амортисьори
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
амортисьори
Колеги как да проверя дали амортисьорите са опуснали когато не са сложени на колата?
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: амортисьори
Ако не греша, трябва да излиза лесно и да се прибира по-трудно. Ако допускам грешка моля поправете ме, защото не е лошо да знае човек 
PS. Да колегата отдолу е напълно прав - пружината поема удара и трудното излизане успокоява люлеенето на колата
PS. Да колегата отдолу е напълно прав - пружината поема удара и трудното излизане успокоява люлеенето на колата
Последна промяна от Gencho87 на Чет 17 юни 2010 12:44, променено общо 1 път.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Мисля,че беше обратно- по-лесно влиза и по-трудно излиза.При удър върху колелото пружината поема удара, а амортисьора успокоява след това.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Аз пък знам че маслените действат в едната посока а газовите в двете (несъм 100% сигурен така съм чувал)
Зависи от амортисиора има двоино действащи и такива в една посока .Има маслени и газови.ДЕаи повече инфо точно за какво става на въпрос но ако са маслени първо виж да не са омаслени калта по тях трябва да си е кафява .Ако са измити има голяма вероятност да са тръгнали но все още да бачкат.После правиш тест ако деистват в едната посока при натискане става лесно а при издърпване е доста по трудно.За газовите си няма идея дали важи предното но те маи в двете посоки трябва да са твърди .
колега амортесьорите ако са двойно действащи (газов) много трудно ще го натиснеш но като го пуснеш се испъва сам , при маслените не е така при тях просто и в двете посоки вървят със съпротивление, но можеш да им въздействаш с сила ( да го събереш до край и после да го разпънеш до край) ако е заминал в едната посока ще се движи супер лесно
- SIMETO1
амортисьорите са маслени като ги бутам рязко надоло влизат по лесно като ги дърпам излизат трудно,значи би трябвало да са здрави,ако не греша.
- SIMETO1
ами доста трудно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”