Нафтов филтър за Passat 1.9 tdi 2001г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нафтов филтър за Passat 1.9 tdi 2001г.
Въпроса ми е лесно ли се сменя,от кой модел е и през колко хил.км.се сменя.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нафтов филтър за Passat 1.9 tdi 2001г.
Да лесно се смяня,от кой модел е свали капака на колата и виж
За това през колко км се сменя с наще хубави горива си е чисто индивидуално но да кажем на 2 смени на маслото.

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
АКо зареждаш Тубна нафта може и на всяка смяна на маслото
.Аз моя го смених на 10к км и излязаха страшни гадости от него.

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
А като се сменя-нещо особенно има ли? Новия филтър трябва ли да се пълни предварително с нафта преди да се свърже с горивопроводите?
- rapo_vd
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2002
А какви са симптомите при запушен филтър?
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
ако 2001 Пасат е PD не е много лесно, е поне е по трудно от нормално TDI
Инак се пълни с нафта и се сменя на две смени на масло

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
krraynov написа:А като се сменя-нещо особенно има ли? Новия филтър трябва ли да се пълни предварително с нафта преди да се свърже с горивопроводите?
Абсолютно задължително го напълни.Купи си една по голяма спринцовка от първата аптека и около половин литър нафта и си ти.Преди 2 седмици го правих това упражнение.Филасофия нямаше никаква поне при мен.Твоя е
ПД но едва ли е много по различно.На филтъра има стрелки за входяща и изходяща нафта,това трябва да си спази.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:ако 2001 Пасат е PD не е много лесно, е поне е по трудно от нормално TDIИнак се пълни с нафта и се сменя на две смени на масло
И какво му е по сложното?Не е задължително да го пълниш ,поне аз не се занимавам излишна занимавка е сменяш палиш ,за няколко секунди сбива и се оправя.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега първо виж с какъв филтър е колата защото са два модела.Ениния е с пишки в който мушкаш маркучите за нафтата а другия е с дупка в която се завива плочката за подгряване на нафтата.Втория тип не се сменя много лесно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Колега първо виж с какъв филтър е колата защото са два модела.Ениния е с пишки в който мушкаш маркучите за нафтата а другия е с дупка в която се завива плочката за подгряване на нафтата.Втория тип не се сменя много лесно.
Да попитам и аз в темата на колегата:
Моя тип филтър е от "втория"-мисля неделя да го сменя-защо да е трудно-не се ли развива от плочката като маслен филтър и се завива новия(напълнен с нафта)?? Естествено преди това трабва да освободя закрепващата скоба.
На прав път ли съм или бъркам???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така е както си го написал колега давай смело.Единствено може да имаш затрудниние при развиването от плочката, ако е спекал много останалото е елементарно.Аз като сменям филтър от такъв тип и не ще да се отвива, понеже нямам приспособление за отвиване пробивам корпуса му с отверка, пъхам я вътре и я използвам като рамо за отвиване.Може да го ползваш ако имаш затруднение при развиването.gancho написа:KirilGeorgiev написа:Колега първо виж с какъв филтър е колата защото са два модела.Ениния е с пишки в който мушкаш маркучите за нафтата а другия е с дупка в която се завива плочката за подгряване на нафтата.Втория тип не се сменя много лесно.
Моя тип филтър е от "втория"-мисля неделя да го сменя-защо да е трудно-не се ли развива от плочката като маслен филтър и се завива новия(напълнен с нафта)?? Естествено преди това трабва да освободя закрепващата скоба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:Точно така е както си го написал колега давай смело.Единствено може да имаш затрудниние при развиването от плочката, ако е спекал много останалото е елементарно.Аз като сменям филтър от такъв тип и не ще да се отвива, понеже нямам приспособление за отвиване пробивам корпуса му с отверка, пъхам я вътре и я използвам като рамо за отвиване.Може да го ползваш ако имаш затруднение при развиването.gancho написа:KirilGeorgiev написа:Колега първо виж с какъв филтър е колата защото са два модела.Ениния е с пишки в който мушкаш маркучите за нафтата а другия е с дупка в която се завива плочката за подгряване на нафтата.Втория тип не се сменя много лесно.
Мерси за куража.Аз питам щото това ми е първи дизел, да не объркам нещо.И не се разкачат горивопроводите и клапанчето,нали?А иначе ще взема правено приспособление са стягане на маслен филтър,добре че ме подсети

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да объркаш маркучите са оцветени.Плочката се отвива със шестограм.Проблема идва от там че филтъра няма много място да го извадиш нагоре след като си отвил плочката и може да ти се наложи да махаш мъркучетата.Работата не е слажна но ще се поомажеш с нафта.Филтъра задължително го напълни с нафта
А и още нещо първо махни плочката и после отхлабвай филтъра.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Някои беше се позанимавал да разреже горивен филтър на 20 000 км и се оказал като нов:) Знам че PD са капризни към нафтата и затова може би е оправдано да се сменя на 2 смени на маслото но на обикновените печки /TDI/ ако е хубав филтъра /MANN,MAHLE/ и сипваш на пистолет 40 000 не са никакъв проблем /стигал съм до 60 000/ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега не се разкачат горивопроводите, филтъра се навива на резба към плочката, подобно на маслен филтър.gancho написа:mili 75 написа:Точно така е както си го написал колега давай смело.Единствено може да имаш затрудниние при развиването от плочката, ако е спекал много останалото е елементарно.Аз като сменям филтър от такъв тип и не ще да се отвива, понеже нямам приспособление за отвиване пробивам корпуса му с отверка, пъхам я вътре и я използвам като рамо за отвиване.Може да го ползваш ако имаш затруднение при развиването.gancho написа:KirilGeorgiev написа:Колега първо виж с какъв филтър е колата защото са два модела.Ениния е с пишки в който мушкаш маркучите за нафтата а другия е с дупка в която се завива плочката за подгряване на нафтата.Втория тип не се сменя много лесно.
Мерси за куража.Аз питам щото това ми е първи дизел, да не объркам нещо.И не се разкачат горивопроводите и клапанчето,нали?А иначе ще взема правено приспособление са стягане на маслен филтър,добре че ме подсети
Върни се в “Дизелови агрегати”