Помощ за избор на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за избор на кола

Мнениеот lino_ventura » Вто 15 юни 2010 19:02

Хич не ми допада комби...един приятел ми предлага Астра Г комби, много запазена и евтина, но не искам...

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 15 юни 2010 19:38

За Астра Г мога да кажа.. карам точно този двигател, който искаш - 1.6 16В. Първите модели се говори, че горят масло. Моята я взех лично от Швейцария 2001 година и не съм забелязал да гори масло, или ако е така то е в рамките на нормалното. Върви доста добре особено след 2000 оборота.. до тях е малко тромава, но след това си ускорява прилично. С риск колегите малко да ми се изсмеят, но съм смъквал разхода под 6л/100км с 5 човека в колата и багаж, верно над 100-110 много рядко ми се е наложило да вдигна. Проблема е, че за тези пари най-вероятно няма да намериш много добра Астра с този двигател. За 1.4 16В знам, че е добър също. Опелите от време на време правят проблем с патронника (за запалватено), както напарви и моя.. но след намесата на ключар е ок. Друг недостатък може би е, че по нашите пътища малко скърцат (пластмасите в колата), но принципно ти препоръчвам Астра Г. Ако имаш пари за Голф 4 ТДИ вземай него.
А3 не бих взел.. ако нямам стабилна работа и пари за А3 след 2005-6.
Ибиза.. чувал съм добри отзиви, самият аз се заглеждах по модела 2001 година, но купих Астра.
Поздрави,
Веско

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Вто 15 юни 2010 19:51

joro^ написа:.......Да те попитам направил ли си сметка че имаш средно около 1000 след покупката :roll:

колегата е напълно прав.не трябва да вкарваш всичките пари в колата,а трябва да си имаш заделяни около 1000лв.казвам ти го от личен опит щото аз направих тази грешка :screwy и после видях бая зор докато я обслужа първоначално(щото и тва не е евтино)
поздрави :beer и късмет с избора на автомобил :да:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 16 юни 2010 9:39

Вземай Астрата, колега.
Голф 4 - доста трудно и над бюджета ти за читав такъв.
Бройките, които наистина си заслужават са много нагоре като цена.
Форда - :insane .Нямам лични впечатления относно него, но знам на 101 %, че не бих взел такава кола за себе си.
Полото, че вози по-добре от Астрата, въобще не искам да го коментирам :roll: .
Вярно, малко твърдички са седалките на Астрата(е, зависи от модификацията до известна степен), но не е нещо страшно.
Двигателите:
1.4 16V- 90 коня - щом не си състезател - ами идеален е.До сега не съм видял спрял 1.4 защото е слаб за купето.
1.6 16V- 101 коня - може и да гори масло, не знам.
1.7 дизел на Опел - 68 коня, здрав и непретенциозен.
1.7 дизел на Исузу 75 коня - ще го различиш от немския по това, че е обърнат, т.е. дюзите са откъм купето.
1.8 - 116 коня - добър мотор, пъргав, без особена разлика в разхода, сравнен с 1.6
2.0 бензин 136 - не знам какво да кажа, но също е чук мотора.
2.0 дизел 82 коня с ангренажна верига - добър мотор, дефектира ГНП-то, но за около 300-400 лева става практически вечно.Друго няма какво да се счупи по тоя мотор.
2.0 дизел 101 коня пак с верига- общо взето същия като горния, но с интеркулер.Предимството му е, че имаш нисък данък и едновременно с това страхотна динамика и нисък разход.
2.2 дизел около 125 коня, не знам със сигурност - сравнително рядък мотор по тези Астри, иначе не лош, обикновено върви с всички екстри.
Аз лично ти препоръчвам 2.0 Дизел, независимо 82 или 101 магарета.
Или ако не искаш дизел 1.6 МОНОинжекцията.Осем клапана.Дърт мотор от време оно, но практически вечен, елементарен и евтин за поддръжка.Лошото е, че сравнително рядко се намират из обявите.

Смятам, че за около 5 хиляди може да си намериш прилична Астра, която съвсем не е лош автомобил, напук на всички, които плюват.
Вярно, че Астрата ми не е същата като обсъжданата, но ако бях недоволен от нея до сега, щях ли още да я карам? :roll:
Отивай, гледай и после да се похвалиш.Успех! :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”