RoadRunner написа:Предмета е "Полицията в близост до обществото"
Трябва ми дефиниция на "Причини и фактори за корупция" "Методи на корупцията" "Видове корупция" "
Едно от горепосочените та дори може и да не е на 100% със същата тематика. Не е нужно да се задълбочаваш много, трябва ми най-късно до утре вечерта. Ако ви е по - удобно може да ми пратите файла на мейл.
Мерси много за съдействието колеги!![]()
georgiev_07@abv.bg
Тази вяра обаче категорично бива опровергана от значението на думата корупция. Тя е производна от латинското словосъчетание cor-rumpo, което ще рече "разкъсано, прободено сърце". Тоест пораженията, които корупцията нанася, засягат и самия мен в най-дълбоката ми сърцевина, в най-скритата ми сърдечност; и то не понеже тя пробожда отвън сърцето ми, а понеже то си е прободено отвътре и отколе. Казано по друг начин, корупцията произтича не от polis-а, макар че в него тя има своето най-широко проявление, а от psyсhe, душата; тя е проблем психологически, не политически. Корупцията съществува не защото политиците са корумпирани, а защото човекът сам по себе си е корумпиран.
Попитали древногръцкия философ Колон, бащата на законите, какво е законът в няколко думи. Той отговорил: "Законът е паяжина, която улавя мухите, но пропуща бръмбарите".
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта