моно инжекция или кейхин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Re: моно инжекция или кейхин

Мнениеот time1987 » Нед 06 юни 2010 12:09

enigma79 написа:
Това е доста добре,само където цената на един кейхин е неоправдано висока :horror: И какъв е смисъла да се заигравам,срещу 20лв взимам двоен вебер и се кефя на 1.8 :wink: Така по проста равносметка,ако при цена на един кейхин от 100лв изкараме 20,за подобрения по колата остават 80лв,или за доработки на карба и пак ще останат средства за колата,това е една проста сметка на сиромаха,или казано с малко повече думи,човек с ограничени финанси :wink:

нещо не разбрах, купуваш си вебери за по 20 лв така ли ? и то двоен ?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 06 юни 2010 12:14

time1987 написа:
enigma79 написа:
Това е доста добре,само където цената на един кейхин е неоправдано висока :horror: И какъв е смисъла да се заигравам,срещу 20лв взимам двоен вебер и се кефя на 1.8 :wink: Така по проста равносметка,ако при цена на един кейхин от 100лв изкараме 20,за подобрения по колата остават 80лв,или за доработки на карба и пак ще останат средства за колата,това е една проста сметка на сиромаха,или казано с малко повече думи,човек с ограничени финанси :wink:

нещо не разбрах, купуваш си вебери за по 20 лв така ли ? и то двоен ?

Да,правилно разбра,дали е двоен незнам,все още несъм го купил,поради финанси,дали е двоен,също не мога да твърдя,но карбуратора е с две камери и два отделни болта за центровка,на всяка камера по един и когато го демонтирах,изпусквателния колектор е разделен на две части по 2цилиндъра.За първи път виждам такова изпълнение,за съжаление,никъде неможах да видя марката на колата,пък и имах съмнение че е правено отделно това изпълнените.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юни 2010 12:37

Двукамерен и двоен съвсем не е едно и също, колега. Двойният реално са два карбуратора, вече отделно всеки ако има по 2 камери стават 4... :screwy

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 06 юни 2010 13:54

остави, няма смисъл да му се обяснява... аз отдавна спрях! Човек, дето наживо не е виждал карб, тръгнал да обяснява за тунинговането му. :screwy :dummy:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 06 юни 2010 14:52

stefan4o написа:Двукамерен и двоен съвсем не е едно и също, колега. Двойният реално са два карбуратора, вече отделно всеки ако има по 2 камери стават 4... :screwy

Колега,прочете ли че едната камера отговаря за пълненето на 2 цилиндър,при двигател с 4 цлинидъра.Виждал съм двукамерен карбуратор,но този не е,как да го обясня,май ще трябва да отида и да го снимам.Ето снимки от една тема на двукамерен вебер
http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... 719c7f57ec
Разликата между двата е че има и на 2та камера човка за впръскането на бензина и две клапи и сътветно в основата на камерета,всяка камера си има един болт за центровка.Ето още един линк,за размисъл на професора Vento,човече,ти все много знаеш,обърни внимание на карба на снимката :bowdown
http://126p.newbg.net/viewtopic.php?f=1 ... 7&start=15
Ето този на снимката е точно като този който искам да взимам,само където моя отдолу е цяла плочка с 4ри дупки за захващането на карба :wink:
Ето и една тема за размисъл mhihi
viewtopic.php?f=52&t=151830&start=0

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юни 2010 20:23

Аз не че разбирам много, ама като го гледам си мисля, че това си е баш двоен карбуратор, а не такъв с две камери (двукамерен). А за колектора - логично е да е разделен на две в случая.

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 06 юни 2010 21:32

бе и аз не разбирам много ам си бих купил двоен вебер с по две камери за 20 лв :banana

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 06 юни 2010 22:28

Ако някой ми проследи мненията ще разбере, че това ми е трети автомобил. Предния ми беше с карбуратор беше с карбуратор, но исках заводски екстри и случих на моно. Еми от моното съм по-доволен - не съм състезател, просто автомобила ми е за ежедневието.
Просто за мен моното е идеална система - обединява предимствата на карбуратора и пълната инжекция.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 17 юни 2010 20:49

Колега,до какво решение стигна и какъв е ефекта,ако си направил интервенцията :talk:

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Чет 17 юни 2010 22:55

Моно много ясно,става и за икономия и за ръчкане ;)

аз съм единия кадето с помоща на бате Венто си направих рп-то доста еластично :bowdown :bowdown :bowdown :beer

нито schrik имам нито бутала,нито чип нито регулатор на бенза нито генерация...еми мога да кажа,че 1.8 механична RD,RV(и с PB съм се сверявал)на 400м им правя по 1-2 коли разтояние и колкото повече набираме толкова по голямо става разтоянието,а в същото време си е икономична като всяко моно,ако нея натискам де :D :wink: :beer

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 17 юни 2010 23:09

indjov_GTI написа:Моно много ясно,става и за икономия и за ръчкане ;)

аз съм единия кадето с помоща на бате Венто си направих рп-то доста еластично :bowdown :bowdown :bowdown :beer

