Адско тресене секунди преди спиране

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
victoria_victorova
Автомобил:
Двигател:

Адско тресене секунди преди спиране

Мнениеот victoria_victorova » Сря 16 юни 2010 16:54

Здравейте!
Доста съм некомпетентна, така че предварително се извинявам за лошото обяснение на проблема.
Ако има значение, отбелязвам, че съм с Golf 3, GT, 1.9 TDI. Имам го от 2 години и кажи-речи не съм имала ядове с него (да чукна на дърво).
Днеска като паркирах пред работата, тамън преди да се наместя точно и да изгася, изведнъж колата започна да "грухти" силно и да се тресе. Не съм чувала подобен звук досега и не мога да дам предположение от какво е. Онзи ден ми оправиха климатика (наляха фреон, смениха датчика и филтрите и сложиха масло), но ми се вижда абсурдно да има общо с това. "Дефектът", за който ви говоря, определено не звучеше като полу-съеднител (не е като да съм отпуснала съединителя на включена скорост демек)... Не знам къде да търся проблема.

Много бързах за работа и нямах НИКАКВО време да го паля наново и да видя дали ще продължи да бучи, но след малко като си тръгна, ако го прави отново, не знам к'во да му търся или правя.

Помощ? :(

P.S.: Направих малко "откритие" преди малко. Адското тресене е при включен климатик. Когато го включа дори на 1, колата се превръща в ... шейкър :P Все още ми трябва помощ :обичам ви

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Адско тресене секунди преди спиране

Мнениеот Niki_D » Чет 17 юни 2010 10:43

Какво стана,колежке,темата е т вчера,пиши има ли развитие,какво се оказа или не се оказа засега?ако още не си решила проблема направи си следния експеримент:палиш колата,включваш климатика (без да поддаваш газ) има ли го проблема??? ако го има,поддаваш малко газ - примерно до 1500 оборота,включваш климатика и наблюдаваш какво се случва и после пишеш тук за резултата.Успех!

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Чет 17 юни 2010 10:53

привет, хубаво е ако тресенето е доста значително да огледа някой по компетентен дали нямаш проблем с някоя ролка или по скоро с компресора и лагера на компресора. възможно е да имат някакво задържане и то да тормози двигателя. преди да напълниш системета с фреон имаше ли го този проблем или не си включвала климатик

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 17 юни 2010 11:01

Вики, много вероятно е да се е счупил компресора или да са наляли повечко фреон в него и да вдига адско налягане.
Непременно с обади на zfa159
viewtopic.php?f=13&t=44549&start=60
Ще оправи нещата ;)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 17 юни 2010 12:28

Би трябвало да са заредили около 850гр. фреон ,не ползвай климатика докато не го погледне специалист.Ако е климатроник-пусни го на ECON,така мисля да работят вентилаторите,но не и хл.компресор.Лошо е ако от блокаж на компресора се скъса ремък и си на път.
И една такава проверка:виж дали се включва перка на радиатора при активиране на климата,може нещо да са оцапали майсторите.Това ,защото пишеш,че на място(без насрещна струя) прави проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”