчетата на задните и предните колела са ОК, дори под гумените уплътненя няма мокро, къде може да е проблема? И още един въпрос, смених шарнир, тампони макферсон, задна втулка на единия носач предните са ОК, а има някакво много приглушено пукане при спиране и то плавно от нисска скорост 50-60 (усеща се съвсем леко във волана и повече при педалите, като че ли).При потегляне и при постоянна скорост не се долавя.Проверил съм и кормилните щанги вътрешни и външни, нямат луфт. :)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: В топлото спирачката омеква, и още нещо Голф 2...

Мнениеот Vento » Вто 15 юни 2010 15:24

Вероятно ти потъва от износена спирачна помпа - иска нова, не е скъпа!

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Вто 15 юни 2010 23:51

за спирачките нз ,ама за пукането си стегни болта на тая задната "втулка" на носача :wink:

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Сря 16 юни 2010 9:31

Колега спецялно за спирачките имах и аз такъв проблем. Първо се появи това омекване на педала. След това почти губене на спирачките. Смених помпа и серво. Не се оправи. В крайна сметка се оказаха накладки. Провери ги, че си е опасно.
По отношение на окачването. Когато си сменял носача сменил ли си втулката от към купето (ако имаш такава де и не говоря за тампон а за втулка). Голф 2ки те имат такава втулка до 9 месец 88 маъче или нещо такова. Може също да ти е и биелетка.

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Сря 16 юни 2010 10:43

колега за спирачките най-вероятно ти е помпа , съдейки по изброните неща които си проверил единственно тя може да е . за пукането възможное както един от колегите каза да има нужда от до стягане на болта ако не си сложил монтажна втулка, а има и една друга вероятност на предните наклатки (незнам кой тип са ти) на някой имат пластини ако някоя липсва започва да тропа лекичко. viewtopic.php?f=48&t=192862

Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsisport » Сря 16 юни 2010 15:35

Пукане е по скоро, накладки имам наполовината.Дисковете са ми малко тънки 7-8 мм. а нови са 12мм. не знам дали е възможно да е от това.Колкото до втулката в тампона сложих нова, проверих нищо не се е разхлабило по болтовете на втулките на носача :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”