нито schrik имам нито бутала,нито чип нито регулатор на бенза нито генерация...еми мога да кажа,че 1.8 механична RD,RV(и с PB съм се сверявал)на 400м им правя по 1-2 коли разтояние и колкото повече набираме толкова по голямо става разтоянието,а в същото време си е икономична като всяко моно,ако нея натискам де :D :wink: :beer

Извинявай че съм недоверчив,ама твоята каляска не е ли 90коня,как така без намеса,примерно буталца,или друг разпределителен вал.Та как става тази магия,аз му викам,самовнушение mhihi И пак не искам да засегна никой,но оставям хората които наистина разбират да се изкажат за по горното ти изказване.Ако е пипано моното,или казано на кратко сменена дюзата с по голяма,ще върви малко повече,ама чак да се гласиш в категорията при батковците mhihi И още нещо,то така ако ставаше,без да пипнеш тези нещица,май доста хора в този форум ще имам бегачки,включително и аз.Чудя се по този метод,или с тази магия,от моя ПБ,колко ли коня мога да изкарам още :screwy А за разхода,особено ако е сменена дюзата на моното,не ми говори,това мога дати го докажа пред теб,самоче е с друга марка кола,която е с 1,4 двигател и дюза от 1.8-2.0,сети се за какъв вървеж,ама им какъв разход става на въпрос mhihi

Потребителски аватар
indjov_GTI

Мнениеот indjov_GTI » Чет 17 юни 2010 23:28

enigma79 написа:Извинявай че съм недоверчив,ама твоята каляска не е ли 90коня,как така без намеса,примерно буталца,или друг разпределителен вал.Та как става тази магия,аз му викам,самовнушение mhihi И пак не искам да засегна никой,но оставям хората които наистина разбират да се изкажат за по горното ти изказване.Ако е пипано моното,или казано на кратко сменена дюзата с по голяма,ще върви малко повече,ама чак да се гласиш в категорията при батковците mhihi И още нещо,то така ако ставаше,без да пипнеш тези нещица,май доста хора в този форум ще имам бегачки,включително и аз.Чудя се по този метод,или с тази магия,от моя ПБ,колко ли коня мога да изкарам още :screwy А за разхода,особено ако е сменена дюзата на моното,не ми говори,това мога дати го докажа пред теб,самоче е с друга марка кола,която е с 1,4 двигател и дюза от 1.8-2.0,сети се за какъв вървеж,ама им какъв разход става на въпрос mhihi

еми ела да ти я отворя да видиш дали имам вал или бутала с плитка камера,моното НЕ е пипано ,а твоя ПБ може много ;) ся дали можеш да накараш мотора да трагне е отделен въпрос.

а относно мойта "каляска" Венто може да каже дали лъжа или си измислям :wink:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 17 юни 2010 23:33

indjov_GTI написа:еми ела да ти я отворя да видиш дали имам вал или бутала с плитка камера,моното НЕ е пипано ,а твоя ПБ може много ;) ся дали можеш да накараш мотора да трагне е отделен въпрос.

а относно мойта "каляска" Венто може да каже дали лъжа или си измислям :wink:

Ами хубаво е като казваш нещо,да споменеш с какво сте го постигнали,или по какъв начин.Защото така както го обясни,излиза че сте му баийли,или някакви древни заклинания и той сие вдигнал конете.Поне аз така те разбирам,имаш еластичност и минаваш даже и увеличаваш разтоянието между вас,пти дръпка,как го каза с две,три коли разстояние с тендеция да се увеличава :horror: .Мисля че е редно да споделиш аджеба,как го направихте death

Потребителски аватар
indjov_GTI

Мнениеот indjov_GTI » Пет 18 юни 2010 0:21

да бате 5-6 коли разтояние..а тва какво съм правил ..шлайф на главата,портване полиране на главата и смукателния колектор :wink: ...а махнах и таралежа :lol:

и има разлика доста ,както казах 1.8 механична(Сток) я бия на 400м ПБ-то(Сток) също.. и казах ЕДНА ДВЕ кола,така ми казват приятелите с които съм се пускам,така казвам и аз ;)

а за това че нямам вал,бутала,чип,генерация изкам да кажа,че на бате Венто Рп-то сигурно откача с тях :bowdown :beer

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 18 юни 2010 5:03

Тук не говорим ли за стоково моно без никакви модове по него?
Ще ме извините,но моят пасат 1,8 RP с моноинжектопляктора беше като уморена кобила.Карах го един месец с Кейхин-2 1:0 за карба откъм вървеж.След което го махнах карба.
Преди пасата карах Джета-2 1,8 HV с оригинално монтиран Кейхин-1.Тази джета върви като за 120 расови кобили.Не си мислете че съм луд и т.н.

Аз бих си монтирал това,но няма как да го шлякна
Изображение

нямам нищо против колегата Vento напротив правя му евала за постиженията,но темата заприлича на кой е по по най с водещ на предаването,бате ви Енчо. :lol: :lol: :lol: :lol: :beer :beer :да: :обичам ви
Интересно ми е също защо тъпите американци си слагат карбуратори а не моноинжектопляктори.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”