Климатик или Климатроник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Re: Климатик или Климатроник

Мнениеот OvivO » Пет 11 юни 2010 8:03

dandan написа:Типично е за източно-европейския лагер ,за да не кажа само български. Както съм казвал и преди , колата е да вози(в случая и да прави студено), не да спиш с нея, или то е обратното, колата добре да изглежда пък другото...

Абсолютно не съм съгласен, че е типично само за българите. Типично е за хората по принцип. Вярно е, че има и по практични народи, но суетата е движеща сила. Колата до едно определено ниво предоставя комфорт и сигурност и си заслужава, над това ниво всичко останало си е чиста "гъзария".
Както обичаме да са ни хубави дрехите, къщите, така и колите. И това важи не само за това как колата ни изглежда, важи и за това колко върви! А това, че българите сме си комплексари е вярно, точно по тази причина искаме да се показваме с колите си. Познавам човек, който щеше за малко да спечели 50 хиляди от Еврофутбол - заяви ми, че веднага би си купил един джип за 49 хиляди?!?!?! И след това ще стои като паметник въпросното возило. :screwy

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 11 юни 2010 18:18

Както казах и по-рано много си зависи за какво и как се ползва колата.Аз понеже пътувам много,ми бещше силно неприятно при стария ми Пасат постоянно да въртя насам-натам врътката за топло/студено за да го нагодя да вее такова,каквото ми харесва,според местноста,откъдето минавам.При климатроника това го няма и принципно му пипам температурата няколко пъти годишно :Mr Green Fun
През лятото си го карам на 20 градуса за топлите дни и 22 за по-хладните,зимата на 22 или 24,максимум 26.Принципно почти не ми се налга да му сменям режимите за посоката на въздуха,понеже той си е измислен идеално и зимата само понякога се налага да го карам да вее на стъклото,за да се поразмрази. Иначе постоянно въртях онези безумни врътки и се чудех кой ден някое жило ще се отпори от панела или ще се разпадне централната конзола (слабото място на В3) или пък ще ми прекъсне някоя степен на вентилатора заради разтопяването и пропадането на пластинките. При климатроника известно време се чудех кой ден ще спре някой от електромоторите,но като видях,че са по 30-40лв втора ръка и вече 3-та година нямам грижи въобще с тях,разбрах че май май климатроника при В3 и В4 е по-надежната система.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 13 юни 2010 10:21

Айде още един глас за КЛИМАТРОНИК :да:

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Вто 15 юни 2010 17:29

Привет на разбирачите от форума :beer !Имам климатик и определено съм доволен,но нали има приказка"апетита идва с яденето",та искам да попитам,тъй като ми споменаха,че можело да се сложат някакви допълнителни джаджи/датчик и др./и да стане нещо като подобие на климатроника!Някакви идеи и предположения?

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Чет 17 юни 2010 10:40

това беше скоро повод за спор в компанията, но разбирасе че КЛИМАТРОНИК, каквото и да говорим, каквото и да коментираме удобството на троника е не сравнимо, па тези които са с климатици нека си ги хвалят, защото точно това беше при нас, тези които бяха с климатици почти повече си хвалеха стоката. Тук въпроса е въпрос за избор между удобство, комфорт и дизайн или другото :D

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 17 юни 2010 11:37

тоя пък за дизайн говори.Къде в първия пост пише нещо за дизайн.Въпроса е кое е по-надеждно.

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Чет 17 юни 2010 14:00

hitman0013 написа:тоя пък за дизайн говори.Къде в първия пост пише нещо за дизайн.Въпроса е кое е по-надеждно.

Малко си груб в оценката на предходното мнение!
Колегата си изказва мнението и добавя нови нотки към темата, а именно - дизайна! Той не е подценяване :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 17 юни 2010 23:48

еми добре, щом и дизайна играе роля в по-безпроблемно устройство, нека така да е!
Няма да се бъркам повече, и без това форума си е за пасат. :beer

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Пет 18 юни 2010 8:40

Ти си интерпретираш и навързваш думите, както си намериш за добре . . .
Именно дизайна е движещата сила, която ни кара да закупуваме продуктите в повечето случаи!
Няма какво да кажа повече!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 19 юни 2010 17:23

КЛИМАТИК +1

Когато една джажа ми служи без проблеми, претрупването е излишно. Лично мнение.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Нед 20 юни 2010 13:52

Аз съм за климатроника!
Като взех колата нямаше нито климатик нито климатроник, след това сложих климатик а преди 3 месеца го ъпдейтнах климатроник. Като сменям колата ще е пак с климатроник.

П.П. Лично мнение!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 20 юни 2010 22:50

PASSAT написа:Аз съм за климатроника!
Като взех колата нямаше нито климатик нито климатроник, след това сложих климатик а преди 3 месеца го ъпдейтнах климатроник. Като сменям колата ще е пак с климатроник.

П.П. Лично мнение!

Точно мнение, а не от сорта моето е най-хубаво.

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Вто 22 юни 2010 13:07

PASSAT написа:Аз съм за климатроника!

П.П. Лично мнение!

Приятел,как стана тази гимнастика :?:

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Вто 22 юни 2010 13:18

Хайде и от мене още един глас за КЛИМАТРОНИЦИТЕ !

:да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Вто 22 юни 2010 13:37

Не разбирам как някой би избрал КЛИМАТИК, при условие, че е карал повече време коли и с КЛИМАТИК , и други с КЛИМАТРОНИК ?!?!

Сигурен съм, че ако въпросът беше: "Климатик, климатроник или сауна ( т.е. въобще автомобилът да не е климатизиран )?" щеше да има хора, които ще кажат, че най си им харесва да си се потят яко лятото и да нямат изобщо подобна екстра в колата. . .разбира се, такива, които просто я нямат.

Ганьо трудно казва, че чуждото е по-добро :012:

Върни се в “Passat”