перката на радиатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jorkin82
Автомобил:
Двигател:

перката на радиатора

Мнениеот jorkin82 » Сря 16 юни 2010 23:06

здравеите колеги колата ми е голф 4 1,6 ср,беше ми изгоряла малката перка на радиатора,днес я смених и забелязох 4е когато се вартят и двете перки голямата се вьрти на дястно а малката на ляво,искам да кажа не не се вартят и двете в една посока...много бих се радвал ако някои сьс сьщият мотор ми отговори.мерси предварително :обичам ви

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: перката на радиатора

Мнениеот zfa159 » Чет 17 юни 2010 1:39

Можеш да тестваш и сам - слагаш си ръката зад всяка поотделно и гледаш дали и двете духат към двигателя.Тази,която не си сменял,може да се приеме,че вее правилно (не е 100% сигурно,но все пак).Та,като застанеш пред колата и двете трябва да вечт към двигателя.Според витлата се определя накъде трябва да върти мотора,за да създава правилния въздушен поток.т.е. може да е предвидена да си се върти наобратно,просто си сложи ръката и виж.
Между другото - за да тръгнат и двете,когато искаш,най-лесно е да пуснеш климатика/троника и те тръгват заедно с компресора :) .
Ако и двете веят към двигателя,няма място за притеснение.Трябва и двете да ги усещаш силничко,като работят понеже не веят никак слабо. Те не се свалят много трудно - можеш да я свалиш отново и да видиш далис е върти в оказаната на самата перка посока (има лепенка с посоката на самия мотор или е щампована посоката на пластмасата с витлата отпред).
Успех!

Потребителски аватар
nasko_ruse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko_ruse » Чет 17 юни 2010 8:45

имам един въпрос а като включиш климатроника тези въпросните перки веднага ли се включват и работят ли ти постоянно без да спират докато неизключиш климатика или включват докато охладят спират и така вкл. изкл.

Потребителски аватар
jorkin82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorkin82 » Чет 17 юни 2010 8:48

колега като включа климатроника след 2,3 секунди ми се включват и двете перки и си се вартят постоянно,без да спират.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”