Въпрос за Пасат Б4!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Въпрос за Пасат Б4!
Интересува ме Колегите с такива Пасати,обърнали ли са внимание дали при отваряне на шоф.врата ел.стъклата работят(без контакт)!Също и дали при еднократно натискане на бутона за вдигане на шоф.стъкло то се вдига само(комфорт функция)!Всичко това работи при Б3,а при Б4 (без да се преработва) май не!
Благодаря Колеги! 
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Въпрос за Пасат Б4!
при мен при натискане за надолу се сваля до край,а за нагоре трябва да го задържиш
а за сваляне без контакт при отваряне на вратата мисля,че не става
но трябва да погледна,че не съм сигурен 
а за сваляне без контакт при отваряне на вратата мисля,че не става
- boby123
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: AEK 101 кс
На моя '96г. пада с 1 натискане, за дигане трябва да си задължиш до горе; без контакт не се сваля стъклото 
-
ivanveltchev
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
На пасат Б4 стъклата така са направени с едно натискане слиза до долу, а за да го дигнеш трябва да се държи копчето натиснато. Направено е така ако затваряш прозореца и някой си е сложил ръката да не му я затиснеш ако се дига отведнъж прозореца. Умишлено е направено така. На други коли пък се дигна прозореца с едно натискане, но ако си сложиш ръката и при най-малкото препречване на прозореца при вдигане спира да се вдига.
Ел.стъклата работят без контакт ако си загасил колата и не си извадил ключа,а ако го извадиш работят известно време и след това спират, явно нещо прекъсва веригата като се извади ключа след известно време.
Надявам се съм обяснил правилно.
Ел.стъклата работят без контакт ако си загасил колата и не си извадил ключа,а ако го извадиш работят известно време и след това спират, явно нещо прекъсва веригата като се извади ключа след известно време.
Надявам се съм обяснил правилно.
- pas1.8mi
Да,потвърдиха се опасенията ми!
Ще следва преработка!
Благодаря на отзовалите се! 
Ще следва преработка! 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При В3 съм забелязал следната логика - като угасиш и извадиш ключа си работят безкрайно дълго време,докато не отвориш някоя от предните врати.Отвориш ли я,без значение дали ще я затвориш после или не,започват да работят само,докато е отворена вратата.При В4 вероятно е на същия принцип.
По повод комфорта - докато колата работи,комфорта на шоф. врата е и за надолу и за нагоре.На другите е само за надолу комфорта (задържаш малко и пада до долу сам).Като я изгасиш - няма такава функция.
Дано да съм бил полезен!

По повод комфорта - докато колата работи,комфорта на шоф. врата е и за надолу и за нагоре.На другите е само за надолу комфорта (задържаш малко и пада до долу сам).Като я изгасиш - няма такава функция.
Дано да съм бил полезен!

- pas1.8mi
Стефчо,гледах още 2 Б4 и при тях липсва функцията комфорт на шоф.врата за нагоре! 
-
stefan_gb1
- Автомобил:
- Двигател:
При мен стъклата работят само на контакт.
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
boby123 написа:На моя '96г. пада с 1 натискане, за дигане трябва да си задължиш до горе; без контакт не се сваля стъклото
И при мен е същата работа